Your code here HBO assessment | ontdek hoe je je voor moet bereiden
06 oktober 2015 

HBO assessment

HBO assessment

Een HBO assessment oefenen is een verstandige keuze als je binnenkort een HBO opleiding wilt volgen. Steeds meer HBO opleidingen willen vooraf nagaan of dat de studenten geschikt zijn om deel te nemen aan de opleiding. Je zou het kunnen zien als een soort loting. Er wordt gekeken of dat je beschikt over het juiste niveau. Dit is voor de opleiding goed, men weet op deze manier zeker dat de studenten die zij toelaten het niveau aan kunnen en dus zeer waarschijnlijk met goed resultaat de opleiding zullen volgen. De volgende onderdelen komen hier aan bod:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Wat is een HBO assessment?

Bij een HBO assessment gaat het over een assessment dat je af moet leggen als je een HBO opleiding wilt volgen. 

Capaciteitentest

Bij een HBO assessment is de capaciteitentest een vast onderdeel dat je goed kunt voorbereiden. De test wordt ingezet om je intellectuele vaardigheden te meten. De resultaten die uit het assessment naar voren komen geven een duidelijk beeld of je over de benodigde capaciteiten beschikt om de opleiding aan te kunnen. De resultaten die jij hebt behaald worden vergeleken met die van een normgroep. De normgroep staat voor een minimale score en deze moet jij als deelnemer van het HBO assessment ook behalen. Op die manier kun je laten zien dat je over de benodigde intellectuele vaardigheden beschikt. De test bestaat uit verschillende onderdelen. De meeste deelnemers ervaren sommige testen als leuk en interessant. Er zullen echter ook onderdelen als minder leuk en interessant worden ervaren. Gelukkig hoef je je niet druk te maken over de testen, je hoeft niet overal goed in te zijn. Je wilt echter wel in het algemeen een goede score halen om verder te komen. Het is daarom goed om het assessment voor te bereiden, zodat je betere resultaten kunt halen, omdat je na het oefenen weet wat je kunt verwachten. Echter is oefenen ook goed omdat je dan minder zenuwachtig hoeft te zijn tijdens het assessment.

Vragen oplossen

De testen bij het HBO assessment bestaan uit vragen die je moet oplossen. Het is daarom verstandig dat je goed gaat oefenen. Hoe meer je oefent, des te vaardiger je wordt. Als je de keuze maakt om niet te oefenen, dan zal de eerste keer dat je de test moet maken lastig zijn. Je bent niet voorbereid en hebt geen idee wat je kunt verwachten. Als je oefent doe je ervaring op en weet je ook hoe het assessment gaat. Je bent wat meer gerust. Het is dus goed om er voor te kiezen om te oefenen. De vragen dien je op je gemak door te nemen, misschien is het begin lastig. Maar als je vaker hebt geoefend merk je dat het steeds gemakkelijker gaat. Je hebt de smaak snel te pakken en zo kun je je dus goed voorbereiden op het HBO assessment. Belangrijk is dat je de vragen rustig doorneemt en op je in laat werken, zodat je de vraagstelling goed begrijpt en geen slordigheids foutjes maakt.

HBO assessment oefenen

Het oefenen van het HBO assessment is zeker aan te raden. Het is jammer als je laag scoort omdat jij je niet goed hebt voorbereid. Kies daarom voor zekerheid en oefen het assessment ruim op tijd. Op het moment dat jij de datum van het assessment weet, kun je beginnen met oefenen. 

-Online oefenen geeft je het voordeel dat je kunt oefenen wanneer je maar wilt.

-Oefen alle onderdelen van de capaciteitentest. Hierdoor weet je beter wat je kunt verwachten en kun je alle onderdelen zo goed mogelijk voorbereiden.

-Wissel af tijdens het oefenen. Hierdoor wordt het niet saai en kun je alle onderdelen aan bod laten komen.

-Zorg dat je op tijd een pauze neemt tijdens het oefenen. Het is belangrijk dat je tijdens het oefenen de informatie ook op blijft nemen en dat lukt alleen als je op tijd zorgt voor ontspanning.

Tips HBO assessment

Nog een paar tips voor jou om het HBO assessment voor te bereiden:

-Lees alles rustig door. Met goed lezen heb je al de helft verdiend. Zorg dat je weet waar het over gaat, je concentratie dient optimaal te zijn.

-Neem de tijd om je de onderdelen eigen te maken. Hoe beter je bent voorbereid, des te beter je de echte test kunt maken. Zorg dat je alle onderdelen gaat oefenen.

-Blijf herhalen ook al gaan sommige onderdelen goed. Je kunt dan oefenen op herkenning en snelheid. Vaak dien je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk opgaven goed te maken en dit kan door je hier op te focussen bij onderdelen die je beheerst.

-Besteed extra aandacht aan lastige onderdelen. Het is belangrijk dat als onderdelen wat moeilijker zijn, dat je deze extra aandacht geeft.

-Begin bij het begin, zorg dat de basis van de onderdelen duidelijk is en ga dan pas verder met een moeilijker niveau. Vanaf dan kun je namelijk de andere stof je eigen maken en je daar op richten.

-Controleer een antwoord altijd voordat je verder gaat met de volgende opgave. Soms lijken de antwoorden erg veel op elkaar en dan is het beter dat je alles kritisch nakijkt, zodat je geen onnodige fouten maakt.

Nog meer HBO assessments oefenen

Wil je nog meer HBO assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen