Figuurreeksen oefenen

Wil je graag figuurreeksen oefenen als voorbereiding op je assessment? Het is een goede keuze dat je jezelf wilt voorbereiden op het echte assessment. Door het oefenen kun je alvast kennismaken met de figuurreeksen. Naarmate je vaker de figuurreeksen hebt geoefend, gaat het steeds beter en merk je dat je de verbanden sneller ziet en de opgaven ook sneller op kunt lossen. Op deze pagina wordt het volgende behandeld:

Inhoudsopgave

[[showindex]]

Figuurreeksen uitleg

 

Figuurreeksen oefentest

Loading...


Figuurreeksen tips

Bij het oefenen van de figuurreeksen is het belangrijk dat je een aantal stappen gaat doorlopen. Je moet namelijk ontdekken welk figuur er op de laatste plaats van de reeks moet staan. Daar kun je maar op een manier goed achter komen, ga daarom onderstaand lijstje af om te zien wat er gaande is bij de reeks figuren:

-De hoek, met wat voor hoek heb je te maken? Is de hoek stomp, recht of scherp? Hoeveel zijn er dan stomp, recht of scherp en wat zie je bij het volgende figuur? Is het dan hetzelfde of is er iets veranderd en zo ja, wat is er dan veranderd?

-Plaats van de hoek, verschuift deze of blijft deze op dezelfde plaats staan?

-Vorm van figuren, is deze aan het veranderen of blijft deze op de volgende afbeelding hetzelfde?

-Aantal figuren, hoeveel figuren zie je en blijft het aantal figuren hetzelfde of worden het er meer of minder per afbeelding? Echt een aandachtspunt!

-Plaats van figuren, blijven deze op dezelfde plaats of veranderen ze van plaats? Schuiven ze dan met de klok mee of juist tegen de klok in?

-Lijnen, zijn er lijnen te zien? Zo ja hoeveel en wat gebeurt ermee? Blijven ze staan of veranderen ze? Zo ja, hoe veranderen ze dan?

-Kleuren, zijn er kleuren te zien? Veranderen ze of blijven ze bij ieder figuur hetzelfde? Let goed op, want de kleinste details kunnen het verschil maken bij de figuurreeksen.

 

Nog meer figuurreeksen oefenen

Wil je nog meer figuurreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

€27,-

Assessment A

+ Assessment Training

+ Mindset Training

+ Alle Bonussen

+ Assessment Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

€47,-

Assessment B

+ Assessment Training

+ Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

€37,-


Assessment C

+ Assessment Training

+ Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down