Your code here Redenen assessment doen | waarom moet je een assessment doen?

Redenen assessment doen

Redenen assessment doen

Wat zijn voor jou redenen om assessment te doen? Als je zoekt op “redenen assessment doen” kun je verschillende aspecten tegen komen. Misschien moet je binnenkort een assessment doen, maar vraag jij je af of het wel nuttig is. Het is daarom goed om te bekijken wat de mogelijke redenen kunnen zijn om een assessment te maken. Op deze pagina worden zeven redenen besproken en dat zijn de volgende:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Betrouwbaar en eerlijk

Als je een assessment maakt, dan geeft dat een duidelijk beeld van wie je als persoon bent, en waar je talenten liggen. Een werkgever plaatst een vacature en vervolgens reageren er tientallen kandidaten. Door kandidaten een assessment te laten maken, krijgt een werkgever een beter beeld wie er het meest geschikt is voor de functie. Daarnaast is het ook een eerlijk beeld, omdat iedereen dezelfde testen maakt. Een werkgever neemt niet zomaar iemand aan door met de kandidaat in gesprek te gaan, er is meer nodig. Je kunt in een gesprek veel zeggen, maar klopt dit allemaal? Het is belangrijk dat een werkgever veel over je weet en door een assessment af te nemen zal hij een goed beeld krijgen van je competenties.

Leerpunten

Welke leerpunten heb jij? Er zijn altijd onderdelen waar je goed in bent, maar ben hierin ook realistisch en ken je eigen sterke en zwakke punten. Het is belangrijk dat je je leerpunten kent en dat je jezelf niet overschat of onderschat. Sommige kandidaten verkopen zichzelf graag en laten zien wat ze allemaal heel goed kunnen, anderen geven zichzelf liever niet bloot in wat ze goed kunnen en zijn wat bescheiden. Door een assessment te maken komen alle talenten naar boven, als je de testen eerlijk maakt. Je krijgt een goed beeld in je eigen kunnen en je komt te weten waar je ontwikkelpunten liggen.

Zelfkennis

Het voordeel van een assessment is dat het objectief is. Jouw zelfkennis speelt hierbij een grote rol. Hoe goed is het beeld wat jij van jezelf hebt? Een test maken geeft betrouwbare informatie en is dan ook erg waardevol. Er worden namelijk verschillende testen afgenomen en deze zijn gevalideerd. 

Objectiviteit

Wat kan er over de objectiviteit gezegd worden van een assessment? Niet alle onderdelen waar je mee te maken krijgt zijn waterdicht, maar het is wel beter dan een interview bijvoorbeeld. Tijdens een interview kan een kandidaat sociaal wenselijke antwoorden geven, maar ook een werkgever kan vanuit zijn gevoel oordelen (we zijn allemaal mensen). De reden om een assessment te maken is, dat daarbij niet geoordeeld kan worden. Na de testen komt er een adviesgesprek. Weet dat er altijd wel punten zijn, die je beter kunt ontwikkelen en daar kun je dan mee aan de slag.

Klacht indienen

Een assessment maken doe je bij een professional. Zorg dat je een test af laat nemen bij een psycholoog, deze dient aangesloten te zijn bij het NIP. Waarom? Omdat deze professionals een beroepscode hebben, waar zij zich aan dienen te houden. Als ze je niet deskundig of respectvol behandelen, kun je een klacht indienen.

Loopbaanadvies

Het voordeel als je een assessment hebt gemaakt is, dat jij deze resultaten in de praktijk kunt gebruiken. Ga je binnenkort solliciteren? Dan kun je je assessment resultaten bijvoorbeeld gebruiken als loopbaanadvies. Misschien heb je bepaalde talenten niet helemaal kunnen laten zien. Je hebt dan de kans om die te uiten aan je mogelijk toekomstige werkgever. Je laat daardoor zien dat je de functie graag zou willen en je kunt het een en ander dan mogelijk toelichten in een gesprek.

Integriteit

Als je een test af laat nemen bij een psycholoog die is aangesloten bij het NIP, dan word je hier met respect behandeld en de gegevens worden alleen met jou besproken. Jij bepaalt of de resultaten gedeeld worden met de werkgever. Het kan zijn dat je heel andere verwachtingen had van de test, dan kan het zijn dat je dingen liever voor jezelf houdt..

Nog meer assessments oefenen

Wil je nog meer assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen