Your code hereBapas Assessment Oefenen?|Bereid je Optimaal Voor!
Hoe vaak heb je ondertussen al gesolliciteerd? Heb je het ooit al eens verder geschopt dan een eerste sollicitatiegesprek of is het gebleven bij het insturen van jouw brief en CV? Als je al verder gekomen bent, ben je hoogstwaarschijnlijk ook al uitgenodigd voor het assessment. Je hebt vaak echter geen idee wat je kunt verwachten, waardoor een goede voorbereiding vereist is. Neem bijvoorbeeld het Bapas assessment, waarvan veel werkgevers gebruik maken om de beste kandidaten uit te zoeken voor openstaande functies. Er ontstaat namelijk een beter beeld van jou als persoon, waardoor een beslissing gemaakt kan worden die gebaseerd is op feiten. 

Inhoudsopgave


BAPAS


Verder ingegaan op jouw competenties met het Bapas assessment

Het Bapas assessment gaat dieper in op jouw vaardigheden en competenties. De vaardigheden die jij hebt omschreven in jouw brief, kunnen namelijk afwijken van de werkelijkheid. Door middel van een assessment krijgt de werkgever een beter beeld van jou, waardoor er ook gerichter gekeken kan worden of jij binnen het bedrijf past en of je de functie naar behoren uit kunt voeren. Uiteindelijk moet je namelijk goed aan kunnen sluiten bij de doelstellingen van het bedrijf, waardoor jouw motivatie niet meer genoeg is om de baan te bemachtigen. Doordat er veel verschillende sectoren zijn, worden de assessments hier ook altijd op aangepast. Je hoeft daarom niet bang te zijn voor een vertekend beeld. 

 


Verschillende competenties belangrijk voor een functie

Het Bapas assessment is bedoeld om jouw talenten in kaart te brengen. Je moet immers weten of je goed bent in bepaalde dingen. Als je nog niet weet wat jouw talenten precies zijn, kun je hier veel voordeel uit behalen. Je hebt namelijk ook meer kennis aan het einde van het assessment, waardoor er ook weer nieuwe mogelijkheden voor je verschijnen. Daarnaast wordt er gekeken naar jouw competenties. Voor ieder beroep zijn er bepaalde competenties vereist, zoals hard kunnen werken, een bepaalde mentaliteit, zelfstandigheid en werken in teamverband. Deze competenties staan vaak omschreven in de vacature, waardoor je je al gerichter kunt gaan voorbereiden op het assessment. Hoe meer je over jouw eigen competenties weet, hoe beter je de vragen uiteindelijk kunt gaan beantwoorden. Dit kan jou helpen om jouw score positief te beïnvloeden. 

 


Ontwikkelingspunten aanpakken na de resultaten

Het doel van het Bapas assessment is om jouw sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Iedereen heeft bepaalde sterke punten van nature. Daarnaast zijn er altijd punten die minder goed gaan. Deze heeft iedereen, dus het is geen schande als deze er bij jou ook uitkomen. Deze punten kunnen ervoor zorgen dat je een beter beeld hebt van de functies die bij jou passen en welke verbeterpunten je nog hebt. Je kunt je immers gedurende jouw loopbaan altijd blijven ontwikkelen. Met de juiste motivatie en potentie kun je ervoor zorgen dat jouw minder goede punten ook omgezet worden naar sterke punten, zodat er meer mogelijkheden zijn in de toekomst. Denk hierbij aan nieuwe functies binnen het bedrijf waar je werkzaam bent, maar ook compleet nieuwe functies waar je nog niet aan had gedacht. 

 


Jouw motivatie belangrijk voor een werkgever

Als laatste is het bij het Bapas assessment ook belangrijk om naar jouw motivatie en ambitie te kijken. Je hebt immers op een functie gesolliciteerd, waardoor er ook een bepaalde motivatie achter zit. Van hieruit heb je ook al nagedacht hoe je hiermee zou willen groeien en waar je uiteindelijk wilt eindigen. Op basis van een aantal vragen kan ook dit in kaart worden gebracht, waardoor je hier naartoe kunt gaan werken en jouw potentiële werkgever weet waaraan gewerkt moet worden om deze ambities te kunnen realiseren. Door hier van tevoren al goed over nagedacht te hebben, kun je ervoor zorgen dat je gedegen antwoorden kunt geven op het assessment en het voor iedere partij direct duidelijk is. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Bapas assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen