Your code here Fact finding tips | Vind hier de 7 beste tips!
25 augustus 2015 

Fact finding tips

Fact finding tips

Met de fact finding tips kun je de fact finding oefening beter voorbereiden. Het is verstandig om alle informatie op deze pagina rustig door te nemen, dan krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten tijdens de echte test. Je vindt hier fact finding tips, deze kun je doornemen en tijdens het oefenen toepassen. Op deze manier kom je er achter wat voor jou het beste werkt. Oefenen wordt in ieder geval beloond, je bent zekerder van jezelf, je kunt je zenuwen beter onder bedwang houden en je weet wat jou te wachten staat. Het volgende komt hier aan bod:

Inhoudsopgave

assessment training banner

Fact finding tips

Het is verstandig om aan de slag te gaan met de fact finding tips, die wij voor je klaar hebben staan. We raden je aan om alle fact finding tips goed door te nemen en deze kunnen dan toe worden gepast tijdens het oefenen. 

Aantekeningen maken

Het is verstandig om korte aantekeningen te maken. Je krijgt namelijk erg veel vragen en het is niet gemakkelijk om alles te onthouden. Maak daarom korte en krachtige aantekeningen waar je wat aan hebt. Het is zonde van de tijd om alles uitgebreid te noteren. Steekwoorden gebruiken is hierbij een verstandige keuze. Het is wel goed om te weten van jezelf wat je opschrijft, dus schrijf wel duidelijk. Anders verlies je later tijd om je eigen handschrift te ontcijferen.

Goed nadenken

Het is bij alles wat je doet belangrijk dat je goed nadenkt, maar bij de fact finding geldt dit nog meer. Het is belangrijk dat je helder kunt denken en daarom dien je goed te luisteren naar de antwoorden die je krijgt. Het zijn namelijk aanwijzingen die je kunnen helpen om je beslissing te maken. Je vraagt zelf door omdat je een beter beeld wilt krijgen over de situatie. Hetgeen je moet doen is uiteindelijk een goede keuze maken en dat kan alleen als je de situatie van verschillende kanten hebt bekeken. 

Rustig nadenken over conclusies

Als je genoeg vragen hebt gesteld, dan kun je kijken of je nog dingen mist. Daarom is het tijdens de oefening ook zo belangrijk dat je door blijft vragen. Je hebt veel informatie nodig en soms heb je erg veel vragen nodig om tot een conclusie te komen. Soms weet je het binnen vijf minuten en soms pas na een half uur. Neem de tijd om zoveel mogelijk informatie te verzamelen door de juiste vragen te stellen.

Feiten afwegen

Je hebt veel vragen gesteld en je hebt dus veel feiten verzameld. Vanaf nu ga je kritisch kijken naar de feiten en daarbij weeg je de voor- en nadelen tegen elkaar af. Wat zijn de mogelijkheden? Het is van belang te kijken naar de kwaliteit en de kwantiteit, maar ook naar de invloed van de direct betrokkenen van een bedrijf en andere mensen binnen het bedrijf. Wat is de invloed op de commerciële situatie? Ook dat dien je in beeld te brengen net als de invloed op de reputatie van het bedrijf. Allemaal punten waar je dus goed over na moet denken, voordat je een keuze kunt maken wat je conclusie zal zijn.

Laat je niet afschrikken

Je krijgt om te beginnen vaak niet zoveel informatie en sommige kandidaten raken daardoor in paniek. Je moet de situatie toch onderzoeken en gaat zelf op zoek naar informatie door vragen te stellen. Je kunt voorafgaand aan de situatie alvast nagaan wat voor vragen je kunt stellen. Als je deze vragen dan hebt gesteld, dan kun je andere vragen stellen aan de hand van de antwoorden die je hebt gekregen, doorvragen dus. Je hebt wel een bepaalde tijd om de fact finding op te lossen. Let er dus goed op welke vragen je stelt en stel alleen de vragen waar jij ook echt wat aan hebt.

Stel goede vragen

Je wilt niet in tijdnood komen en daarom je tijd zo goed mogelijk gebruiken. Daarom is het van belang dat je echt goede vragen stelt. Als je een vraag kunt stellen, waarbij het antwoord niet van belang is, laat die dan achterwege. Je kunt maar beter open vragen stellen, zodat je uitgebreide en gedetailleerde antwoorden krijgt van de ander. Je kunt ook gesloten vragen stellen maar dat doe je alleen om bevestiging te krijgen of dat iets klopt of niet. Let er dus heel goed op hoe dat je je vraag formuleert. In een vraag kunnen meerdere vragen verstopt zitten. Het is dan verwarrend voor de ander dus let hier ook goed op als je je vraag stelt, maak het niet te complex, wees duidelijk.

Nog meer fact finding tips oefenen

Wil je nog meer fact finding tips oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen