Your code here Assessment rollenspel | bereid je hier voor
03 oktober 2015 

Assessment rollenspel

Assessment rollenspel

Een Rollenspel assessment is een praktijksimulatie en daar kun je mee te maken krijgen als je binnenkort een assessment af moet leggen. Het is belangrijk om te weten wat een rollenspel is, hoe je een rollenspel assessment voor kunt bereiden, wat mogelijke valkuilen zijn en welke tips je kunt gebruiken in de praktijk.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Wat is een rollenspel

Rollenspel voorbereiden

Tips bij een rollenspel

-Speel in op de ontevredenheid, woede of klacht van je tegenspeler en neem deze weg.

-Gebruik woorden en zinsconstructies die je eigen zijn, anders gebruik je deze verkeerd.

-Durf vragen te stellen als je de ander niet helemaal begrijpt.

-Blijf vriendelijk, maar wel zakelijk.

-Praat duidelijk.

-Ook non-verbale communicatie is belangrijk, kijk de ander aan en laat merken dat je geïnteresseerd naar hem of haar luistert en serieus neemt, door een knikje bijvoorbeeld.

Een assessment rollenspel oefenen kun je niet alleen. Je hebt een goede tegenspeler nodig. Een tegenspeler die heel goed een bepaalde rol kan aannemen: de boze klant, het ontevreden personeelslid, de ontzettend kwade werkgever. Lees de vacature goed door en zorg dat je veel over het bedrijf weet. Solliciteer jij naar een verantwoordelijke functie, dan kun je daar het oefenen van het rollenspel op aanpassen. Solliciteer jij naar een dienstverlenende baan, oefen dan het op de juiste manier omgaan met onredelijke klanten bijvoorbeeld. Bij het oefenen van een rollenspel hebben jij en je tegenspeler een portie creativiteit en inlevingsvermogen nodig. Je kunt in een rollenspel goed laten zien wat je waard bent. Pak die kans!

Rollenspel valkuilen

Er zijn bij een rollenspel verschillende valkuilen te vinden:

-De schuld in de schoenen schuiven van de tegenspeler. Het is niet verstandig om de schuld te leggen bij je tegenspeler. Wat speelt er zich af en wat is jouw aandeel hierin? Het is van belang dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Het is een goede kwaliteit als je ziet wat jij hebt gedaan en het is beter dat jij je fout toegeeft dan de schuld op anderen schuift.

-Relatie met de tegenspeler vergeten. Dit gebeurt in de praktijk erg vaak. Voordat je aan een rollenspel begint, krijg jij een opdracht en daarop staat een doel en je krijgt tijd om alles voor te bereiden. Vaak wordt er helaas de fout gemaakt om alles op alles te zetten om je doel te bereiken en dan vergeet je snel de rol van je tegenspeler (voorkom dat). Het gaat er namelijk om dat je een gesprek voert met je tegenspeler en als je deze vergeet, dan kan het niet goed komen. Je wil naar een resultaat toewerken en daar heb je je tegenspeler voor nodig.

Nog meer assessment rollenspellen oefenen

Wil je nog meer assessment rollenspellen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen