Your code here Assessment UWV | het re-integratie traject
28 februari 2016 

Assessment UWV

Assessment UWV

Heb je wel eens gehoord van assessment UWV? Het gaat hierbij over een re-integratie traject. Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken en bij dit traject gaat het er over dat er gekeken wordt of er een geschikte baan beschikbaar is voor jou. Je leert hierbij ook de juiste plaats te vinden op de arbeidsmarkt. Het traject bevat een aantal onderdelen, zoals een persoonlijkheidstest. Op deze pagina wordt het re-integratietraject uitgebreider besproken, daarnaast krijg je hier ook meer informatie over de testen die hierbij worden afgenomen. Het is daarbij aan te raden om alle informatie door te nemen, zo kun je namelijk jezelf voorbereiden op de testen die komen gaan. Je kunt in dat geval meer ontspannen aan de testen beginnen, omdat je weet wat jou te wachten staat.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Wat is UWV?

De afkorting UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Integriteit, samenwerken en kennis staan centraal binnen het UWV.

Re-integratie traject

Je werkt al een tijdje met veel plezier binnen een organisatie, maar het kan zomaar ineens gebeuren dat je werkloos raakt. Het kan overmacht zijn van het bedrijf. Je kunt echter ook arbeidsongeschikt raken voor het werk dat je doet. Een nieuwe baan vinden kan dat erg lastig zijn. Het zou kunnen zijn dat je een re-integratie traject moet gaan volgen, wanneer je een uitkering krijgt vanwege het feit dat je werkloos bent. Het proces van zoeken naar een nieuwe baan en deze vinden, wordt re-integratie genoemd. De rol van het UWV hierin is mensen begeleiden in dit proces.

Als je werkloos bent, krijg je een uitkering en deze wordt verstrekt door het UWV. Sommige mensen zijn niet gemotiveerd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ze krijgen elke maand geld en vinden dat wel goed zo. Maar het UWV vraagt een tegenprestatie van mensen die een uitkering krijgen, je moet namelijk actief op zoek gaan naar een nieuwe baan. Het UWV werkbedrijf zal het traject verzorgen.

Assessment UWV

Het assessment UWV wordt ook wel het re-integratie traject genoemd. Het is een speciaal  traject, dat uit een aantal onderdelen bestaat. Voordat je kunt spreken over een succesvolle re-integratie, moet je eerst inzicht hebben in bepaalde factoren. Je moet dan denken aan het volgende:

  • Je persoonlijkheid. Wie ben je? Wat wil je?
  • Je talenten. Waar ben je goed in en hoe komt dat tot uiting?
  • Je werkervaringen. Waar heb je gewerkt, hoe beviel dat?

Er wordt aan de hand van dit traject duidelijk vastgesteld wat jij wil en wie je bent.

Persoonlijkheidstest

Tijdens een assessment UWV krijg je te maken met een persoonlijkheidstest. Deze test is erg populair en is er om je inzicht te geven in je persoonlijkheid. Er zijn hierbij geen goede en foute antwoorden, het gaat immers om jou als persoon en alleen jij kunt deze vragen beantwoorden. Je kunt de test niet voorbereiden, je kent jezelf door en door en daarom kun je de test ook op ieder gewenst moment maken. Het is wel aan te raden om de tijd te nemen om de vragen goed te lezen en eerlijk antwoord te geven. Het geeft geen nut om je anders voor te doen of aan te geven hoe je jezelf wil zien. Het gaat erom wie je bent en daarbij is eerlijkheid van groot belang.

Meestal wordt deze test op de computer gemaakt. Het zijn vaak meerdere vragenlijsten, die je moet doorlopen. Je zult merken, wanneer je even bezig bent, dat veel vragen op elkaar lijken. Je wil graag weten hoelang het invullen van de vragenlijsten duurt? Dit is afhankelijk van de test. Vaak ben je ongeveer 30-45 minuten kwijt om de vragen in te vullen. Het big five persoonlijkheidsmodel wordt gebruikt als indicatiefactor om de vragenlijsten te ontwikkelen. Je hebt bij dit model vijf verschillende karaktereigenschappen, dat zijn extraversie, emotionaliteit, zorgvuldigheid, vriendelijkheid en openheid.

Beroepskeuze

Je gaat bij het assessment ook een beroepskeuzetest maken. Deze test geeft je inzicht in de baan (banen) die het beste bij je past (passen). Je krijgt hierbij een lijst te zien met diverse activiteiten. Je geeft net als bij de vorige test aan in hoeverre de activiteit bij jou past. Bij deze test moet je snel handelen, je moet niet te lang nadenken, snel antwoord geven en doorgaan.

Interviews

Bij het assessment moet je ook verschillende gesprekken voeren met je coach. Er worden interviews gehouden, hierin wordt duidelijk wat je wil doen, welke functie je uit zou willen voeren en wat jij verwacht bij een bepaalde baan. Het is belangrijk dat je daarbij ook eerlijk je wensen aangeeft en inzicht geeft van je verwachtingen.

Nog meer UWV assessments oefenen

Wil je nog meer UWV assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen