Your code here Achmea Assessment Oefenen?|Ga Voorbereid het Assessment in!
Een sollicitatie is niet meer zoals vroeger. Waar je vroeger nog op basis van een CV en sollicitatiebrief aan werd genomen, komt er nu veel meer bij kijken. Denk hierbij aan gesprekken, maar ook een assessment. Op basis hiervan kan namelijk de beste kandidaat voor de functie uitgezocht worden. Een van de assessments waar bedrijven gebruik van maken, is het Achmea assessment. Dit assessment kan dus te allen tijde op jouw pad komen. Wanneer jou gevraagd wordt om deze af te leggen, is het goed om te weten wat jou te wachten staat en hoe je jezelf hierop voor kunt bereiden. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

Inhoudsopgave


Achmea

Het Achmea assessment voor doorgroeimogelijkheden

Het Achmea assessment draait niet om werknemers, maar om de mens zelf. De persoonlijkheden staan daarom altijd centraal. Iedereen heeft wensen, een motivatie en ambities en dit moet door middel van het assessment tot uiting worden gekomen. Iedereen kan daarom op de juiste plaats terechtkomen, zolang er ook naar doorgroeimogelijkheden gekeken kan worden. Als iemand op de juiste plek zit, worden de werkzaamheden immers ook beter uitgevoerd en is er meer zekerheid voor de klanten van een bedrijf. Op deze manier is er altijd een win-win situatie voor iedere partij. 


Vragenlijsten voor jouw persoonlijkheid

Het Achmea assessment bestaat hierdoor uit veel verschillende vragen, die een beter beeld van jou als persoon moeten vormen. Je zult daarom moeten vertellen wie je bent, waar je in het leven staat en hoe je jezelf wilt blijven ontwikkelen gedurende jouw loopbaan. Hier heb je van tevoren al een aantal vragenlijsten ingevuld, waar verder op in gegaan wordt door de psychologen die bij jouw assessment betrokken zijn. Alle antwoorden worden meegenomen in een verslag, waardoor er een helder beeld ontstaat en er gekeken kan worden of het team op de juiste manier kan functioneren met jou erbij. 


Breng jouw kwaliteiten in de praktijk

Aan de hand van de antwoorden die jij geeft tijdens dit deel van het Achmea assessment, kan er ook gevraagd worden om een adviesgesprek uit te voeren of een case op te lossen. Hier moeten jouw vaardigheden en competenties goed in naar voren komen. Het is daarom van belang dat de vaardigheden die jij in jouw sollicitatiebrief hebt geschreven ook daadwerkelijk benut worden om er het beste van te maken. Jouw functioneren wordt hierbij nogmaals beoordeeld, zodat het verslag verder uitgebreid kan worden met de bevindingen. Hieruit blijkt ook of je doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf kunt hebben. 


De laatste checks

Uiteindelijk volgt er aan het einde van het Achmea assessment nog een gesprek, waarin de visies van beide kanten besproken worden. Als deze visies overeenkomen, ben je vrijwel zeker van de baan. Je moet dan alleen nog de vereiste WFT-diploma’s en de Verklaring Omtrent Gedrag inleveren, zodat deze beoordeeld kunnen worden. Als alles correct is, heb je de functie en kun je aan de slag gaan binnen het bedrijf. Ben je uiteindelijk niet de geschikte kandidaat, dan heb je de resultaten wel in handen om jezelf verder te ontwikkelen en op zoek gaan naar een baan die beter bij je past. 

Artikelen in Achmea assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen