Your code here Menea Assessment Oefenen?|Bereid je Optimaal Voor!
Met het Menea assessment weet jij of je op de juiste plaats zit. Het bedrijf, Menea, staat bekend als een van de werkmaatschappijen, welke zich bezighoudt met de meest optimale werksituatie voor personen en bedrijven. Als jij dit assessment aflegt, weet jij gelijk of je de juiste functie binnen het bedrijf hebt of dat je toe bent aan iets nieuws. Aan de hand van de resultaten van het assessment komt daarom ook altijd een advies op het gebied van re-integratie en outplacement. Als jou gevraagd is om dit assessment af te leggen, is het goed om jezelf hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Hierdoor kun jij een goede score behalen en jezelf gaan ontwikkelen.

 

Inhoudsopgave


Menea
Met Menea assessment is er ruimte voor doorgroeimogelijkheden

Het Menea assessment zorgt ervoor dat medewerkers worden begeleid door middel van adviezen die op maat gemaakt zijn voor de situatie van iedere werknemer. Hierbij worden ook de ontwikkelingsmogelijkheden van alle werknemers gestimuleerd, zodat iedereen op de juiste plaats binnen het bedrijf aan de slag kan gaan en er altijd ruimte is voor doorgroeimogelijkheden. Dit gebeurt niet alleen aan de hand van een sollicitatiebrief en jouw CV, maar ook met het assessment zelf. Als jij wordt uitgenodigd voor het assessment is al gekeken naar jouw werkervaring en opleidingen. Daarna moet er nog een beter beeld komen van jou als persoon, wat aan de hand van een aantal testen gebeurt.


Jouw geschiktheid getest met persoonlijke vragen

De testen van het Menea assessment zijn volledig aangepast aan de functie die jij graag wilt hebben. Dit zijn voornamelijk psychologische testen die worden afgelegd door een assessmentpsycholoog. De vragenlijsten gaan daarom voornamelijk over jou als persoon en welke interesses en ambities je hebt. Daarnaast komen jouw vaardigheden en competenties aan bod. Ook deze zijn immers belangrijk om te bepalen of jij geschikt bent voor een bepaalde functie. Het is belangrijk dat je een carrière hebt die bij jou past en dat je op je plek zit binnen het bedrijf.


Je competenties worden zichtbaar in praktijksimulaties

In sommige gevallen worden ook jouw competenties en vaardigheden getoetst aan de hand van praktijksituaties. Bij deze situaties neem jij een bepaalde rol aan, welke vaak aansluit bij de functie waarvoor jij gesolliciteerd hebt. Een trainingsacteur speelt hierbij jouw tegenstander. Dit is een ervaren acteur die weet hoe hij jouw zelfbeheersing op de proef kan stellen. Het is echter wel belangrijk dat je deze zelfbeheersing behoudt, zodat je jouw competenties het beste kunt laten zien. Let hierbij altijd op de lichaamstaal van jouw tegenstander. Hier kun je namelijk goed aan aflezen wanneer je het gesprek naar jouw hand kunt zetten en voor de gepaste oplossing kunt zorgen.


Bij geschiktheid direct aan het werk

Aan het einde van het Menea assessment krijg je de resultaten te horen. De uitslag van het gehele assessment toont aan of jij geschikt of ongeschikt bent voor de functie. Als je geschikt bent, kun je vrijwel direct beginnen met werken. Daarnaast blijven de resultaten de rest van jouw carrière beschikbaar, zodat aan de hand hiervan gekeken kan worden naar een ontwikkeling of andere doorgroeimogelijkheden. De resultaten kunnen ook helpen bij extra cursussen of opleidingen om jezelf te blijven ontwikkelen.


Het assessmentrapport geeft jou nieuwe kansen

Als je niet geschikt blijkt te zijn na het Menea assessment, wordt jouw dossier vernietigd. Je hebt echter wel jouw assessmentrapport nog, waarmee je aan de slag kunt om meer bij te leren. Het is dus niet voor niets geweest om het assessment te maken. Je hebt meer zelfkennis en kunt aan jouw toekomstige werkgever laten zien dat je bereid bent om aan al jouw vaardigheden en capaciteiten te werken. Daarnaast kun je jouw CV weer aanpassen, zodat dit document steeds beter aan gaat sluiten aan jouw loopbaan.

Artikelen in Menea assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen