03 augustus 2021 

Picompany assessment oefenen

Picompany is een bedrijf dat zich specialiseert in online assessments, ontwikkelingsstrategieën en talent analytics. Picompany is opgericht in 1994. Het was toen al een van de eerste bedrijven die online assessments aan organisaties aanbood. Picompany heeft een sterke wetenschappelijke basis. Bij het ontwikkelen en evalueren van hun producten worden dan ook verschillende wetenschappers ingeschakeld. Picompany heeft door de jaren heen veel verschillende producten op de markt gebracht. Picompany maakt sinds 2010 deel uit van de GITP. Dit staat voor gemeenschappelijk instituut toegepaste psychologie. Picompany beschikt over veel ISO certificaten en hecht veel waarde aan hoge kwaliteit. Zij kent dan ook een klachtenregeling.


Inhoudsopgave: 

[[showindex]]Wat doet Picompany?

Zoals al gezegd specialiseert Picompany zich in online assessments met als doel een organisatie te kunnen laten ontwikkelen. Zo kan Picompany helpen bij de werving en selectie van potentiële nieuwe werknemers, maar kan zij ook helpen bij het ontwikkelen van de talenten van de huidige werknemers van een organisatie. Bij de werving van potentiële nieuwe werknemers biedt Picompany rapportages aan die snel inzicht kunnen geven in de capaciteiten, kwaliteiten en talenten van de sollicitanten. Picompany heeft niet alleen algemene assessments, maar kan samen met de opdrachtgever een specifieke assessment samenstellen voor een specifieke functie. De zojuist besproken twee opties zijn in het geval het gaat om potentiële werknemers. Ook werknemers die al voor een werkgever werken kunnen baat hebben bij de assessments van Picompany. Er wordt dan gefocust op talentenontwikkeling.Het doel van Picompany?

Picompany heeft als doel organisaties succesvol te laten functioneren. Dit doet zij door te focussen op talent, ontwikkelingsopties en beschikbaarheid van werknemers. Door veel data te vergaren via assessments en dit te bespreken met werknemers en potentiële werknemers kan Picompany een ideale situatie creëren. Picompany werkt met drie principes: het identificeren van talent, het matchen door een goede werkgever/werknemersband te faciliteren en het door ontwikkelen van de geobserveerde talenten. Via vooruitstrevende online assessments kan steeds het beste uit iemand gehaald worden. De assessments zijn flexibel, online en dus overal te maken. Een ideale situatie dus: de werkgever krijgt een sterke werknemer en de werknemer krijgt ontwikkelingsmogelijkheden. De diensten van Picompany?

Ten eerste biedt Picompany mogelijkheden aan om talent te ontdekken. Via interactieve, data gestuurde programma’s wordt er onderzoek gedaan naar drijfveren, persoonlijkheid, intelligentie en capaciteiten. Een van de producten die Picompany in dit kader heeft ontwikkeld is de Identify Personality. Hierbij moeten kandidaten een test van ongeveer 3 minuten invullen. Uit deze test kan dan blijken of er een goede match is met de potentiële opdrachtgever. Ten tweede biedt Picompany producten aan om er voor te zorgen dat er een goede match is tussen werknemer en werkgever. Een van de producten die hierbij wordt aangeboden is de Reflector Big 5 Personality, waarbij de belangrijkste vijf persoonlijkheidstrekken worden onderzocht. Tot slot worden er op het gebied van talentontwikkeling ook veel programma’s ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld de Career Scan. De Picompany assessment

Hoe ziet zo’n assessment er dan uit? Een Picompany assessment zal meerdere tests en vragenlijsten bevatten. Deze tests kunnen bijvoorbeeld een verbale, numerieke of inductieve redeneertest zijn. Bij een verbale redeneertest krijg je een stuk tekst te zien. Na het lezen van de tekst verschijnt een stelling. Aan jou te bepalen of de stelling juist, onjuist of niet te bepalen is na het lezen van de tekst. Bij een numerieke redeneertest krijg je een aantal tabellen of grafieken te zien. Hierna wordt er een vraag gesteld. Aan jou de taak om het juiste antwoord te kiezen. Bij een inductieve redeneertest krijg je een reeks figuren te zien. Jij moet kiezen welke figuur logischerwijs de volgende in de reeks moet zijn.Voorbereiden op een Picompany assessment

Je kunt jezelf goed voorbereiden op een assessment. Dit begint al bij een paar simpele stappen. Zorg er ten eerste voor dat je goed uitgerust ben voordat je begint aan de assessment. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niet hoeft te stressen en daardoor te veel adrenaline hebt bij het maken van de tests. Zorg dat je weet waar je moet zijn en met wie je het gesprek voert. Door jezelf rustig te voelen, kun je deze rust ook uitstralen. Zorg dat jij in controle bent! Vraag van te voren hoe de Picompany assessment eruit gaan zien. Is het een uurtje of duurt het de hele dag? Heb je een pauze of niet? En is het in één ronde of krijg je bijvoorbeeld wel 5 rondes?Waarom oefenen voor een Picompany assessment? 

Je kunt jezelf goed voorbereiden op een assessment. Het kan namelijk zo zijn dat de laatste keer dat je in aanraking bent geweest met figurenreeksen en matrixen op de basisschool was. Door jezelf weer bekend te maken met het type vraag dat wordt gesteld, kun je meer comfortabel en zelfverzekerd voelen tijdens het maken van een assessment. Dit kan dan op zijn beurt weer bijdragen aan een positievere assessment uitslag. Anderen zullen zich ook voorbereiden op een Picompany assessment. Het kan dan ook voor het klassement goed zijn als jij je ook voorbereidt op deze tests. Oefenen voor een Picompany assessment kan daarnaast zinvol zijn om het beste uit jezelf te halen. Dit wil je natuurlijk wanneer je solliciteert naar een positie.Oefenateriaal voor een Picompany assessment

Oefenen voor een Picompany assessment kan ook door het online beschikbare oefenmateriaal te raadplegen. Via verschillende sites kun je erachter komen hoe de assessment er waarschijnlijk uit gaan zien en in welke soort skills je getest zult worden. Je zult zien dat bij het oefenen van de tests en vragenlijsten je even in moet komen. Nadat je een paar keer met oefenvragen hebt geoefend, zal je je zekerder voelen bij het maken van de assessment. Wanneer je online oefenmateriaal gaat bekijken, zorg er dan voor dat het niveau aansluit bij de assessment die jij zult gaan afleggen. Je kunt online oefen pakketten kopen, maar er zijn ook gratis online test varianten te vinden. Deze kun je eerst doen om te kijken op welk gebied jij nog extra training kan gebruiken. Nog meer oefenen


Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

een banner van de boxen van een assessmenttraining


Reactie plaatsen

GRATIS E-BOOK

Download De TOP 10 Valkuilen van Assessments en voorkom dat je gaat falen bij je assessment door niet dezelfde fouten te maken als 70% van je medekandidaten.

50%
GRATIS E-BOOK
Wil jij je medekandidaten een stapje voor blijven?
Download gratis e-book
arrow_drop_up arrow_drop_down