Your code here IQ en het assessment | Hoe belangrijk is je IQ?
16 september 2015 

IQ en het assessment

IQ en het assessment

Het IQ en het assessment hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Het IQ geeft aan hoe intelligent een persoon is. Het wordt uitgedrukt in een getal.

Inhoudsopgave

assessment training banner

IQ test

Als je graag meer wil weten over een IQ test, dan zou je er zelf een kunnen maken. De test zal zich richten op beelden, woorden en cijfers en niet op de algemene kennis. Er zijn verschillende onderdelen bij een test aanwezig en deze testen allemaal een deel van jouw intelligentie. Veel mensen hebben een IQ van rond de 100.

Capaciteitentest

Het is bijna zover, je gaat een assessment maken en de kans is groot dat jij te maken krijgt met de capaciteitentest of ook wel de intelligentietest genoemd. De test is verdeeld in verschillende onderdelen. Aan de test is een norm verbonden en daar moet jij weer aan voldoen. Aan de hand van de resultaten van deze test kan voorspeld worden of iemand goed kan functioneren in de baan waarop hij solliciteert. Je kunt de test aan een paar kenmerken herkennen:

  • Tijdgebonden: De test onderdelen die je gaat maken zijn allemaal gebonden aan een bepaalde tijd. Iedere kandidaat wordt gelijk behandeld, je krijgt allemaal evenveel tijd om de test te maken.
  • Standaardisatie: Er wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde testen en daarmee wordt je intelligentie gemeten (die je gebruikt in je dagelijkse leven).
  • Meerkeuzevragen: Er zijn meerdere antwoorden en jij moet in staat zijn om het juiste antwoord te kiezen.
  • Er is één antwoord goed: Dit hoort bij het bovenstaande kenmerk. Er is geen ruimte om zelf een antwoord te bedenken. Het gaat er dus niet om hoe creatief dat je bent, maar of dat je het juiste antwoord weet.

Intelligentie

Bij het assessment wordt er altijd een beroep gedaan op je intelligentie en de intelligentie zou een goede voorspellende factor zijn van iemand om in kaart te brengen hoe hij gaat functioneren. Veel psychologen zeggen ook dat de intelligentie in verband staat met het probleemoplossend vermogen. De intelligentie is van groot belang en daarom wordt deze ook uitgebreid getest. Werkervaring en deskundigheid zijn ook van belang. Alle factoren samen geven een goed beeld of de baan geschikt is voor jou is of juist niet. Dat is in het belang van de werkgever, maar ook in jouw belang. Een baan die niet bij je past, of waarbij je steeds op je tenen moet lopen, daar word jij niet gelukkig van.

Intelligentietest oefenen

IQ en het assessment horen bij elkaar en gelukkig kun je je daar ook op voorbereiden. Het is daarom zinvol dat je de onderdelen van de intelligentietest gaat oefenen. Je wordt er intelligenter van en je kunt er ook voor zorgen dat je score omhoog gaat. Je kunt dit heel eenvoudig uitleggen, als je namelijk een probleem hebt, is de eerste keer oplossen altijd lastiger dan de tweede of derde keer. De volgende keren weet je namelijk wat jou te wachten staat en kun je er anders naar kijken en gerichter naar handelen. Daarom is het van belang dat je hier wat mee gaat doen en dus ook gaat oefenen. Door te oefenen ontwikkel je vanzelf meer ervaring met dat probleem. Er zijn nog meer dingen die je kunt doen, door te oefenen kun jij namelijk je blokkades wegnemen. 

Tips IQ en het assessment

Bij een IQ test is het van belang dat je eerlijk bent en de tijd neemt om alles goed te lezen.

  • Zorg voor optimale concentratie. Hierdoor kun je je beter richten op de test en kun je betere scores behalen.
  • Lees vragen goed door. Je krijgt voldoende tijd om de test te maken, dus raffel het niet af maar besteed alle tijd die je hebt aan de test.
  • Neem de tijd om het te begrijpen. Als je twijfelt aan de vraag, lees deze dan nog een keer. Controleer het antwoord voordat je doorgaat naar de volgende vraag, dit om slordigheidsfoutjes te voorkomen.
  • Oefen thuis een IQ test wanneer je de kans hebt. Hierdoor ben je straks minder zenuwachtig, omdat je weet wat er van je wordt verwacht. De onzekerheid zal afnemen.
  • Vraag naar ervaringen van anderen. Hierdoor weet je nog beter hoe het er aan toe gaat tijdens de test.

Nog meer IQ en het assessment oefenen

Wil je nog meer IQ en het assessment oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen