Your code hereAVOP Assessment Oefenen?|Vergroot je Kans op Succes!
Op basis van jouw mooie brief kom je tegenwoordig nergens meer. Deze brief geeft immers alleen een oppervlakkig beeld van jou als potentiële medewerker. Werkgevers gaan daarom vaak op zoek naar andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een assessment. Een van deze assessments is het AVOP assessment, welke een beter beeld geeft van jouw vaardigheden en competenties. Deze sluiten altijd aan bij de vacature waarop je gereageerd hebt, waardoor er altijd een goed beeld ontstaat van jouw kennen en kunnen. 

Inhoudsopgave


AVOP


Meer zelfkennis dankzij het AVOP assessment

Het AVOP assessment is meer dan alleen een assessment voor de selectie van nieuwe werknemers. Er kan namelijk ook gebruik van gemaakt worden als er ontwikkelingen plaats moeten vinden of wanneer mensen getraind moeten worden om de verbeterpunten aan te pakken. Iedereen is daarom gebaat bij het assessment, omdat er meer zelfkennis ontstaat en de werkgever ook altijd met voldoende gegevens kan werken om het bedrijf beter te laten verlopen. De overlapping met een bepaalde functie moet namelijk wel gerealiseerd worden, waardoor er verschillende middelen ingezet moeten worden om het bedrijf naar grotere hoogtes te brengen. 

 


De beste aansluiting bij iedere functie

Bij het AVOP assessment wordt daarom niet alleen gekeken naar jouw vaardigheden en competenties, maar ook talenten en de persoonlijkheid. Alleen op deze manier kun je de beste aansluiting vinden bij een functie. Van hieruit kan er ook gekeken worden naar de juiste begeleiding voor jouw ontwikkeling. Hier kun je soms namelijk wat hulp bij gebruiken, zodat je weer vooruitkomt wanneer je helemaal vast komt te zitten. Zo kun je ook beter ontdekken waar je toe in staat bent, zodat je een functie kunt vinden die beter bij jou aansluit en waar je ook meer voldoening uit kunt halen. 

 


Als manager of werknemer jezelf meer ontwikkelen

Ook kan er aan de hand van het AVOP assessment management recruitment uitgevoerd worden. Een leidinggevende rol is immers niet voor iedereen weggelegd, waardoor er goed gekeken moet worden of je de juiste vaardigheden bezit en jouw mentaliteit hiervoor goed genoeg is. Daarnaast kan er ook voor de gehele organisatie een assessment worden ingezet, zodat de ontwikkelingen in kaart kunnen worden gebracht en er op basis hiervan trainingen en cursussen kunnen komen om voor verbeteringen te zorgen. Uiteraard kan er ook op individueel niveau worden gekeken naar de beste ontwikkelingen, zodat de vaardigheden continu verbeterd worden en je deze in kunt zetten bij het uitbreiden van jouw carrière. 

 


Meer mogelijkheden in jouw carrière

Hoewel het AVOP assessment voor veel doeleinden ingezet wordt, kunnen de werkgevers er veel profijt van hebben om deze toetsen in te zetten voor het werven van nieuwe werknemers. De beste kandidaten moet immers aangenomen worden, waardoor de kwaliteiten aan moeten sluiten bij de openstaande functies. Door het assessment in te zetten ontstaat er een totaalbeeld van de werknemer en kan er gekeken worden naar eventuele doorgroeimogelijkheden als de werknemer aangenomen wordt. De ontwikkelpunten worden immers goed in kaart gebracht, waardoor het personeelsdossier alsmaar aangevuld kan worden door trainingen en cursussen. 

 


Een goede voorbereiding voor het ASBR Compaz assessment

Veel werkgevers maken tegenwoordig gebruik van een assessment om meer te weten te komen over jou als persoon en de vaardigheden die je bezit. Op basis van de resultaten kan namelijk beter gekeken worden of je geschikt bent voor de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt, waardoor de beslissing gebaseerd wordt op feiten. Een van de assessments waar je mee te maken kunt krijgen tijdens jouw loopbaan is het ASBR Compaz assessment. Na het eerste sollicitatiegesprek zul je je dus goed voor moeten bereiden, zodat je een hoge score behaalt en de kansen voor jezelf kunt vergroten. 

 


Verbeterpunten en talenten in kaart gebracht

Het ASBR Compaz assessment is een verlengde van jouw sollicitatiebrief en CV. Er moet namelijk een helder beeld ontstaan van jouw kwaliteiten, zodat een werkgever beter weet of je bij het bedrijf kunt passen. Niet alleen zijn de resultaten van belang voor de werkgever, maar ook voor jou kan het behulpzaam zijn. Het maakt niet uit wat de uitkomsten zijn, je weet na het assessment precies waar jouw sterke en zwakke punten liggen, zodat je hieraan kunt gaan werken. Ook weet je beter welke functies er eventueel bij je passen als de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt niet goed uitpakt. Aan de hand van jouw verbeterpunten kun je namelijk werken aan jouw zelfontwikkeling en kun je op basis van adviezen eventueel in een andere richting kijken. 

 


Naast capaciteiten ook andere eigenschappen getoetst

Er zijn verschillende soorten van het ASBR Compaz assessment. De eerste is het selectieassessment. Met dit assessment worden sollicitanten getoetst op vaardigheden en competenties, zodat de werkgever op basis van de data die hieruit komt, kan besluiten of iemand bij de functie past. Er moet altijd een goede match ontstaan, waarbij veel overlap vertoond wordt met de functie-eisen die in de vacature vermeld staan. Zo is er zekerheid dat iemand naar behoren kan functioneren en dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Naast de capaciteitentest kun je ook een psychologisch onderzoek en praktijksimulaties verwachten, waar er dieper wordt ingegaan op jouw persoonlijkheid en de situaties in de praktijk. Zo ziet de werkgever direct hoe je op bepaalde situaties inspeelt.

 


Jouw ontwikkeling zorgt voor nieuwe kansen

Als je al een tijdje werkzaam bent bij een bedrijf, kan het zijn dat je het ontwikkelassessment moet gaan maken. Deze toetsen van het ASBR Compaz assessment zorgen ervoor dat jouw groeimogelijkheden in kaart kunnen worden gebracht. De kwaliteiten, vaardigheden en competenties komen hier aan bod, zodat er ook gekeken kan worden naar een wisseling van functie. Het zou immers kunnen zijn dat je zoveel ontwikkeling door hebt gemaakt, dat er een promotie in zit. Aan de hand van de resultaten kan ook opnieuw gekeken worden naar verbeterpunten, waardoor je jezelf opnieuw kunt ontwikkelen en aan jouw persoonlijkheid kunt werken. Zo ontstaat er een nieuw stappenplan en ga je wederom werken aan jouw toekomst. 

 


Teamrollen in kaart brengen voor betere resultaten

Tot slot zijn er ook nog een aantal modulaire tests bij het ASBR Compaz assessment. Deze testen leggen ook jouw kwaliteiten en talenten bloot, waarbij er bijvoorbeeld gekeken wordt naar jouw motivatie en ambities. Ook is het mogelijk om te bekijken welke rol je binnen een team kunt uitvoeren, zodat er wellicht veranderingen op de werkvloer plaats kunnen vinden. Tot slot kan er gekeken worden naar wat jij belangrijk vindt bij het uitvoeren van een functie, welke competenties hierbij horen en hoe hoog jouw intelligentie is. Uiteindelijk werk je naar een droombaan toe en dan moet wel gekeken worden naar hoe realistisch dit pad gaat zijn op basis van jouw kennen en kunnen. 

 


Vergroot jouw kansen door voor te bereiden

Welke variant van het ASBR Compaz assessment je ook gaat maken, je kunt je overal op voorbereiden. Er zijn veel oefeningen en voorbeeldsituaties te vinden waar je mee aan de slag kunt gaan, zodat je gewend raakt aan de vraagstellingen en voor jezelf al een beter beeld hebt van jouw capaciteiten, competenties en talenten. Deze zelfkennis kun je uiteindelijk ook weer inzetten tijdens jouw sollicitatie, waardoor je een goede indruk achterlaat op jouw potentiële werkgever. Ga daarom direct aan de slag wanneer je te horen hebt gekregen dat je het assessment af moet leggen, zodat je gewend raakt aan de vraagstellingen en alvast kunt gaan werken aan jouw zelfontwikkeling.

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in AVOP assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen