Your code here Ford Assessment Oefenen?|Begin vandaag met oefenen!
Met het Ford assessment wordt ervoor gezorgd dat de beste werknemers aan de slag kunnen bij Ford. Hierbij gaat het voornamelijk om onderdelen of een complete auto, maar ook de leningen die verstrekt worden via Ford Credit aan consumenten om een auto te financieren. De beste medewerkers kunnen aan de slag bij de importeur, zodat de juiste voorraad beschikbaar is en daarbij ook alle klanten met de juiste financiële middelen bij te staan. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten sollicitanten het assessment afleggen. Het is verstandig om de informatie goed door te nemen, zodat je alles uit jezelf kunt halen en de baan kunt bemachtigen.

 

Inhoudsopgave


Ford
Het Ford assessment volgt na een kennismakingsgesprek

Er zijn weinig werknemers werkzaam, maar allemaal hebben ze het Ford assessment afgelegd. Doordat er weinig mensen in dienst zijn, kan iedere werknemer zich optimaal ontwikkelen en kan alles begeleid en gestimuleerd worden. Voordat jij aan de slag kunt gaan, moet je eerst op een vacature reageren door middel van een sollicitatiebrief en jouw CV. Als jij tussen alle andere sollicitanten opvalt, volgt er een gesprek waarin je meer over jezelf vertelt en jouw toekomstige werkgever overtuigt van jouw kennen en kunnen. Als ook dit goed gaat, word je uitgenodigd voor het assessment.


Laat zien hoe jij op de werkvloer functioneert

Het Ford assessment van TalentQ is bedoeld om meer inzicht te krijgen in jou als persoon, jouw sterke en zwakke punten en jouw competenties. De eerste stap hierin is een vragenlijst waarin meer over jouw persoonlijkheid en motivatie gevraagd wordt. Jouw persoonlijke eigenschappen en karakter kunnen namelijk veel vertellen over hoe jij als werknemer aan de slag gaat en op welke plek je het beste functioneert. Je moet immers op je plek zitten bij jouw toekomstige werkgever en alles uit jezelf kunnen halen. Daarnaast moet er gekeken worden naar jouw vaardigheden en competenties.


Met kennis van zaken voorkom jij tijdsdruk

Hiervoor wordt de competentietest gebruikt bij Ford assessment. Deze test toetst jouw vaardigheden aan de hand van verschillende vraagstukken. Het is belangrijk om zoveel mogelijk geoefend te hebben voordat je aan het assessment begint. Je moet deze vragen namelijk binnen een kort tijdsbestek beantwoorden, wat niet kan als je niet weet wat je te wachten staat. Daarnaast zorgt het oefenen er voor dat je veel meer kennis hebt over de verschillende onderwerpen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, wat in jouw voordeel kan werken tijdens dit onderdeel. De tijdsdruk die op jou komt te liggen tijdens het assessment kun jij hierdoor veel beter trotseren.


De situatie onder controle houden tijdens het rollenspel

Voor sommige functies is het ook noodzakelijk dat je jouw vaardigheden en competenties in de praktijk kunt gebruiken. Hiervoor wordt een rollenspel ingezet. Met dit rollenspel boots je een situatie uit de praktijk na, waarbij je een tegenspeler hebt die het jou niet makkelijk maakt. In de praktijk kun je namelijk ook lastige klanten tegenkomen, waarbij je jouw zelfbeheersing moet behouden en daarbij alle gesprekken naar jouw hand om kunt zetten. Zo kun je voor ieder probleem een gepaste oplossing vinden, waarmee je de klant tevreden houdt.


Bij geschiktheid kun jij goed functioneren op de werkvloer

Op basis van het eerste gesprek in combinatie met de resultaten van het Ford assessment wordt er een beslissing gemaakt over jouw geschiktheid. Het verlossende antwoord krijg je altijd te horen tijdens een persoonlijk gesprek, waarin ook de beslissing onderbouwd wordt. Als je geschikt bent, kun je het contract ondertekenen. De uitslag van het assessment blijft in jouw dossier, zodat deze gebruikt kan worden voor jouw doorgroeimogelijkheden en verdere ontwikkeling. Zo kunnen er bijvoorbeeld gepaste cursussen gezocht worden om jouw vaardigheden te verbeteren en ervoor te zorgen dat je jouw nieuwe functie kunt bemachtigen.


Een goede basis voor jouw toekomstige carrière

Het zou ook kunnen zijn dat je op basis van het assessment niet geschikt bent. In dit geval wordt jouw dossier vernietigd. Je hebt wel een goed assessmentrapport waarin de gehele analyse terug te lezen is. Doordat je hierop terug kunt grijpen, kun je aan de slag met jezelf ontwikkelen en op zoek te gaan naar een beter passende functie. Je hebt immers een beter beeld van jezelf en jouw verbeterpunten, waardoor je deze ook weer in kunt zetten tijdens jouw volgende sollicitatieprocedure. Hierdoor heb je te allen tijde profijt van het Ford assessment en heb je uiteindelijk een functie die bij jou past.

Artikelen in Ford assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen