Your code hereVerbaal redeneren | Ontdek hier de tips!
07 februari 2016 

Verbaal redeneren

Verbaal redeneren

Heb je wel eens gehoord van verbaal redeneren? Dit is een belangrijk en zeer populair onderdeel tijdens het assessment. Het is een onderdeel van de capaciteitentest. Het wordt ook wel verbaal logisch redeneren of de verbale capaciteitentest genoemd.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Verbaal redeneren uitleg


Analogieën oefentest

Bij verbaal redeneren wordt er ook gekeken naar het onderdeel analogieën. Hierbij krijg je een aantal woorden te zien die in verband staan met elkaar, vaak zijn dat twee woorden. Het is dan aan jou om de analogie compleet te maken en daarvoor moet je twee woorden invullen. Hierbij geldt dat de twee woorden die aan de linkerkant staan dezelfde relatie moeten hebben als de twee woorden die aan de rechterkant staan afgebeeld. Je hebt daarin twee varianten, er bestaat namelijk een eenvoudige variant en dat is de enkelvoudige analogie. Er zijn hierbij drie begrippen gegeven en dan hoef je er nog maar één zelf in te vullen.

Loading...

Verbaal redeneren tips

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je resultaten van het verbaal redeneren te verbeteren. Je kunt daarvoor goed oefenen. Je kunt de onderstaande tips wellicht goed gebruiken.

  • Heel belangrijk is dat je gaat oefenen. Dit gaat er voor zorgen dat het oplossen veel gemakkelijker gaat.
  • Neem de informatie die je hebt goed door.
  • Zorg dat je je bewust bent van de tijd. De test is namelijk tijdgebonden.
  • Informatie vragen mag ook. Je kunt over de test informatie opvragen en dat kan bij alle assessment testen die je kunt maken. Het is verstandig om dit ook daadwerkelijk te doen, want zo weet jij namelijk wat je kunt verwachten bij een test.
  • Zorg dat je je antwoorden alleen baseert op de informatie die is gegeven. Er zijn altijd strikvragen en daar ga jij dus niet intrappen. Zorg er voor dat je daarom goed leest en je antwoord altijd controleert voordat je doorgaat naar de volgende opgave.

Nog meer verbaal redeneren oefenen

Wil je nog meer verbaal redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen