Your code here Assessment tips | met deze tips voorkom je een tegenslag

Assessment tips

Assessment tips

Met de assessment tips die je hier kunt vinden, kun je je nog beter voorbereiden op je assessment. Een goede voorbereiding is belangrijk, dan weet je namelijk wat je kunt verwachten. Je merkt daardoor ook dat je je zenuwen beter onder controle kunt houden en je hebt meer vertrouwen in je eigen kunnen. Alle tips die je hier gegeven worden, kun je nu op je gemak doornemen en dan toepassen tijdens het oefenen. Probeer je de tips eigen te maken, zodat je er tijdens het assessment ook profijt van hebt. Het volgende wordt op deze pagina besproken:

Inhoudsopgave

assessment training banner

10 assessment tips

Fit zijn

  • Zorg dat je fit bent. Goed presteren kan alleen als je goed fit bent. Daarbij moet je denken aan voldoende nachtrust, op tijd ontspannen en gezond eten. Het zijn maar kleine dingen die vanzelfsprekend lijken, maar veel mensen onderschatten het. Ze gaan maar door en door, terwijl de voorbereidingen op een assessment veel tijd en energie van je vragen. Zorg daarom voor voldoende rust en ontspanning ook tijdens de voorbereidingen. Verdeel het oefenen en las pauzes in.

Assessment betekenis

  • Zorg dat je weet wat een assessment betekent. Als je dit weet, kun je je namelijk beter voorbereiden en weet je ook wat je te wachten staat. Een assessment bestaat uit meerdere onderdelen en het is goed om te weten welke onderdelen dat zijn, zodat je weet waarover de test straks zal gaan.

IQ test oefenen

  • Oefen IQ tests. IQ testen zijn vaak een vast onderdeel van een assessment, deze testen kunnen online geoefend worden. Het voordeel daarvan is, dat je weet wat voor soort vragen er aan je gesteld kunnen worden. Je hoeft je dus voor de echte test geen zorgen te maken over de manier waarop er vragen worden gesteld, je maakt er al kennis mee tijdens het oefenen.

Assessment oefenen

  • Doe assessment oefeningen. Dit is een goede voorbereiding op het echte assessment. Wissel de verschillende onderdelen met elkaar af, er is genoeg variatie waarmee je aan de slag kunt gaan. Door het variëren zorg jij ervoor dat je het oefenen leuk houdt. Besteed extra tijd aan de oefeningen waar je nog moeite mee hebt en blijf de onderdelen die je al beheerst herhalen. Je wordt door het herhalen namelijk steeds vaardiger en zo kun je ook aan je tempo werken. Bij sommige oefenen gaat het er namelijk om dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk vragen goed kunt beantwoorden. Dit is dus ook een specifiek onderdeel dat je kunt oefenen.

Voorbereiden interview

  • Bereid een interview voor. Je kunt nagaan wat voor vragen je ongeveer krijgt. Zo zal er gevraagd worden naar je sterke en zwakke kanten en men zal daarbij vast en zeker vragen naar voorbeelden, waaruit die sterke en zwakke punten blijken. Zorg dat je dit onderdeel gaat voorbereiden en dus ook recente voorbeelden uit de praktijk kunt noemen over hoe jij hebt gehandeld. Daar kun je tijdens het oefenen al over nadenken. Daarbij is het belangrijk dat je niet teveel details aangeeft, maar wel alles benoemt wat relevant is voor je huidige functie. Wil de interviewer meer weten, dan zal hij of zij er naar vragen.

Niet onderschatten

  • Onderschat het assessment niet. Er wordt veel van je gevraagd tijdens een assessment en je krijgt verschillende onderdelen, waarbij je goede resultaten dient te behalen. Daarom moet je op tijd beginnen met oefenen en niet een dag van tevoren denken dat jij je er nu wel eventjes in gaat verdiepen. Je bent dan echt te laat, want in een avond kun je niet alles leren wat je voor een echt assessment moet kennen.

Plan het oefenen

  • Plan het oefenen. Het is voor jezelf fijn om een planning te hebben, dan kun je namelijk van daaruit iedere dag oefenen. Je kunt het zien als een houvast van waaruit je gaat werken. Iedere dag weer kun je de planning erbij pakken en dan aangeven welke onderdelen goed gaan en welk je nog extra aandacht wilt geven. Plan ruim, zodat je hier ook tijd voor hebt.

Rechten en plichten

  • Ken je rechten en plichten. Het is goed om te weten wat je wel moet doen tijdens een assessment en wat er van je wordt verwacht. Er zijn echter ook dingen die je niet hoeft te doen. Het is wel een plicht dat je op tijd komt, maar je hebt ook het recht om een assessment uit te stellen als je ziek bent. Aan het einde van een assessment krijg je een rapportage met de resultaten. Deze krijg jij als eerste in te zien en je bent dan ook vrij om aan te geven dat je deze gegevens voor jezelf wilt houden en dat het rapport niet doorgestuurd mag worden. Ben je er dan wel van bewust dat de kans klein is dat je de baan krijgt waar je naar solliciteert.

Drijfveren

  • Ken je eigen drijfveren. Het is goed om te weten wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken. Dit kun je voor jezelf in kaart brengen en van daaruit een gesprek aangaan tijdens het assessment. Het gaat tenslotte om jou en om je loopbaan.

SWOT analyse

  • Maak een persoonlijke SWOT analyse. Het gaat over je sterke en zwakke punten en het is goed als je je daar bewust van bent. Bereid het ook voor met recente voorbeelden uit de praktijk. Zo laat je zien dat je jezelf goed kent. Het is voor een assessor van belang dat hij of zij merkt dat jij weet waar je staat en waar je naar toe wilt. Zorg dat je zelfverzekerd voor de dag komt.

Nog meer assessment tips oefenen

Wil je nog meer assessments tips oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen