Your code hereVerbaal Redeneren Oefenen? | Oefentoets + Uitleg

Verbaal redeneren oefenen

Verbaal redeneren oefenen

Tegenwoordig kan het zijn dat een bedrijf tijdens een sollicitatie van je vraagt om bepaalde assessments uit te voeren. Deze assessments geven de recruiter of HR-medewerker inzicht in je vaardigheden en (karakter)eigenschappen. Op basis van die informatie kunnen zij van tevoren beter inschatten of je de juiste sollicitant voor de functie bent. Het assessment dat je te wachten staat is niet zomaar een momentopnamen, jij kunt je er namelijk op voorbereiden. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave: 

assessment training banner

Wat is een verbaal redeneren test?

Verbaal redeneren heeft alles te maken met verbale informatie analyseren, begrijpen en correct interpreteren. Deze belangrijke informatie kun je uit rapporten, e-mails, transcripten van vergaderingen en nog veel meer andere informatiebronnen halen. Voor sommige functies binnen een onderneming is het cruciaal dat je de informatie die je binnenkrijgt correct verwerkt. Verbaal redeneren oefenen helpt je om snel en op de juiste manier verbanden te leggen tussen teksten, woorden en de algehele informatie die je voor je ziet. Deze vaardigheden kun je al in je hebben, maar je kunt verbaal redeneren zeker ook oefenen om er beter in te worden.

Tijdens een verbaal redeneren assessment krijg je een tekst voor je waarbij bepaalde stellingen worden opgeschreven. Het is dan aan jou om de juiste stellingen te kiezen. Je kunt altijd kiezen uit A: waar, B: niet waar, of C: niet te zeggen. Aan de hand van je antwoorden kan de recruiter of de HR-medewerker zien of je goed genoeg scoort om naar de volgende sollicitatieronde door te gaan.

Verbaal redeneren uitleg en voorbeelden

Tips om verbaal redeneren het beste oefenen?

Verbaal redeneren oefenen helpt je om beter te worden in dit onderdeel van het assessment dat je binnenkort zal afleggen.

-Oefen vooral op verschillende momenten. Zorg er ook voor dat je niet te lang achter elkaar oefent, omdat informatie dan niet goed blijft hangen. Lees altijd eerst de hele tekst en daarna pas de stellingen. Op die manier zoek je niet gericht naar informatie in de stellingen en kun je belangrijke informatie niet per ongeluk over het hoofd zien.
Probeer vooral je tempo te verbeteren. Met verbaal redeneren oefenen, zorg je ervoor dat je niet alleen beter wordt in het begrijpen, analyseren en interpreteren van informatie, maar leer je ook sneller nadenken onder tijdsdruk. Het assessment zit namelijk aan een tijdslimiet verbonden. Dit checkt meteen of je stressbestendig bent, zodat de recruiter of HR-medewerker weet of je bij de openstaande functie past.

Nog meer verbaal redeneren oefenen

Wil je nog meer verbaal redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen