Your code here ABN AMRO Assessment Oefenen?|Goede Voorbereiding is de halve Baan!
Werken bij ABN AMRO behoeft een ABN AMRO assessment. Dit is daarom ook altijd een onderdeel van jouw sollicitatieprocedure. Hiermee komt de bank namelijk alles over jou te weten en kan aan de hand van dit assessment ervoor zorgen dat jouw vaardigheden, competenties en persoonlijkheid goed in kaart zijn gebracht. Op deze manier is namelijk duidelijk dat jij verantwoordelijk met het geld van cliënten om kunt gaan en dat je de problemen snel op kunt lossen. Als jij te horen hebt gekregen dat je dit assessment af moet gaan leggen, is het belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk voorbereidt. Dit begint al bij de informatie over het assessment.

 

InhoudsopgaveJouw geschiktheid op papier dankzij het ABN AMRO assessment

Het ABN AMRO assessment toetst of jij betrouwbaar bent. Het bedrijf beheert immers de financiële middelen van multinationals en particulieren en daarvoor zijn verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid belangrijke eigenschappen om te hebben als werknemer. Hiervoor heb je een verklaring omtrent het gedrag nodig. Deze objectieve betrouwbaarheidstest gaat via de overheid. Je zult deze daarom moeten aanvragen voordat je het assessment gaat maken. Zodra dit in orde is, begin je aan jouw assessment waar jouw vaardigheden en competenties worden getoetst.


Vanuit jouw sollicitatiebrief wordt verder gekeken

Tijdens jouw sollicitatie heb je een sollicitatiebrief gestuurd naar het bedrijf. Hierin beschrijf je welke vaardigheden je bezit en waarom jij de beste keuze bent voor het bedrijf. Ook voeg je hier jouw CV aan toe. Hieruit wordt een eerste selectie gemaakt en volgt er een sollicitatiegesprek. Tijdens het sollicitatiegesprek bekijkt niet alleen de werkgever of jij het ABN AMRO assessment mag gaan maken, maar kun je zelf ook kijken of het bedrijf jou bevalt. Als dit in orde is, word je uitgenodigd voor het assessment. ABN AMRO maakt hiervoor gebruik van PI Company (GITP). Hier wordt onder andere meer over jou als persoon gevraagd door middel van vragenlijsten.


Verschillende vragenlijsten tonen jouw persoonlijkheid

In een eerste vragenlijst gaat het voornamelijk om jou als persoon. Wie je bent, wat jouw waarden en normen zijn, waar je voor staat en waar je naar op zoek bent, zijn hier belangrijke vragen bij. Deze kun je van tevoren goed voorbereiden door naar de verschillende voorbeeldvragenlijsten te kijken op deze website. Zo weet je wat je ongeveer kunt verwachten en kun je voor jezelf antwoorden formuleren. Daarna volgt een tweede vragenlijst, waarbij wordt gevraagd naar jouw kennis en vaardigheden. Beide vragenlijsten moeten eerlijk en naar waarheid ingevuld worden. Je hebt er niets aan als je in dit onderdeel van het ABN AMRO assessment liegt, want de waarheid komt uiteindelijk in de praktijk toch wel boven tafel. Daarnaast is geen enkele vraag goed of fout, omdat het over jou als persoon gaat.


Laat jouw kwaliteiten zien in een adviesgesprek

Afhankelijk van de functie waarvoor jij het assessment aflegt, kan er nog een adviesgesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek moet je jouw vaardigheden als adviseur laten zien. Hiervoor wordt een fictieve cliënt bij het gesprek betrokken. Het zou ook kunnen zijn dat je een andere opdracht krijgt, die binnen een bepaalde tijd afgerond moet zijn. Bij deze test draait het niet alleen om jouw vaardigheden en competenties, maar ook of jij onder tijdsdruk kunt presteren. Uiteraard is het ook bij dit deel van het assessment van belang dat je jezelf zo goed mogelijk voorbereidt. Weet wat je kunt verwachten en hoe je het aan kunt pakken. Hiermee wordt het ook eenvoudiger om het ABN AMRO assessment af te leggen.


Ontwikkel jezelf aan de hand van de resultaten

Aan het einde van het assessment ontvang jij alle resultaten en worden deze besproken. De uitkomst is niet alleen voor jouw toekomstige werkgever van belang, maar ook van jezelf. Je weet immers waar je aan kunt gaan werken en welke vaardigheden je al bezit. Daarnaast kunnen de resultaten van het ABN AMRO assessment ook gebruikt worden als er wijzigingen binnen het bedrijf plaatsvinden. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden en kun je ook doorgroeien naar een andere functie. Zo blijft het zolang je bij ABN AMRO werkt een goede houvast voor beide partijen. Uiteraard kun je jezelf aan de hand van de resultaten ook blijven ontwikkelen doordat je nieuwe zelfkennis hebt opgedaan.

og meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in ABN AMRO assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen