Your code hereBerenschot Assessment Oefenen?|Goede Voorbereiding is de Halve Baan
Advies geven is niet voor iedereen weggelegd. Daarom worden alleen de beste werknemers aangenomen tijdens een sollicitatieronde. Om dit te kunnen bewerkstelligen moet er meer gedaan worden dan alleen een CV en sollicitatiebrief beoordelen. Aan de hand van deze documenten, gesprekken en een assessment wordt bepaald of je bij het bedrijf past en of je de juiste vaardigheden beheerst. Een van de assessments die je tegen kunt komen is het Berenschot assessment. Lees daarom onderstaande informatie goed door en zie hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden. 

Inhoudsopgave


Berenschot

Meegaan met ontwikkelingen dankzij het Berenschot assessment

Het Berenschot assessment is speciaal ingericht voor de functies binnen het bedrijf. Er moeten namelijk op meerdere gebieden advies uitgebracht worden, waardoor er ook verschillende expertises samengevoegd worden op de werkvloer. Doordat er uit het assessment verschillende ontwikkelpunten komen, kan iedere werknemer zichzelf blijven ontwikkelen gedurende de loopbaan. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de laatste veranderingen in het werkveld en kan er gerichter aan de slag worden gegaan met het uitbrengen van adviezen aan bedrijven en overheidsinstellingen. Ook hebben werkgevers een beter beeld van de mogelijkheden en kan er advies uitgebracht worden over het aannemen van werknemers. 


Meerdere testen geven een totaalbeeld van jou als persoon

Het Berenschot assessment gaat pas van start nadat je jouw documenten hebt ingestuurd en het eerste gesprek positief hebt afgesloten. Het eerste onderdeel is een psychologische test. De vragen gaan voornamelijk over jou als persoon, jouw ambities voor zowel de korte als lange termijn en de motivatie die je hebt. De antwoorden die jij hierop hebt gegeven geven een beter beeld van jou als persoon en de doelstellingen die je jezelf hebt gesteld. Daarna ga je door naar de testen die zich richten op de vaardigheden en competenties. Want ook deze moet je beheersen om aan de slag te kunnen gaan. Ook geven deze testen een beter beeld over jouw sterke en zwakke punten, waardoor je weet waar je aan kunt werken. 


Werk een situatie uit het werkveld uit

Als laatste onderdeel van het Berenschot assessment krijg je een praktijkopdracht. Omdat je vaak te maken krijgt met klanten en daarbij moet samenwerken met collega’s, is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je ook dit in je hebt zitten. Je krijgt daarom een situatie voorgelegd die je uit moet werken. Hierin toon je alle vaardigheden aan die je hebt en word je bij iedere stap die je maakt in de gaten gehouden. Het is van belang dat je de situatie volledig uitwerkt en presenteert aan een fictieve klant. De manier hoe je dit doet, wordt uiteindelijk geanalyseerd en meegenomen in de eindbeoordeling. 


Ga aan de slag voor jouw loopbaan

Het Berenschot assessment beslist uiteindelijk of je binnen de organisatie past en ook het juiste niveau beheerst om aan de slag te kunnen. Als dit het geval is, worden de arbeidsvoorwaarden besproken en kun je aan de slag. Aan de hand van de resultaten kun je je dan verder gaan ontwikkelen. Mocht je niet bij het bedrijf passen, dan kun je de ontwikkelpunten die omschreven staan in het rapport gebruiken om deze te verbeteren en gerichter te gaan zoeken naar een functie die bij jouw kennis aansluit. Je doet het assessment daarom nooit voor niets en kunt uiteindelijk toch bij jouw droombaan uitkomen.

Artikelen in Berenschot assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen