Your code here Focus Assessment Oefenen?|Ga Voorbereid het Assessment in!
Voor de beste stimulans kun je terecht bij Focus assessment. Dit assessment is onderdeel van HumanTotalCare, waarbij werkgevers en werknemers worden geadviseerd en waarmee nieuwe mogelijkheden gecreëerd worden aan de hand van de uitkomsten. Als je wilt helpen om ook al deze mensen te stimuleren bij het ontwikkelen van hun loopbaan, moet je solliciteren bij het bedrijf. Hierbij moet je altijd een assessment afleggen om jouw vaardigheden en competenties aan te tonen. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

 

InhoudsopgaveMet Focus assessment wordt het team gestimuleerd

Werkgevers en werknemers moeten altijd gestimuleerd en geactiveerd worden om de juiste stappen te ondernemen. Bij werkgevers gaat het er voornamelijk om dat zij geadviseerd worden over hoe zij hun werknemers goed aan het werk kunnen houden en werknemers moten gestimuleerd worden om hun eigen loopbaan onder de loep te nemen. Het gehele werkproces is hierbij te allen tijde belangrijk. Met het Focus assessment worden mensen individueel, in teamverband en als gehele organisatie geadviseerd. Hierbij horen ook de eigen medewerkers, zodat deze hun ervaringen over kunnen brengen op klanten.

 


De beste voorbereiding voor jouw droombaan

Hiervoor zijn uitsluitend de beste werknemers noodzakelijk. Deze moeten immers de juiste functie hebben om zo goed mogelijk te functioneren. Om dit voor elkaar te krijgen, wordt het Focus assessment afgenomen. Hiervoor kom je in aanmerking als uit jouw sollicitatiebrief blijkt dat jij een geschikte kandidaat kunt zijn. Pas na een eerste kennismakingsgesprek krijg je een uitnodiging voor dit assessment en kun je aan de slag met de voorbereidingen hiervan. Je moet immers weten welke onderdelen jou te wachten staan en welke vaardigheden en competenties er van jou worden verwacht.

 


Een persoonlijke vragenlijst kent geen goede of foute antwoorden

Tijdens het Focus assessment kun je veel vragen en testen verwachten. De vragen zijn voornamelijk gericht op jouw persoonlijkheid. Jouw eigenschappen, karakter en motivatie kunnen namelijk leidend zijn voor het aannemen van jou als werknemer. Deze vragenlijsten kun je voorbereiden. Op deze website zijn namelijk verschillende vragenlijsten opgenomen, waarop jij antwoorden kunt formuleren. De daadwerkelijke vragen op het assessment kunnen afwijken, maar komen wel op hetzelfde neer. Probeer daarom voor jezelf te bedenken wat belangrijk is om te vermelden tijdens het assessment. Houd er rekening mee dat er geen goede of foute antwoorden zijn, omdat het over jou als persoon gaat. Ga daarom ook niet over jouw persoonlijkheid liegen. Dit komt uiteindelijk toch wel uit tijdens jouw eerste werkdagen.

 


Ontwikkel jezelf aan de hand van jouw vaardigheden

Ook wordt er gekeken naar jouw vaardigheden en competenties. Hiervoor krijg je verschillende vraagstukken, die je binnen een korte tijd moet beantwoorden. Deze vragen zijn gericht op alle vaardigheden die jij moet bezitten, zoals taal- en rekenvaardigheid, analyserend vermogen en ruimtelijk inzicht. Ook deze testen kun je voorbereiden. Door zoveel mogelijk te oefenen op de verschillende onderdelen kun jij ervoor zorgen dat je de vragen begrijpt en dat je alles zo snel mogelijk kunt beantwoorden. Zelfs de lastigste onderdelen kun je door middel van oefening onder de knie krijgen, waardoor je jouw score positief kunt beïnvloeden.

 


Ook in de praktijk kun jij laten zien wat je kunt

Voor sommige functies is ook een rollenspel vereist. Tijdens dit rollenspel moet jij de rol aannemen waarnaar je gesolliciteerd hebt. Samen met een tegenspeler ga jij een situatie uit de praktijk nabootsen en moet je aan de hand van jouw vaardigheden en competenties de situatie onder controle krijgen. Zorg dat je hier goed op voorbereid bent, want jouw tegenspeler zal veel weerstand bieden. Je krijgt op de werkvloer immers ook te maken met lastige personen en situaties en moet ook hiervoor een gepaste oplossing vinden. Door middel van zelfbeheersing en jouw competenties kun je ervoor zorgen dat deze oplossing er komt en dat je ook dit deel met succes afrondt.

 


Jouw rapport geeft jou nieuwe mogelijkheden

Aan het einde van het Focus assessment ontstaat er een assessmentrapport. In dit rapport staan jouw resultaten vermeld en wordt er ook advies gegeven over jouw verdere loopbaan. Aan de hand van het advies wordt bepaald of jij geschikt of ongeschikt bent voor de functie. Mocht je geschikt zijn, kun je snel aan de slag. Daarbij wordt jouw rapport bewaard om te kijken welke mogelijkheden er zijn als jij door wilt groeien binnen de organisatie. Jouw ontwikkelpunten staan immers ook in het rapport vermeld, waardoor gekeken kan worden naar eventuele cursussen en opleidingen.

 


Ga op zoek naar een baan die bij jou past

Als blijkt dat je niet geschikt bent voor de functie waarvoor je gesolliciteerd hebt, kan er gekeken worden naar andere functies binnen het bedrijf. Wellicht is er nog een functie beschikbaar waarin jij je thuis kunt voelen. Mocht dit niet lukken of geeft het rapport aan dat je niet binnen het bedrijf past, wordt jouw dossier vernietigd. Je kunt het assessmentrapport dan wel gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en een functie te vinden die bij jouw persoonlijkheid past. Zo kun je ook jouw CV verder aanpassen en ervoor zorgen dat je uiteindelijk aan het werk bent.

Artikelen in Focus assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen