Your code hereGITP assessment | alles wat je moet weten over GITP
01 februari 2016 

GITP assessment

GITP assessment

GITP assessment afleggen? Binnenkort is het misschien zover en moet je een assessment maken. Het kan zijn dat je te maken krijgt met GITP, dit is een landelijk opererend adviesbureau. Ieder jaar weer worden hier veel kandidaten getest of dat zij geschikt zijn voor een bepaalde baan. Het testen wordt gedaan middels een e-assessment.  Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

GITP assessment oefenen

Het GITP assessment kun je jezelf eigen maken. Je krijgt binnen het GITP te maken met online e-assessments. Deze gaan over preselectie, over de selectie zelf en over ontwikkelassessments. Er zijn diverse testen die je kunt oefenen, zoals:

-Figuren reeksen

Analogieën (ook de dubbele analogieën)

Cijferreeksen

-Woordenschat

-Intelligentietesten

Tips voor het assessment

Nog een paar tips voordat je aan het assessment deel gaat nemen:

-Zorg dat je weet wat er van je verwacht wordt tijdens een assessment. Je kunt informatie opvragen en als je vragen hebt contact opnemen met GITP.

-Begin op tijd met oefenen. Je weet wanneer het assessment is, zorg dat je ruim op tijd gaat oefenen en werk dan naar de datum van de echte test toe.

-Maak een planning. Je weet wat je de wachten staat bij het assessment, je weet welke onderdelen je krijgt. Kom er achter door te oefenen welke onderdelen je al beheerst en waar je nog moeite mee hebt. Maak aan de hand van die resultaten een goede planning en blijf herhalen tot je alles kent.

-Blijf ook onderdelen die je al beheerst herhalen. Als je bepaalde stof al kent, kun je deze alleen maar meer eigen maken en oefenen op snelheid en inzicht. Ook dat zal je ten goede komen wanneer je het echte assessment gaat maken.

-.Verschillende onderdelen moet je onder tijdsdruk maken. Oefen deze onderdelen vooraf extra wanneer je moeite hebt of in de stress raakt als je iets binnen een bepaalde tijd moet doen. Het is van belang dat je de tijd neemt om te oefenen, maar ook de snelheid is van belang. Weet je een opgave niet? Overslaan en doorgaan, dit moet je tijdens het assessment ook doen.

Assessment mogelijkheden

Als je bent uitgenodigd om een assessment van GITP te maken, dan kun je daarmee snel kennis maken. Het kan ook zijn dat je op het punt staat om zelf deel te willen nemen aan een assessment. Dat is een goed plan, want zo kun je je voorbereiden op wat jou te wachten staat en je krijgt inzicht in je kennis. Waar wordt allemaal naar gekeken?

-Je eigen ontwikkeling. Je krijgt hierbij inzicht in je eigen ontwikkelpotentieel. Je ontdekt daarbij ook je slimste ontwikkelstrategie.

-Geschiktheid, je krijgt hierdoor meer zekerheid over de match tussen het profiel van de vacature en jezelf als kandidaat.

-Perspectief wordt ook geboden middels het assessment, je krijgt namelijk maatwerk in onafhankelijk loopbaanadvies.

-Executive assessment is ook mogelijk, dit gaat over de maximale risicoreductie bij de benoeming van bestuurders en topfunctionarissen.

-Er kan binnen GITP ook een assessment worden afgenomen voor schoolleiders, dit is bedoeld voor verplichte registratie van schoolleiders in het schoolleidersregister PO.

-Het online assessment, het is snel en kostenefficiënt en je hebt snel zicht op de geschiktheid en het ontwikkelpotentieel.

Assessment voorbereiden hoe pak je dat aan?

Het voorbereiden op een assessment is niet iets waar je dagelijks mee te maken krijgt. Het is van belang dat je de tijd neemt om alles door te nemen en ook de tijd neemt om je de oefeningen eigen te maken. Je kunt filmpjes bekijken, opgaven maken, online assessments oefenen, vragenlijsten invullen en leren om onder tijdsdruk te presteren. Zoals je ziet kan er dus veel worden voorbereid, voordat je het echte assessment af gaat leggen.

Nog meer GITP assessments oefenen

Wil je nog meer GITP assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen