Your code here Hbo test oefenen? | Oefenen doe je hier!
02 februari 2016 

Hbo test oefenen

Hbo test oefenen

De HBO test oefenen, hoe doe je dat? Het kan zijn dat je binnenkort deel wil nemen aan een HBO opleiding, maar in sommige gevallen moet je eerst een test afleggen, voordat je je in kunt schrijven. Door middel van de test wil men bekijken of dat jij wel beschikt over de nodige capaciteiten. Ook wordt er gekeken of dat de opleiding bij je past en dat is belangrijk voor je toekomst. Het is aan te raden om je zo goed mogelijk voor te bereiden door de HBO test te oefenen. Waarom? Omdat de resultaten van je test daardoor veel hoger zullen zijn. Op deze pagina krijg je meer uitleg over de capaciteitentest en over het oefenen van de HBO testt.

Inhoudsopgave

assessment training banner

De capaciteitentest

Er zijn verschillende onderdelen binnen de HBO test die je kunt oefenen. Denk jij ook over HBO test oefenen? Ga dan eens een kijkje nemen bij de capaciteitentest. Dit is namelijk een onderdeel wat je echt kunt oefenen. Hiermee worden je intellectuele vaardigheden gemeten. De resultaten van de test laten zien of jij geschikt bent voor de opleiding of niet. Alle resultaten die behaald worden, worden vergeleken met een normgroep. Dit is de minimale score die behaald moet worden om over de benodigde vaardigheden te beschikken. De capaciteitentest bestaat uit een aantal onderdelen. Door te kiezen voor HBO test oefenen, zorg jij ervoor dat je alleen maar beter wordt en betere resultaten behaalt.

Verschillende vragen

De testen bestaan uit verschillende vragen die je op gaat lossen. Oefenen is hierbij van belang, waarom? Omdat jij hierdoor de stof beter onder de knie krijgt en daardoor vaardiger wordt. Als jij de keuze maakt om niet te oefenen, dan is de kans groot dat je tijdens de test in de stress kunt schieten. Je hebt geen idee wat men van je wil en dat kan spanningen oproepen. Dit gaat weer ten koste van alle resultaten. Oefenen is daarom wel degelijk zinvol, je weet dan immers wel wat ze van je verwachten en je kent de vraagstelling. Je weet waar je op moet letten en middels welke strategie je de vraag het beste kunt oplossen.

Tijdsdruk

De capaciteitentest moet je vaak binnen een bepaalde tijd maken. De test bestaat uit verschillende onderdelen en voor ieder onderdeel staat een bepaalde tijd. Het is dan aan jou om binnen die tijd te laten zien hoeveel vraagstukken je goed op kunt lossen. Daarbij is het advies dat wanneer je een vraag niet weet, je deze overslaat. Blijf niet te lang hangen bij een vraagstuk, dit is zonde van de tijd. Het is beter om door te gaan naar de volgende vraag, de kans is groot dat je deze wel kunt beantwoorden. Als je aan het einde van de test tijd over hebt, kun je nog terug gaan naar de opgave die je niet wist. Let op, dit kan niet bij iedere test, maar wanneer je tijd over hebt en je kunt terug gaan, dan kun je dus altijd nog even inzien of je de betreffende vraag nu wel kunt beantwoorden. Weet je het antwoord niet, waag een gok, niets invullen is altijd fout!

HBO test oefenen

Je gaat binnenkort de HBO test maken en dan is het zeker aan te raden om ruim van tevoren te oefenen. Door een goede voorbereiding behaal je een betere score, je bent immers voorbereid op wat er komen gaat en dat geeft al veel meer rust. Je wil graag een studie volgen, zodat je later je droombaan kunt volgen. Een goed moment dus om alvast te beginnen met oefenen. Er zijn verschillende onderdelen van de test die je kunt oefenen en het advies is ook om alle onderdelen apart te oefenen. Je komt er hierdoor achter welke onderdelen je al beheerst en welke extra inspanning vragen. Oefen de HBO test, zodat je nog betere scores behaalt tijdens de echte test.

  • Neem de tijd om te oefenen. Het is belangrijk dat je gaat oefenen. Niet even vlug tussen het boodschappen doen en de hond uitlaten oefenen, maar echt tijd inplannen om te oefenen. 
  • Vraag wat je kunt verwachten tijdens de test. Dit is de beste manier om je effectief voor te bereiden. Als je namelijk weet welke testen je krijgt, kun je deze opzoeken en je daar op richten. Je kunt de onderwerpen waar je mee te maken krijgt opzoeken in een boek of online. Hoe meer je over de testen weet, hoe beter je je er op voor kunt bereiden en hoe beter jij weet wat je nog moet oefenen.
  • Noteer de datum van de HBO test in je agenda. Dit geeft ook rust, waarom? Omdat je een deadline hebt staan, dat is de dag waarop je de test gaat maken en voor die tijd wil je graag alle stof beheersen. Iedere dag werk je er naar toe en beetje bij beetje kom je bij het moment dat je de test gaat maken.

Deadline

Werk naar de deadline toe en oefen iedere dag weer opnieuw. Herhalen is van belang, want je kunt niet in een dag alles leren. Iedere dag kun je weer bekijken welk onderdeel je nu gaat oefenen en dit dan afstrepen. Sommige onderdelen beheers je misschien al, maar ook deze kun je maar beter herhalen, zodat je bijvoorbeeld op snelheid kunt oefenen. Meestal moeten testen binnen een bepaalde tijd gemaakt worden en als je sommige onderdelen goed beheerst, kun je daar je voordeel mee doen en dan heb je tijd over voor opgaven die je lastiger vindt.

Doel en planning

  • Zorg dat je doel duidelijk is. Je wil heel graag de HBO test goed maken, zodat je de opleiding kunt volgen om vervolgens naar je droombaan toe te werken. Het gaat er om dat jij je doel voor jezelf duidelijk hebt, Besteed voldoende tijd om de test goed voor te bereiden, zodat je goede resultaten behaalt en snel aan de opleiding mag beginnen.
  • Maak een planning. Dit kan ook rust geven, iedere dag ga je een paar onderdelen herhalen of leren. Zorg dat je voor een duidelijke planning zorgt met variatie. Je hoeft niet iedere dag rekenen te leren, je kunt ook analogieën en rekenen afwisselen en dan een derde onderdeel erbij pakken. 
  • Leer presteren onder tijdsdruk. Diverse testen moet je binnen een bepaalde tijd maken en daarbij moet je laten zien hoeveel opgaven je goed kunt maken binnen die tijd. Daarnaast wil men ook zien hoe jij presteert onder tijdsdruk. Het kan voor een bepaalde baan van belang zijn dat je goed met tijd om kunt gaan,

Vragen stellen

  • Stel vragen als je het niet weet. Het is niet raar om vragen te stellen, het is juist beter dat je hulp vraagt. Zo kom je namelijk alles te weten over de vraagstukken en dit kan je helpen om de vragen goed op te lossen. Hoe meer je weer hoe beter dat is. 
  • Ben niet bang om fouten te maken, maar leer je fouten inzien en werk er aan. Het is beter dat je doorgaat met oefenen, ineens zie je wat je moet doen en dan heb je het door. Oefenen zorgt ervoor dat jij je de stof en vragen eigen kunt maken. Ineens zie je de logica en kun jij in korte tijd veel vraagstukken oplossen. 

Nog meer HBO testen oefenen

Wil je nog meerHBO testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten..

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen