Your code hereRekenvaardigheid oefenen? | oefen hier gratis en krijg tips en uitleg!
12 december 2015 

Rekenvaardigheid oefenen

Rekenvaardigheid oefenen

Rekenvaardigheid oefenen gaat je heel goed helpen als je binnenkort assessment af gaat leggen. Het is altijd fijn om te weten wat je van een test kunt verwachten. We bereiden je hier dan ook graag op voor en de volgende onderdelen komen hier aan bod:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Rekenvaardigheid uitleg

Het onderdeel rekenvaardigheid is erg belangrijk. Bij deze test krijg je met allerlei sommen te maken. Let hierbij goed op dat je geen rekenmachine mag gebruiken tijdens de test. Het is echt gericht op het hoofdrekenen en daarom is het oefenen ook zo belangrijk. Meestal krijg je wel de kans om er een kladpapiertje bij te houden om een som uit te rekenen. Dit zorgt er voor dat het rekenen een stuk gemakkelijker wordt. De verschillende soorten sommen waar je mee te maken krijgt kun je oefenen. Alle sommen kennen weer eigen regels. Als je de sommen op de goede manier uit wilt rekenen (en dat wil je!) dien jij dus de regels te kennen. Sommige regels ken je misschien nog, maar het is verstandig om je geheugen even op te frissen.

Oefentest rekenvaardigheid

oefentest maken

Rekenvaardigheid tips

-Zorg dat je de basisregels van het rekenen beheerst. Alle sommen bij rekenen worden gemaakt vanuit een aantal basisregels.

-Bereken alles in stapjes. Als je in stappen werkt, zie je ook de verbanden en weet je of je op de goede weg bent.

-Cijferen is ook een belangrijk onderdeel bij het rekenen. Als je met kladpapier mag werken dan is deze methode erg geschikt om toe te passen. Je kunt een som onder elkaar zetten en dan gemakkelijker oplossen.

-Afronden: Soms is het gemakkelijker om een som door af te ronden op te lossen.

-Herhalen: Bij het oefenen is herhalen het belangrijkste wat je moet blijven doen, tot de dag van test. Hierdoor kun jij je de regels namelijk steeds beter eigen maken en ontdekken wat de verbanden zijn.

-Op tijd pauze nemen: Dit is van belang omdat het anders ineens teveel kan zijn. Je ziet continu cijfers en het is goed om tussendoor te ontspannen, zodat je daarna je aandacht er weer voor de volle 100% bij kunt houden.

-Op snelheid oefenen, als je de regels eenmaal kent en de sommen op kunt lossen dan kun je aan je snelheid werken. Dit moet je pas doen als je alles goed beheerst.

-Gemaakte sommen goed nakijken, controleren. Hierdoor kun je onnodige (slordigheids) fouten voorkomen.

-Tijdsdruk Bij de rekenvaardigheid is het vaak de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk vragen goed beantwoordt. Zorg dat je oefent om onder tijdsdruk te presteren.

-Planning Het is bij het oefenen van belang dat je een planning maakt en aan de hand daarvan gaat werken. .

-De regels van alle sommen dien je je eigen te maken. Je kunt ze een paar keer doornemen en dan denken dat je ze beheerst, maar het is beter om in de praktijk te oefenen.

-Durf hulp te vragen. Als je er niet uitkomt en je loopt vast bij een onderdeel.

-Veel oefenen helpt, Iedere dag een paar oefeningen maken, dat is het beste wat je kunt doen. Je kunt de hele dag een onderdeel oefenen, maar na een tijdje gaat het niet goed, je gaat je frustreren en dan gaat het mis. Probeer dat te voorkomen door regelmatig te oefenen en niet te lang achter elkaar.

Nog meer rekenvaardigheid oefenen

Wil je nog meer rekenvaardigheid oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen