Your code hereOnline selectietest NS
29 februari 2016 

Online selectietest NS

Online selectietest NS

Als je bij de NS wil werken, kun je kiezen voor de online selectietest NS. Het doel van deze test is om snel de meest geschikte kandidaat te vinden. Iedereen heeft daarbij gelijke kansen en zo wordt op een objectieve manier een goede werknemer gekozen. Om je een goed beeld te geven hoe dat proces in zijn werk gaat, krijg je hier meer informatie over het solliciteren bij NS, de online selectietest van de NS en de competenties die je daarvoor moet hebben.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Solliciteren bij ns

Als je deelneemt aan de selectietest voor de NS dan kan er gemeten worden of je geschikt om te werken in de winkel van de NS. Kun jij de werkdruk aan, hoe behandel jij de reizigers, waaronder ook minder aangename personen zitten? Daarvoor is er een online selectietest NS ontwikkeld, waardoor men inzicht krijgt in welke mensen het meest geschikt zijn. Een goede selectie bespaart veel tijd en geld. Uit de praktijk blijkt dat niet iedereen geschikt is om te werken bij de NS en dan met name om te werken op het station.

Online selectietest

Bij de NS staan eerlijkheid, transparant handelen en niet discriminerend zijn voorop. Alle mensen die graag binnen de NS willen werken, moeten deze test maken, er worden geen uitzonderingen gemaakt. Als je het assessment gaat maken, dan krijg je daarbij te maken met verschillende situaties. Je krijgt een aantal praktijksituaties voorgelegd, deze kun je in de winkel bij de NS tegenkomen. Wanneer je alle testen hebt gemaakt, moet je even geduld hebben voor je de uitslag krijgt. De resultaten moeten namelijk eerst vergeleken worden met het gemiddelde van alle kandidaten. Het gemiddelde wordt vastgesteld uit alle resultaten van de test. De mensen met de hoogste score kunnen doorgaan naar de volgende ronde en de andere kandidaten vallen af.

Objectief beoordelen

Er zijn een paar factoren die niet meegenomen worden bij het maken van beslissingen, er moet namelijk objectief geoordeeld worden. De testen moeten daarom eerst gemaakt worden en naderhand worden de persoonlijke gegevens pas verstrekt aan de NS.  Als je niet door mag naar een volgende ronde, dan wordt er duidelijk aan je jou verteld wat daarvan de reden is. Door de gemaakte test wordt inzichtelijk gemaakt welke competenties je relatief goed en minder goed beheerst en waar je erg goed hebt gescoord. Het is prettig dat de NS tijd besteedt aan het onderbouwen van de uitslag van de test. Zeker bij een afwijzing, want hier kun jij veel van leren, zeker ook voor toekomstige sollicitaties. De resultaten van de test blijven drie maanden geldig en als je binnen drie maanden nogmaals wil solliciteren hoef je niet nogmaals de test te maken. Daarnaast geldt ook dat wanneer je de test niet hebt gehaald, dat je na drie maanden de test nogmaals kunt maken.

Criteria

Bij de test word je op twee criteria geselecteerd. Er wordt eerst gekeken of dat je wel past bij het werken in de winkel waar je voor gaat solliciteren.  Bij het werk dat je gaat doen, horen een aantal competenties, daarom wordt er ook gekeken hoe goed jij scoort op de competenties. Op het moment dat je score hoog genoeg is mag jij solliciteren binnen de NS. Soms scoor je bij de een goed en bij de ander wat minder. Misschien komt daaruit naar voren dat je beter op het station past en niet in de winkel of andersom. De test is heel persoonlijk, dus geef eerlijk antwoord, zodat je de baan kunt vinden die bij jou past.

Competenties

Om te werken binnen de NS heb je een aantal competenties nodig. Als je wil werken in de winkel op het station dan horen daar vier competenties bij, dat zijn:

  • Klantgericht: Je moet de klant altijd voorop stellen, je bent er om de klanten te helpen en van goed advies te voorzien. Je bent dienstverlener.
  • Verkoopgericht: Je hebt bepaalde verkoopdoelstellingen die je moet behalen, ook daar moet je je tijdens je werkzaamheden op richten.
  • Procesgericht: Je moet efficiënt en effectief kunnen werken volgens de daarvoor vastgestelde normen. Je moet daarbij ook continu het belang van de klant voorop blijven stellen.
  • Stationsgericht: Je moet je verantwoordelijk opstellen en je ook verantwoordelijk gedragen. Je werkt de hele dag met mensen, goede omgangsvormen zijn uiteraard een vereiste

Nog meer online selectietesten oefenen

Wil je nog meer online selectietesten oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen