13 juli 2021 

HFMtalentindex oefenen

Heb je op je droombaan gesolliciteerd en dien je een assessment uit te voeren om door te mogen naar de volgende sollicitatieronde? Dan draagt een goede voorbereiding bij aan de hoogste scores. Sommige bedrijven nemen assessments af om te onderzoeken of sollicitanten een match met het bedrijf, het team, de werkzaamheden en de openstaande functie zijn. Eén van die assessments is de HFMtalenindex. Wist jij dat je online kunt oefenen en je skills kunt uitbouwen voordat je het assessment ingaat?

 Op deze pagina lees je wat een HFMtalenindex assessment is, waarom bedrijven met dit assessment werken, wat je ervan kunt verwachten, wat er precies wordt gemeten en over welke vaardigheden je in ieder geval dient te beschikken. Verder kom je erachter op welke manier je de HFMtalenindex kunt oefenen en krijg je tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
 


Inhoudsopgave: 

[[showindex]]
Wat is een HFM assessment?


HFMtalenindex is een Nederlands assessmentbureau dat assessments en tools aan bedrijven verkoopt om aan het juiste personeel te komen. De test is speciaal ontwikkelt om achter de talenten van sollicitanten en huidig personeel in dienst te komen. Wil de recruiter of werkgever weten of een bepaalde sollicitant of personeelslid de functie van een manager aankan? Dan kan er van jou als sollicitant eerst gevraagd worden om een intelligentie en persoonlijkheidsassessment te maken. De assessments zijn geschikt voor functies in verschillende branches, waardoor je er zomaar eens mee te maken kunt krijgen.Waarom kiezen bedrijven ervoor om een HFM assessment af te nemen?


Bedrijven zetten de inzichten van een assessment in om erachter te komen of sollicitanten qua vaardigheden, (karakter)eigenschappen en werkniveau bij een bepaalde functie passen. Door hier zorgvuldig mee om te gaan wordt een mismatch voorkomen. Een assessment kan naast voor het nieuwe personeel, ook interessant zijn voor huidig personeel. Een assessment laat namelijk zien op welk gebied de werknemer loopbaanbegeleiding kan gebruiken.Wat kun je van een HFM assessment verwachten?


Een HFMtalenindex assessment bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Denk hierbij aan ruimtelijk inzicht, logisch redeneren, verbale aanleg, cijfermatig redeneren, abstract redeneren en rekenvaardigheid. Daarnaast krijg je voor het afleggen van de test een tijdslimiet, om te controleren of je kunt presteren onder druk. Stressbestendig zijn is vaak een belangrijke eigenschap voor hogere functies binnen een bedrijf. De HFMtalenindex oefenen, zorgt ervoor dat je de vraagstelling leert begrijpen en je het tempo waarmee je de vragen beantwoord stukje bij beetje kunt opschroeven. Het assessment wordt online afgenomen en je kunt je resultaten vaak al snel inzien.Wat meet een HFM test precies?


HFMtalenindex is een assessmentbureau waar bedrijven relevante assessments voor sollicitanten en huidig personeel kunnen kopen. Er zijn twee verschillende assessments via HFMtalenindex te doen. De Volledige Intelligentietest (VIT) bestaande uit rekenvaardigheid, logisch redeneervermogen, cijfermatig redeneervermogen en verbale aanleg of de Specifieke Intelligentietest (SIT) bestaande uit specifieke onderdelen van de VIT met als extra de abstracte redeneertest. Het doel van een assessment is om de sollicitant te testen op bepaalde vaardigheden die bij het uitvoeren van de openstaande vacature behoren. Dit zorgt ervoor dat de werkgever alvast kan zien wat hij/zij aan de mogelijke nieuwe werknemer zal hebben.

Er wordt gemeten of de sollicitant wel over vaardigheden en (karakter)eigenschappen beschikt die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de functie waarop gesolliciteerd wordt. Hoe hoger de score na het assessment is, des te beter de sollicitant binnen de functie zou passen.


Welke vaardigheden zijn van belang tijdens een HFMtalenindex oefenen?


Om het HFMtalenindex assessment met een hoge score af te sluiten, dien je de balans te vinden tussen kwaliteit, snelheid en efficiëntie. Daarnaast dien je goed om te kunnen gaan met tijdsdruk en stress. Oefen dus ademhalingstechnieken of zorg ervoor dat je stressgevoelens onder controle kunt houden. Verder is het slim om de HFMtalenindex te oefenen, zodat je van tevoren weet wat jij nodig hebt om een hoge score te kunnen behalen. Vind je bepaalde onderdelen lastig? Focus je daar dan meer op, zodat je die onderdelen tijdens het echte assessment vlekkeloos kunt doorlopen.Hoe kun je een HFMtalenindex oefenen?


Allereerst is het belangrijk dat je aan de recruiter, werkgever of het HR-lid vraagt welke test en van welk assessmentbureau je gaat maken. Niet ieder assessment is hetzelfde en de vraagstelling kan ook totaal verschillen per test. Heb je te horen gekregen dat je een HFMtalenindex assessment krijgt? Dan kun je het HFMtalenindex oefenen. Door te oefenen vergroot je de kans om een hoge score te halen, waardoor je wordt toegelaten tot de volgende ronde in het sollicitatieproces. De HFMtalenindex oefenen doe je door online te zoeken op gratis oefentests. Soms kun je ook betaalde oefenpakketten afnemen. Uiteraard komen de kosten daarvoor voor eigen rekening.

De oefentesten laten je kennis maken met de specifieke vraagstelling van het assessment. Daarnaast kun je analyseren op welk gebied je beter moet worden om op het echte assessment hoger te kunnen scoren. Oefening baart kunst en zorg ervoor dat je het HFMtalenindex oefenen serieus neemt als je de baan wil bemachtigen.Tips om de HFM talenindex te oefenen


Heb je gesolliciteerd op je droombaan en krijg je te horen dat er een assessment aan de sollicitatieprocedure zit gekoppeld? Dan kan dit spannend zijn, maar gelukkig zijn er veel tips waarmee jij je perfect kunt voorbereiden op een hoge score. Allereerst is het belangrijk dat je begint met de HFMtalenindex oefenen. Neem het serieus en zorg ervoor dat je de vraagstelling leert kennen. Daarnaast is het belangrijk dat jij je tempo kunt opschroeven. Assessments hebben vaak een tijdslimiet, waardoor je tijdsdruk en stress kunt ervaren, wat je score niet ten goede zal komen. Weet van tevoren wat je kunt verwachten en speel daar slim op in door de HFMtalenindex te oefenen.

Weet je dat een assessment over je persoonlijke (karakter)eigenschappen gaat? Doe je dan vooral niet anders voor dan je bent. Op die manier voorkom je dat de recruiter of het HR-teamlid denkt een goede match met je te hebben, terwijl dit later in de praktijk tegen blijkt te vallen. Daarnaast kan het helpen om de dag voor het assessment goed te slapen en voldoende te eten en drinken, zodat jij je tijdens het maken van het assessment volledig kunt focussen.Nog meer oefenen


Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

een banner van de boxen van een assessmenttraining

Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down