Your code hereGratis verbale analogieën oefenen als voorbereiding op de capaciteitentest? Enkelvoudige en dubbele analogieën oefenen + uitleg, voorbeelden en tips!
11 november 2021 

Analogieën oefenen

Analogieën oefenen

Wil je graag analogieën oefenen als voorbereiding op je assessment? Wij bieden je deze kans. Het is  verstandig om daar gebruik van te maken. Je hebt nu immers de kans om hier te oefenen, door te oefenen kun je jezelf de stof eigen maken en bij de echte test betere resultaten neerzetten. Sommige mensen vinden de analogieën lastig, anderen hebben er geen moeite mee. Hoe dan ook, het is prettig als je weet wat je kunt verwachten, daardoor kun je je namelijk voorbereiden op de echte test. De onderdelen die je lastig vindt kun je vervolgens nog extra oefenen.


inhoudsopgave

assessment training banner

Analogieën uitleg

Een analogie wil zeggen een verband tussen verschillende begrippen. Je krijgt bij het assessment te maken met analogieën die bestaan uit vier verschillende begrippen. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen de enkelvoudige analogie en de dubbele analogie. De analogie heeft steeds een bepaalde vorm en dat is A : B = C : D. Dit wil dus zeggen dat het verband tussen de begrippen A en B gelijk is aan het verband tussen de begrippen C en D.


Analogieën oefentest

Loading...


Analogieën tips

Bij de analogieën zijn er verschillende tips die je toe kunt passen tijdens het oefenen en waarmee jij je goed kunt voorbereiden op de echte test. De tips hebben we voor je op een rijtje gezet:


    • De verstopte regels: tegenstellingen, synoniemen, oorzaak en gevolg, je kunt het bij de analogieën allemaal tegenkomen.
    • Blijf oefenen en blijf de stof steeds herhalen. Door te oefenen merk je dat je vanzelf sneller wordt en beter in staat bent om de relaties te vinden. Oefenen is ook goed voor je zelfvertrouwen. Je wordt namelijk zekerder en je hebt er ook vertrouwen in dat je het assessment goed kunt maken. Je bent hierdoor beter in staat om je zenuwen onder controle te houden.
    • Zelf analogieën bedenken is ook een goede tip. Je dwingt jezelf hierbij om je de logica eigen te maken. Het is soms best lastig om zelf een analogie te bedenken, maar als je door hebt wat er van je wordt gevraagd merk je dat het ook steeds beter lukt. Een mooie uitdaging misschien?
    • Zorg dat je een brede woordenschat hebt, blijf daarom veel lezen en voer gesprekken met anderen. Zoek de woorden die je niet kent op of stel er vragen over. Hierdoor maak je je nog meer woorden eigen en dat zorgt ervoor dat je tijdens de echte test meer woorden zult herkennen. Als je de betekenis van de woorden niet kent, is het lastig om de analogieën op te lossen                                              .


Nog meer analogieën oefenen

Wil je nog meer analogieën oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen