Your code hereUniversiteit Utrecht Assessment Oefenen?|Bereid je Optimaal Voor!
Solliciteren. Je bent lang bezig aan het maken van jouw CV en motivatiebrief en wordt op basis hiervan uitgenodigd voor een eerste gesprek. Hier moet je je van je goede kant laten zien wil je uiteindelijk doorgaan naar de volgend ronde in de sollicitatie. En dan begint het echte werk. Dit is namelijk een assessment, waarin jouw vaardigheden en competenties worden getoetst aan de hand van een aantal vragen. Een van de assessments die je tegen kunt komen is het Universiteit Utrecht assessment. Als jou gevraagd wordt dit assessment af te leggen, kun je het beste weten wat het inhoudt. 

Inhoudsopgave


Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht assessment selecteert de besten

Het Universiteit Utrecht assessment heeft veel verschillende studenten rondlopen die tijdens hun studeerperiode begeleid moeten worden naar het diploma. Dit is zowel in de bachelorfase als tijdens een masteropleiding. Dit houdt in dat de medewerkers allemaal flexibel moeten kunnen zijn en dat er veel specialismen rond moeten lopen om alle stof over te kunnen brengen. Ook de andere medewerkers moeten van veel markten thuis zijn. Hiervoor wordt het assessment ingezet, waarmee gekeken wordt of je geschikt bent voor de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt. 


Jouw zelfkennis komt goed van pas

Zodra je gevraagd wordt om het Universiteit Utrecht assessment af te leggen, begin je met een vragenlijst over jouw persoonlijkheid. Jou als persoon typeert hoe je op de werkvloer aan de slag gaat. Daarom wordt er niet alleen naar het heden maar ook naar de toekomst gekeken. Jouw waarden en normen en persoonlijke doelen staan daarom centraal in dit onderdeel. Het is in feite een onderdeel waar je niet veel voor geoefend hoeft te hebben, maar de vragen van tevoren al eens gezien hebben kan jou helpen om de antwoorden goed te formuleren. Je hebt dan immers al iets meer zelfkennis opgebouwd. Zorg er in ieder geval voor dat alle vragen naar waarheid ingevuld zijn. 


Jouw verbeterpunten komen op papier

Daarna vervolgt het Universiteit Utrecht assessment met vragen en testen over jouw vaardigheden en competenties. Als je de werkzaamheden naar behoren uit wilt kunnen voeren, moet je een groot aantal vaardigheden bezitten. Het wordt aan de hand van deze testen duidelijk wat jouw sterke en minder sterke punten zijn, waardoor er ook gekeken kan worden naar ontwikkeling binnen jouw loopbaan. Hierdoor kan er uiteindelijk naar een cursus of training gezocht worden die jou helpt om de verbeterpunten aan te pakken, waardoor je nog meer profijt uit jouw carrière kan halen. 


Een totaalplaatje met extra testen

In sommige gevallen krijg je ook nog te maken met een gesprek met een psycholoog of een praktijkopdracht. Het Universiteit Utrecht assessment wordt namelijk geheel aangepast aan de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt. Het gesprek met de psycholoog helpt om het totaalplaatje compleet te krijgen. Zo kan er dieper ingegaan worden op de antwoorden die je hebt gegeven bij de persoonlijkheidstest, maar ook nog op andere zaken over jouw vooropleidingen. De praktijkopdracht is vaak het geven van een presentatie of een rollenspel uitvoeren. Hierdoor kan er gekeken worden hoe je in de praktijk gebruik maakt van jouw vaardigheden. 


Een laatste gesprek voor het eindoordeel

Het Universiteit Utrecht assessment eindigt met een assessmentrapport. Hierin staan alle resultaten van de verschillende onderdelen opgeschreven en is er een korte analyse over jouw loopbaan. Deze resultaten worden altijd intern besproken voordat je de daadwerkelijke beslissing te horen krijgt. Als blijkt dat je de beste kandidaat bent voor de functie, dan ga je in gesprek met jouw toekomstige teamleider. Als ook dit goed verloopt, komt er een aanbod. Het zou ook kunnen zijn dat je wel binnen het bedrijf past, maar niet bij de functie. Dan kan er gekeken worden naar een andere functie binnen het bedrijf. Er zijn dus altijd meerdere mogelijkheden. 

Artikelen in Universiteit Utrecht assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen