Your code here Microsoft Assessment Oefenen?|Ga Voorbereid Het Assessment in!
Gesolliciteerd? Dan ga je een spannende periode tegemoet. Het inleveren van jouw CV en sollicitatiebrief is namelijk pas de eerste stap van een lange sollicitatieperiode. Jouw potentiële werkgever wil namelijk meer te weten komen over jou, waardoor je ook nog gesprekken en een assessment tegen gaat komen als blijkt dat je een geschikte kandidaat voor de functie kunt zijn. Een van de assessments waar je mee te maken kunt krijgen is het Microsoft assessment. Met dit assessment wordt veel onder de loep gelegd. Het is daarom belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk voorbereid aan de hand van onderstaande informatie. 

Inhoudsopgave


Microsoft


Met het Microsoft assessment blijf je ontwikkelen

De grote hoeveelheid ontwikkelingen binnen het bedrijf, brengen ook medewerkers met zich mee die zich altijd moeten blijven ontwikkelen. Als jij een functie wilt bekleden is het belangrijk dat je jezelf ook altijd kunt blijven ontwikkelen. Met het Microsoft assessment kan daarom gekeken worden wat jouw sterke en zwakke punten zijn en hoe je deze in zou kunnen zetten voor de werkzaamheden die er binnen jouw functie moeten gebeuren. Het is daarbij ook van belang dat je niet alleen de standaard vaardigheden en competenties aantoont, maar ook laat zien wat je nog meer in huis hebt. 

 


Vragen over jou als persoon staan centraal

Voor het Microsoft assessment wordt daarom gebruik gemaakt van een vragenlijst. De vragen gaan voornamelijk over jou als persoon en waar jij op dat moment in jouw leven staat. Ook kan er verder ingegaan worden op jouw motivatie en ambities. Deze motivatie is belangrijk voor de werkgever, omdat vanuit hier ook gekeken kan worden wat er nog allemaal bereikt kan worden in jouw loopbaan. Zo creëer je niet alleen een plek binnen het bedrijf, maar ook in de toekomst. Daarna volgen er nog een aantal vragen en testen. Met deze teksten worden jouw analyserend en rekenkundig denkvermogen getoetst. 

 


Bewijs jezelf in een rollenspel

Afhankelijk van de functie waarnaar je solliciteert, kun je ook te maken krijgen met een rollenspel tijdens het Microsoft assessment. Oplossingsgericht denken kan namelijk ook belangrijk zijn binnen het bedrijf. Dit kan zowel individueel als in teamverband plaatsvinden. Het is belangrijk dat je bij dit onderdeel laat zien waartoe je in staat bent en hoe je jouw vaardigheden en competenties inzet. De ambities die je bij de eerdere onderdelen hebt aangegeven, kunnen dan realistisch blijken of juist het tegendeel bewijzen. Ook dan weet je precies of je op de juiste plaats komt. 

 


De resultaten zijn leidend voor de uitkomst

Na het Microsoft assessment volgt nog een laatste gesprek met jouw toekomstige manager. De resultaten van het assessment en de uitkomst van dit gesprek worden uiteindelijk naast elkaar gelegd om de beslissing te kunnen nemen. Als blijkt dat je binnen het bedrijf past, dan volgt er een aanbod. Als dit aanbod voor jou goed genoeg is, kun je ermee akkoord gaan en de functie gaan bekleden. De resultaten van het assessment worden dan meegenomen voor jouw ontwikkeling. Aan de hand van cursussen en trainingen kunnen er doorgroeimogelijkheden bewerkstelligd worden. Pas je niet bij het bedrijf, dan gebruik je de resultaten gewoon voor jouw verdere ontwikkeling en volgende sollicitatie. 

Artikelen in Microsoft assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen