Your code herePostbakoefening tips | Ontdek hier de belangrijkste tips
31 augustus 2015 

Postbakoefening tips

Postbakoefening tips

Met deze postbakoefening tips kun je een assessment nog beter voorbereiden. Het is bij deze oefening heel belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten, met deze tips krijg je een goed beeld en weet je ook wat je beter wel en niet kunt doen. Zorg dat je op je gemak alle tips doorneemt. Op deze manier zorg jij dat je minder zenuwachtig bent tijdens de oefening. Zenuwen kun je beter onder bedwang houden, dat is wel zo prettig als je deze oefening uit moet voeren. Op deze pagina worden de volgende postbakoefening tips behandeld: 

Inhoudsopgave

assessment training banner

Postbakoefening tips

Duidelijk zijn

De eerste postbakoefening tip die we je kunnen geven is dat je een aantal dingen moet weten voordat je aan de oefening begint.

-Wie ben jij binnen het bedrijf en welke rol heb je?

-Welke mensen zijn een onderdeel van je team en welke taken voeren zij uit?

-Hoeveel tijd mag jij besteden aan deze oefening?

Hoe meer je weet uit het werkveld, des te beter jij de oefening kunt maken. Je moet namelijk verantwoordelijkheden kunnen delegeren. Je gaat op zoek naar de juiste persoon voor de juiste taak. Daarom is een voorbereiding wel zo fijn om te weten wie er tot ‘jouw team’ behoren. 

Prioriteiten vaststellen

Je weet wie je bent, wat je taken en zijn en wie er bij je team horen, dit is het moment waarop de oefening kan beginnen. Waar begin je als je veel berichten hebt? Je zou bovenaan kunnen beginnen, maar wat als het belangrijkste bericht zich dan onderaan bevindt? Het is daarom belangrijk dat je in vogelvlucht kunt nagaan hoe belangrijk de berichten zijn. Je kunt in het kort noteren hoe belangrijk berichten zijn, waar ze over gaan. Houd het dan ook echt kort, want je hebt niet alle tijd om alles uitgebreid te noteren.

Urgent of niet?

Bij de berichten ga je prioriteiten stellen en vaststellen of berichten wel of niet urgent zijn. Je kunt dan een keuze maken wat jij met een bericht gaat doen:

-Is een bericht urgent en belangrijk? Dan kun je dit het beste zelf oplossen. Het zijn berichten met een hoge prioriteit en dan moet je snel beslissingen maken hoe hier op gereageerd gaat worden.

-Is een bericht urgent maar minder belangrijk? Je kunt vervolgens een bericht delegeren aan de juiste persoon die dit onderwerp goed kan afhandelen. Het is dan aan jou om duidelijk aan te geven welke verwachtingen je van diegene hebt. Je dient efficiënt op zoek te gaan naar de juiste persoon die de taak uit kan voeren. Op deze manier laat je zien dat je de competentie delegeren beheerst.

-Is een bericht belangrijk en minder urgent? Deze berichten kun je uitstellen. Je kunt nagaan hoelang je een bericht uit kunt stellen. Als alle urgente berichten verwerkt zijn dan ga je aan deze stapel berichten beginnen. Je kunt het beste een aantekening maken in je agenda dat je deze nog af moet werken, om te voorkomen dat ze vergeten worden.

-Is een bericht niet urgent en niet belangrijk? Dan kun je dit negeren of weggooien, je moet dan heel zeker zijn van je zaak.

Het ordenen van de berichten geeft meer rust in je hoofd en zo kun je de lijstjes netjes afwerken. Gebruik deze postbakoefening tips daarom ook in de praktijk om te laten zien dat je rustig en geordend te werk kunt gaan.

Berichten en tips

Het kan zijn dat er tijdens de postbakoefening nieuwe berichten binnenkomen. Je bent druk bezig en er komt alleen maar meer werk bij. Dit is vaak de oefening, je moet laten zien dat je in staat bent om hier mee om te gaan en niet gestrest raakt. Ook moet je nu opnieuw prioriteiten stellen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je prioriteiten aangepast moeten worden. Dit is een voorbereiding waar je wel rekening mee moet houden, zorg dat je alle berichten nog even goed doorneemt, zodat jij de juiste keuzes maakt in wat je eerst moet doen en wat even kan blijven liggen.

-Bekijk in vogelvlucht de inhoud van de berichten, dit om kostbare tijd te sparen.

-Maak een duidelijk onderscheid in urgent en kan wachten.

-Blijf rustig en geduldig en bij twijfel lees een bericht nog een keer.

-Laat zien dat je kunt ordenen en bij jezelf de rust kunt bewaren, ook wanneer er nieuwe berichten binnenkomen tijdens de postbakoefening. Werk goed door, maar laat je niet opjagen!

Valkuil postbakoefening

Tijdens de postbakoefening heb je maar een doel voor ogen en dat is dat je mogelijk berichten af wilt werken. Zorg dat je niet te snel gaat werken, want dat is vaak een valkuil van veel kandidaten. Je gaat dan ineens oppervlakkig te werk en vergeet de inhoud van berichten en dit is juist zo belangrijk. Berichten mag je niet kortaf beantwoorden, zeker niet met het doel om dan meer af te krijgen. De inhoudelijk sterke reacties wegen namelijk zwaarder mee dan je denkt. Zorg dat je op zoek gaat naar de juiste balans en raffel het zeker niet af! Lang piekeren op een bericht moet je ook niet doen, want het kost tijd. Maar zorg dat je de balans vindt, goed lezen, korte aantekeningen maken, duidelijk reageren en prioriteiten stellen.

Nog meer postbakoefening tips oefenen

Wil je nog meer postbakoefening tips oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen