Your code here Loopbaanassessment
Om te weten wat je allemaal kunt bereiken in jouw carrière, kun je een loopbaanassessment afleggen. Met dit assessment gaat het er vooral om dat je weet waar jij goed in bent als het noodzakelijk is om van functie te veranderen. Aan de hand van de resultaten kun je echter een schatting maken van jouw kwaliteiten en competenties, waardoor jouw sterke en zwakke punten op een rijtje komen te staan. Hierdoor kun je uiteindelijk een betere keuze maken voor jouw loopbaan. Het is daarom goed om te bekijken hoe zo’n assessment is opgebouwd en welke onderdelen jij kunt verwachten op deze dag.

 

Inhoudsopgave


Een loopbaanassessment toetst al jouw vaardigheden

Een loopbaanassessment is uit verschillende onderdelen opgebouwd. Ieder onderdeel toetst jouw capaciteiten en competenties op een andere manier, waardoor er een totaalplaatje ontstaat. Zo wordt jouw persoonlijkheid getest aan de hand van interviews of vragenlijsten en komen jouw vaardigheden goed naar voren in de capaciteitentest. Daarnaast kunnen er nog rollenspellen, gesprekken en andere opdrachten voorkomen om jouw vaardigheden in kaart te brengen. Tijdens een gesprek met een psycholoog wordt daarnaast gekeken naar jouw wensen en interesses, zodat er ook enkele suggesties kunnen worden gegeven voor jouw loopbaan.Samen met jouw werkgever bespreek jij het uiteindelijke doel

Voordat je aan het loopbaanassessment begint, ga je in gesprek met jouw huidige werkgever. Dit gesprek moet uiteindelijk een vraagstelling in kaart brengen en dit ook voor beide kanten verduidelijkt worden. Op deze manier kun je immers beter bekijken hoe het assessment zou kunnen verlopen, waardoor je jezelf op een goede manier kunt gaan voorbereiden. Als uiteindelijk de dag van het assessment aanbreekt, krijg je te maken met verschillende testen. Zo staan onder andere de capaciteitentest en een persoonlijkheidstest op het programma. Bij de capaciteitentest worden jouw vaardigheden, zoals jouw taal- en rekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht en analyserend vermogen, getest. Bij de persoonlijkheidstest zijn geen goede of foute antwoorden te geven, omdat het allemaal over jou als persoon is.

Toon jouw competenties in een rollenspel

Ook kunnen er praktijksimulaties plaatsvinden bij een loopbaanassessment. Bij deze opdrachten wordt er een situatie uit de praktijk nagebootst. Jij neemt hierbij een bepaalde rol aan en bereidt deze voor aan de hand van de informatie die jij op deze dag krijgt. Jouw tegenspeler krijgt ook informatie over zijn rol, maar daarnaast over jouw rol. Hierdoor is jouw tegenspeler beter voorbereid, waar ook gebruik van wordt gemaakt. Deze zal jou veel weerstand bieden om te kijken tot wat jij in staat bent. Uiteraard kun je meer opdrachten krijgen tijdens het assessment, zodat al jouw kanten belicht worden.

De resultaten komen in een overzichtelijk rapport

Aan het einde van het assessment krijg je een eindgesprek met een psycholoog. Tijdens dit gesprek worden al jouw resultaten met jou besproken aan de hand van een assessmentrapport. Je krijgt dus altijd te horen hoe je jouw loopbaanassessment hebt gedaan en hoever je bent. Ook jouw werkgever krijgt dit te horen en te lezen. Jouw talenten, mogelijkheden en aandachtspunten worden hierbij ook gelijk toegelicht, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen aan de hand van tips en feedback. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een switch te maken in jouw carrière.

Veel oefenen levert veel voordelen op

Om je goed voor te bereiden kun je alle oefeningen en vragenlijsten terugvinden op de website. Hierdoor kun je met alle vraagstukken oefenen en daarnaast de lijsten doornemen om te weten wat je kunt antwoorden en wat je uiteindelijk op het daadwerkelijke loopbaanassessment kunt verwachten. Als je veel oefent, leer je niet alleen meer over de verschillende onderdelen, maar kun je ook sneller antwoorden gaan geven op de vragen. Hierdoor krijg je minder last van tijdsdruk en ga je zonder stress door alle vragen heen.


Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Loopbaanassessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen