Your code here De assessmentdag |Zo verloopt de dag
13 augustus 2015 

De assessmentdag

De assessmentdag

De assessmentdag is de dag waarop je je assessment af gaat leggen. Veel mensen vinden het erg spannend. Het kan zelfs zo zijn dat je erg op ziet tegen deze dag en de nacht daarvoor wakker ligt van de zenuwen. Gelukkig kun je er nu wat aan doen om dat te voorkomen. Tegenwoordig kun je deze dag namelijk goed voorbereiden en dan weet je ook wat jou te wachten staat. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Ontvangst assesstmentdag

Als je deel gaat nemen aan de assessmentdag, dan krijg je een datum, plaats en tijd door. Je zorgt dat je op tijd aanwezig bent en vaak kun je je melden bij de receptie. Je wordt dan vaak naar een andere ruimte begeleid. Hoe dat de ruimte eruitziet, kan per locatie anders zijn. Misschien zijn er nog meer mensen die ook een assessment af komen leggen. Zij zullen dan ook in deze ruimte aanwezig zijn en moeten wachten. De ruimte waar je naar toe wordt gebracht is vaak ook de ruimte waar je moet blijven wachten tot je geroepen wordt. Je kunt vaak koffie of thee drinken en wat lezen. Tijdens het wachten is het assessment nog niet begonnen.

De assessment dag

Als het eenmaal zover is dan word je opgehaald. Je wordt meegenomen naar een andere ruimte en vaak krijg je dan een korte inleiding over wat je die dag te wachten staat. Je krijgt te horen wat het programma is van deze dag, je krijgt een korte uitleg over de testen en de praktijksimulaties waar je mee te maken krijgt. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen als er dingen nog niet duidelijk zijn. Als het programma is doorlopen en er heeft niemand vragen, dan zal na niet al te lange tijd het assessment beginnen.

Het programma assessmentdag

Het assessment programma geeft je een beeld van wat er allemaal aan bod komt tijdens deze dag en wanneer. Het kan zijn dat het assessment plaatsvindt in verschillende ruimten. Er zijn vaak ook testruimten aanwezig en daar wordt dan verteld wat je moet doen en je kunt hier ook oefenen. De tijd die je voor een bepaalde test hebt, geldt ook voor andere kandidaten. Iedereen wordt hierin gelijk behandeld. Iedereen heeft dus echt dezelfde testomstandigheden en die kunnen dus niet positief of negatief beïnvloed worden. Meestal hoef je praktijksimulaties niet in een keer af te leggen (niet na elkaar). Vaak worden deze afgewisseld met andere testen, maar hoe dat precies is, hangt af van het assessment dat je gaat doen. De onderdelen kunnen per locatie en assessment in een andere volgorde verlopen. 

Rollenspel

Bij een rollenspel krijg je vaak nog wel extra ruimte en tijd om je voor te bereiden. Vaak is dat rond de 20 minuten. Als je je hebt voorbereid dan zal de assessor binnenkomen en aangeven wat er nu gaat gebeuren. Daarnaast krijg je hier ook te horen hoelang het rollenspel zal duren en wanneer het begint. Vaak begint het rollenspel als je tegenspeler binnenkomt. Ook zal de assessor aangeven wat zijn of haar taak in het geheel is. Zo zal de assessor zich niet in het rollenspel mengen en alleen maar observeren. Vervolgens zal het rollenspel beginnen. Als het onderdeel klaar is, zal de assessor de beoordeling maken en jij mag dan doorgaan naar het volgende onderdeel.

Uitslag assessmentdag

Vaak is de uitslag van de assessment dag al direct bekend. Het zijn dan de grote lijnen die al bekend gemaakt kunnen worden, maar de uitgebreide rapportage krijg je dan na een paar dagen of weken toegestuurd. De uitslag kan zowel telefonisch als mondeling door worden genomen.

Voorbereiding tips assessmentdag

Voordat het assessment plaatsvindt kun je jezelf voorbereiden:

  • Ga na met welke onderdelen je in aanraking komt. Je kunt dan nagaan welke stof je al beheerst en wat belangrijk is om nog te oefenen.
  • Leg bij het oefenen de focus niet alleen op hetgeen wat je nog niet beheerst. Het is ook goed om te kijken naar wat er al goed gaat. Ook dat onderdeel kun je blijven oefenen en dan kun jij je focussen op de snelheid.
  • Zorg dat je de test ook onder tijdsdruk kunt maken. Sommige onderdelen van een assessment moet je namelijk binnen een bepaalde tijd afleggen en het is fijn als je dat al gewend bent. Zorg er dan voor dat je niet continu naar de tijd kijkt, maar bewaak wel de tijd door niet te lang bij een opgave te blijven hangen als je het antwoord niet meteen weet.
  • Ga ruim voor de datum bekijken op welke locatie het assessment wordt gehouden, kun je hier goed parkeren? Hoe is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer? Wat is de reistijd en is de route file gevoelig?
  • Hoeveel tijd heb je nog om je voor te bereiden? Maak voor jezelf een duidelijke en haalbare planning, zodat je geen stress hoeft te hebben voor de echte test.
  • Het is belangrijk om te oefenen, hierdoor kun je namelijk beter scoren op bepaalde onderdelen dan andere kandidaten. Zorg er voor dat je weet wat er van je wordt verwacht en dat is goed mogelijk door het oefenen van de onderdelen van het assessment.

Nog meer assessment oefenen

Wil je nog meer assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten..

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen