Analogieën test gratis | maak de gratis test hier!
arrow_drop_up arrow_drop_down
29 januari 2016 

Analogieën test gratis

De analogieën test gratis oefenen, dat wil jij toch ook? Het is belangrijk dat je met oefenen op tijd gaat beginnen. Op deze website kun je gratis een test maken en dat is in jouw voordeel. Als je binnenkort een assessment moet maken, is het fijn dat je daar optimaal voor kunt oefenen. Je kunt verschillende testen voorbereiden, waaronder de analogieën test. Het beste kun je alle onderdelen die je kunt voorbereiden, ook echt oefenen. Je vergroot hierdoor voor jezelf de kans op een baan als je gaat solliciteren. Veel kandidaten zullen zich niet voorbereiden, maar jij laat door het oefenen zien dat jij dat wel hebt gedaan. Je resultaten zullen beter zijn en je hebt een voorsprong op andere kandidaten.

Inhoudsopgave

  1. Analogieën test voorbereiden
  2. Analogieën test gratis
  3. Enkelvoudige analogieën
  4. Analogieën oefenen

    Analogieën test voorbereiden

    De analogieën test gratis voorbereiden kan online. Het is een onderdeel van de capaciteitentest en het doel is dat de intellectuele vaardigheden van sollicitanten worden gemeten en dan met elkaar vergeleken kunnen worden. Er worden verschillende testen ingezet. Goed om te weten is dat de analogieën test in wordt gezet om het niveau van het verbaal redeneren te meten

  5. Goede voorbereiding is het halve werk. Als je weet wat er van je wordt verwacht, ben je wat meer gerustgesteld en begin je met minder stress aan de toets. Je kunt hier iedere dag een paar keer oefenen om dat te bereiken. Je hoeft geen uren aan een stuk te oefenen, maar het is wel goed om iedere dag even te oefenen, zodat je snelheid gaat ontwikkelen. Je hebt snel genoeg door wat er van je wordt verwacht en dan kun je meer vraagstukken oplossen binnen de tijd die je krijgt tijdens de test.

     

    • Neem de tijd om je voor te bereiden. Je kunt niet alles binnen een dag leren. Plan de voorbereidingstijden daarom in en zorg dat je iedere dag even de tijd neemt om te oefenen. Je zult merken dat je na een tijdje oefenen goed vooruit gaat en dat motiveert de regelmaat en de vaart er in te houden.
    • Analogieën test oefenen zorgt ervoor dat jij een stap voor bent op de andere kandidaten. Je weet namelijk hoe de vragen worden gesteld, waar je op moet letten en door te oefenen wordt je kennis breder. Ook dat is in jouw voordeel. Doordat je weet wat er van je wordt verwacht, kun jij laten zien dat je ontspannen aan de test deel kunt nemen en zo goede antwoorden kunt geven. Neem de tijd om er mee aan de slag te gaan en blijf oefenen, tot je de echte test moet maken. Je kunt nooit teveel oefenen.Practice makes perfect
      1. Antwoord C. Onderin is het tegenovergestelde van bovenin.
      2. Antwoord D. Woede is een emotie als dat kerst feestdagen zijn.
      3. Antwoord D. Jazz is een onderdeel van muziek als dat geometrie een onderdeel van wiskunde is.
      4. Antwoord A. Diepvries is gemaakt om koud te maken als dat fornuis is gemaakt om te verhitten.
      5. Antwoord B. Kenmerk van een moeder is dat ze een vrouw is, als dat een vader een man is.
      6. Antwoord A. Scene is een deel van een voorstelling, als dat hoofdstuk een deel is van een boek.
      7. Antwoord D. Priester werkt bij een kerk als dat een verpleegkundige werkt in een ziekenhuis.
      8. Antwoord B. Een race is een manier  van een wedstrijd houden als dat feestje een manier van vieren is.
      9. Antwoord B. Een achthoek heeft acht hoeken, als dat een Triangel drie hoeken heeft. Hoe kun je je het beste voorbereiden op de test? Je hebt daarbij een antwoord nodig op de vraag, wat zijn analogieën en hoe ziet de test er uit? Dit kunnen wij je uitleggen. Er kan namelijk een onderscheid worden gemaakt tussen twee vormen analogieën. Je hebt namelijk de enkelvoudige analogieën en de dubbele analogieën. Meestal krijg je tijdens een test te maken met de dubbele analogieën, het is de moeilijkere variant. Oefenen is van groot belang en dit kun je eenvoudig doen, omdat het gratis wordt aangeboden. Als je weet wat je moet doen, kun je rustiger aan de echte test beginnen. Daarom is het prettig om te weten hoe dat je analogieën op moet lossen. Je kunt een eigen strategie ontwikkelen en dan bekijken wat voor jou het meest prettig werkt.

        Analogieën test gratis

        Oefenen kun je heel goed doen wanneer jij je de analogieën eigen hebt gemaakt. Je hebt niet genoeg aan een keer oefenen. Het gaat er om dat je blijft herhalen, je moet dus even doorbijten om je alles eigen te maken. Hoe meer je gaat oefenen, hoe beter je de stof kent en hoe sneller je de test kunt maken. Jouw doel is om de vacante functie te krijgen en je wil laten zien dat je de beste bent van alle kandidaten. Daarom is oefenen wel degelijk zinvol en is het aan te raden om daar ook echt de nodige tijd in te steken. Er hangt veel af van je eindscore.Analogieën test

         

        Enkelvoudige analogieën

        Tijd investeren in het oefenen kost tijd en energie, maar je krijgt er wel veel voor terug. Je kunt hierdoor namelijk betere resultaten laten zien, je kunt sneller vraagstukken oplossen en je ontwikkelt je eigen strategie. Daarbij is het goed om te weten dat er verschillende varianten zijn, waar je mee te maken kunt krijgen. Het zijn om te beginnen de enkelvoudige analogieën. Je hebt hierbij vraagstukken waar één plaats open is gelaten, die plaats moet jij invullen. De kans dat je hiermee te maken krijgt is echter erg klein, want het is een vrij eenvoudige vorm. Het is wel een ideale manier om met deze eenvoudige manier te beginnen met oefenen.

        Dubbele analogieën

        De andere variant is de dubbele analogieën test, de kans dat je daarmee te maken krijgt is vele malen groter. Je moet hierbij twee legen plekken invullen. Het is een tijdgebonden test. Je krijgt dus een bepaalde tijd om de vragen te beantwoorden en binnen die tijd moet je vraagstukken oplossen. Een voordeel is wel dat het multiple choice vragen zijn. Mocht je het een keer niet weten, dan kun je kijken naar de antwoorden en kijken wat je dan denkt dat het meest in de buurt komt. Maar wen je deze methode (manier van vraagstukken oplossen) niet aan. Het is beter dat je zelf het antwoord kunt bedenken wanneer je naar de vraagstelling kijkt. Je hoeft dan alleen maar naar de antwoorden te kijken en het juiste antwoord aan te kruisen. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk, weet je een antwoord niet? Sla de vraag dan over en kom er later op terug. Bij sommige testen kan dat, maar let op, niet bij allemaal. Als je niet terug kunt aan het einde van de test, vul dan in ieder geval een antwoord in. Het kan altijd zijn dat je goed hebt gegokt.

        Analogieën oefenen

        Wil jij na het lezen van deze uitleg aan de slag met oefeningen? Zorg ervoor dat je optimaal bent voorbereid en oefen behalve dit onderdeel ook alle andere onderdelen met de oefenkit!

        1. Uit : In, Onderin :
          A. Dichtbij
          B. Voor
          C. Bovenin
          D. Daarna

        2. Woede : Emotie, Kerst :
          A. Baan
          B. Maaltijd
          C. Kleding
          D. Feestdag

        3. Jazz : Muziek, Geometrie :
          A. Hobby
          B. Vorm
          C. Kleding
          D. Wiskunde

        4. Diepvries : Koud, Fornuis :
          A. Heet
          B. Dienen
          C. Eten
          D. Winkel

        5. Moeder : Vrouw, Vader :
          A. Boos
          B. Man
          C. Kind
          D. Dun

        6. Scene : Voorstelling, Hoofdstuk :
          A. Boek
          B. Liedje
          C. Drama
          D. Theater

        7. Priester : Kerk, Verpleegkundige :
          A. Circus
          B. Appartement
          C. Postkantoor
          D. Ziekenhuis

        8. Race : Wedstrijd, Feest :
          A. Carrière
          B. Vieren
          C. Dansen
          D. Gamen

        9. Achthoek : Acht, Triangel :
          A. Vier
          B. Drie
          C. Een
          D. Negen

        10. Sleutel : ontgrendelen, Weegschaal :
          A. Bescherming
          B. Antwoord
          C. Wassen
          D. Wegen

        Antwoorden:

        1. Antwoord C. Onderin is het tegenovergestelde van bovenin.
        2. Antwoord D. Woede is een emotie als dat kerst feestdagen zijn.
        3. Antwoord D. Jazz is een onderdeel van muziek als dat geometrie een onderdeel van wiskunde is.
        4. Antwoord A. Diepvries is gemaakt om koud te maken als dat fornuis is gemaakt om te verhitten.
        5. Antwoord B. Kenmerk van een moeder is dat ze een vrouw is, als dat een vader een man is.
        6. Antwoord A. Scene is een deel van een voorstelling, als dat hoofdstuk een deel is van een boek.
        7. Antwoord D. Priester werkt bij een kerk als dat een verpleegkundige werkt in een ziekenhuis.
        8. Antwoord B. Een race is een manier  van een wedstrijd houden als dat feestje een manier van vieren is.
        9. Antwoord B. Een achthoek heeft acht hoeken, als dat een Triangel drie hoeken heeft.

        10. Antwoord A. Een sleutel wordt gebruikt om te ontgrendelen, als dat een weegschaal wordt gebruikt om             te wegen.

       

       

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan

Over de schrijver
Zoals je weet ben ik van Assessmenttrainer voorheen ook van Politietest.nl In het dagelijks coach en train ik assessment kandidaten op onze website delen we gratis waarde via ons blog met artikelen en video’s voor bijna alle doelgroepen. Ik ben zelf ruim 10 rekruiter geweest en ik heb heel veel ervaring op gedaan met sollicitatieprocedures wat me op viel was dat maar een klein deel van de assessment kandidaten zich op de juiste manier voorbereiden omdat ze vaak geen idee hadden wat ze te wacht stond. Per toeval ben ik aan de andere kant van de sollicitatieprocedure uitgekomen sinds 2 jaar coach en train ik assessmentkandidaten dit doe ik dit met heel veel plezier. We hebben in 2016 een slaggingspercentage van 93% gehaald hier ben ik eerlijk gezegd best trots op!
Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book