Your code hereMedische test politie | Vind hier waar je op beoordeelt wordt
08 oktober 2015 

Medische test politie

Medische test politie

Als je wilt werken bij de politie, is het belangrijk dat je de medische test politie met goed resultaat aflegt. Het is belangrijk dat je voor bent bereid op deze test. Je kunt natuurlijk niet alles voorbereiden, maar het is wel fijn om te weten wat je kunt verwachten. Aan de hand van deze informatie kun je je alvast voorbereiden op de test die jij binnenkort gaat afleggen. Het is fijn om te weten wat je kunt verwachten. Op deze pagina bespreken we het volgende:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Solliciteren bij de politie

Als je gaat solliciteren bij de politie krijg je te maken met het politie assessment. Deze test dien je altijd te maken als je politiewerk wilt doen. Er zijn bepaalde functie eisen waar je aan moet voldoen. Dit zijn de vooropleiding en je leeftijd. Wanneer je hier aan voldoet kun je een uitnodiging krijgen voor de politietest en deze test bestaat uit drie selectiedagen, maar ook de medische keuring en een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek. Het werken bij de politie is uitdagend, maar ook heel intensief. Je moet op elk moment van de dag alert zijn, daarom dien je geestelijk en lichamelijk goed in je vel te zitten. Het is belangrijk dat je hier op wordt getest. Als daaruit naar voren komt dat je geschikt bent, dan ben je weer een stapje dichterbij je droom: werken bij de politie. Het is ook van belang dat je je bewust bent van wat jou te wachten staat. Maar dat leer je tijdens het assessment ook, dan maak je ook kennis met het werkveld en met situaties waar je als politieagent mee te maken kunt krijgen.

Voorafgaande vragenlijst

Voordat het medisch onderzoek plaatsvindt, heb je al een vragenlijst ingevuld. Dit gaat bijvoorbeeld over medicatiegebruik en over je zintuigen, hart en bloedvaten, houding en beweging, psychische kanten en bewustzijn. Het is belangrijk dat je de vragen eerlijk beantwoordt. Sommige medische aandoeningen zijn namelijk lastig bij het politiewerk. Mensen met een hartaandoening kunnen niet werken bij de politie en als je slecht ziet, is dat ook een risico. Daarom moet er goed gekeken worden naar jouw lichamelijke conditie. Het kan zijn dat je een keer een operatie hebt ondergaan, bepaalde medicatie gebruikt, alles dien je hier eerlijk aan te geven en van daaruit kan er gekeken worden of je verder aan het onderzoek deel kunt nemen.

Vooronderzoek medische test

Het echte medische onderzoek gaat nog niet beginnen, eerst zal een assistente nog een vooronderzoek doen. Daarbij wordt er gekeken naar je bloeddruk, glucose, ogen, gehoor, lengte en gewicht. Er wordt ook naar je hart geluisterd wanneer je veertig jaar of ouder bent. Dit is de basis van de test, als dit allemaal in orde is, dan wordt er doorgegaan naar de echte medische test. Het is belangrijk dat je rustig bent tijdens de test, het is natuurlijk wel spannend en daar houden ze rekening mee. Maar probeer je rustig te houden, laat het over je heen komen en zo kun je een stapje verder gaan en wie weet heb je binnenkort een droombaan binnen het politiewerk.

De echte medische test vindt plaats bij de keuringsarts en dat is pas na het vooronderzoek. Je hart, longen, evenwicht, reflexen, de coördinatie van je ledematen en je oogbewegingen worden hier getest. Neem rustig deel aan deze test, er wordt uitgebreid de tijd genomen om alles in beeld te brengen en van daaruit kun je verder gaan en wordt er een advies gevormd.

Resultaat medische test

Het resultaat van de test krijgt de politie doorgestuurd. Hieruit zal het volgende naar voren komen:

  • Geschikt, je bent goedgekeurd voor de medische test politie.
  • Voorlopig ongeschikt, dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld gewicht moet verliezen. Je kunt dan de test later nog een keer doen.
  • Ongeschikt, je bent niet geschikt en dit kan diverse oorzaken hebben. Bijvoorbeeld je ogen zijn niet goed of je conditie is niet goed genoeg.

Uitgangspunten medische test politie

Het is belangrijk dat je de uitgangspunten van de medische test van de politie kent. Het is belangrijk dat je lichamelijk en geestelijk in goede conditie verkeert. Als je lekker in je vel zit, dan straal je dat vaak ook uit en komt dat bij de test ook tot uiting. Je mag geen last hebben van overgewicht, anders kun je het advies krijgen om eerst af te vallen. Het is belangrijk dat alle testen die gedaan worden goed zijn, van daaruit kan er namelijk verder worden gekeken.

Politie test voorbereiden 

De politie test kun je niet echt oefenen, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Het is goed om te weten welke onderdelen er aan bod komen en van daaruit ga je de testdagen doorlopen. Er zijn veel mensen die bij de politie willen werken, maar je moet dan wel aan de eisen voldoen en daarom is er een politie assessment.

Nog meer medische politie testen oefenen

Wil je nog meer medische politie testen oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen