Your code hereCapaciteitentest mbo | Zo bereid je je voor!
20 februari 2016 

Capaciteitentest mbo

Capaciteitentest mbo

Bij de capaciteitentest MBO is het van belang dat je heel goed weet wat er van je wordt verwacht. De test wordt gebruikt om een objectief beeld te krijgen van alle deelnemers. Je krijgt namelijk tijdens de test veel vragen voorgelegd en die ga je alleen oplossen. Iedereen krijgt daarbij dezelfde vragen te zien, maar het gaat er om dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk vragen goed op kunt lossen. De resultaten van alle kandidaten worden vergeleken met die van de normgroep.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Doel capaciteitentest MBO

Je kunt met de capaciteitentest MBO te maken krijgen wanneer een werkgever een beeld wil krijgen van jouw vaardigheden. Het is een betrouwbare test en geeft inzicht in je verstandelijke vermogens. Ook wordt er gekeken naar jouw persoonlijke kenmerken. Het gedrag dat je in de test laat zien, kun je ook op de werkvloer laten zien. De werkgever weet hierdoor heel goed, welke personen er bij de vacante functie en binnen het team passen. Daarom wordt de test ook ingezet en kan de werkgever een betere keuze maken aan de hand van de resultaten. De juiste persoon op de juiste plaats is van groot belang voor het bedrijf.

Capaciteitentest MBO

Een andere naam voor de capaciteitentest MBO is de cognitieve capaciteitentest. Andere mensen noemen het ook wel een intelligentietest. Het gaat er om dat hierbij je intellectuele vaardigheden worden gemeten. Je maakt deze test op de computer. De toets zal meestal een uur duren. Binnen dat uur is het aan jou om zoveel mogelijk vraagstukken op te lossen en daarbij het juiste antwoord te geven. De test bestaat uit meerkeuzevragen, het is een multiple choice test. Het is aan te raden dat wanneer je het antwoord niet meteen weet te gokken, kies het antwoord dat het eerste in je opkomt. Niets invullen is geen optie, want dan weet je zeker dat het fout is en blijven treuzelen bij een vraag kost teveel tijd.

Capaciteitentest MBO oefenen

Het voordeel wat je hebt bij de test is dat je deze voor kunt bereiden. Het is dan ook beter dat je die keuze maakt, want dan weet je wat je kunt verwachten. Maar ook ben je zelf veel rustiger als je de test gaat maken. Je zult merken dat je er meer vertrouwen in hebt en ook minder last hebt van zenuwen. De resultaten van jou zullen ook beter zijn wanneer je hebt geoefend. Als je goed hebt geoefend, merk je ook dat je alle vragen sneller op kunt lossen en je krijgt meer inzicht in hoe het werkt. Je ontwikkelt zelf een strategie, die aangeeft hoe jij te werk moet gaan, je leert ook omgaan met tijdsdruk.

Tips Capaciteitentest MBO

Het is altijd prettig om een paar tips achter de hand te hebben hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de capaciteitentest MBO.

  • Rust van te voren goed uit. Ga de avond en nacht voor de test geen oefentoetsen meer maken. Daarmee moet je ruim voor de datum van de test beginnen. Maak een planning en plan de dag voor de toets vrij van oefenen. Zorg voor ontspanning en ga op tijd naar bed.
  • Ben je ziek? Plan dan een ander moment in om de test te maken. Als je niet fit bent, neem dan contact op met degene die de toets afneemt en vraag of je op een ander moment de toets kunt maken. Maak meteen een nieuwe afspraak.
  • Blijf oefenen. Zodra je weet dat er een capaciteitentest gaat komen, is het belangrijk dat je meteen werk maakt van het oefenen daarvoor. Maak een planning, zodat alles aan bod kan komen waarvoor je wil oefenen en zorg tevens dat er ruimte is om bepaalde stof te herhalen. Maak aantekeningen en besteed extra aandacht aan onderwerpen die je moeilijk vindt.
  • Bereid je voor zodat je met tijdsdruk om kunt gaan. Naast het inhoudelijke is ook het kunnen werken onder tijdsdruk van belang. Je moet de toets namelijk binnen een bepaalde tijd tot een goed einde brengen. Ook dit kun je trainen. Oefen om binnen een vastgestelde tijd de opdrachten te maken.

Nog meer capaciteitentesten MBO oefenen

Wil je nog meer capaciteitentesten MBO oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen