Your code hereCompetentie: Zelfontwikkeling
De competentie: Zelfontwikkeling is voor iedereen van belang. Je wilt jezelf immers altijd nieuwe dingen aanleren en daarbij ook meegroeien in jouw werkveld. Dit is belangrijk om de functie uit te kunnen blijven voeren. Werkgevers vragen daarom vaak van hun werknemers om zichzelf te blijven ontwikkelen en daarbij meer competenties en vaardigheden aan te leren. Bij vrijwel iedere vacature die jij tegenkomt, zal daarom deze competentie bij de vereisten staan.

 

Krijg meer inzichten met de competentie: Zelfontwikkeling

De competentie: Zelfontwikkeling houdt in dat je inzicht krijgt in jouw eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities. Op basis van deze punten kun je namelijk acties ondernemen om jezelf te ontwikkelen en meer vaardigheden te verkrijgen. Vaak doe je dit al door ervaring op te doen in het werkveld, maar het kan ook gedaan worden aan de hand van trainingen of cursussen. Soms worden deze aangeboden binnen een bedrijf, maar in veel gevallen wordt verwacht dat je zelf op zoek gaat naar punten om je te blijven ontwikkelen en daar ook de juiste hulpmiddelen bij vindt.

 

Werk aan jouw kwaliteiten

Zo kun je met de competentie: Zelfontwikkeling werken aan jouw kwaliteiten. Ieder mens heeft bepaalde kwaliteiten, waaraan dagelijks wordt gewerkt. Je kunt er echter nog veel meer verkrijgen als jij hier tijd en moeite in steekt. Hierdoor krijg je ook meer inzicht in jezelf, jouw collega’s en de wereld om je heen. Jouw persoonlijke waarde en persoonlijk leiderschap kunnen hiermee ook groeien. Al deze zaken ontwikkel je op basis van doelstellingen die je voor jezelf opstelt aan het begin van jouw carrière.

 

Jouw doelen moeten haalbaar zijn

Deze doelstellingen komen vaak al aan bod tijdens jouw opleiding. Daarnaast kun je ze tijdens jouw loopbaan verder opstellen, zodat je andere richtingen uit kijkt dan alleen het vertrouwde. Jouw doelen moeten echter wel haalbaar en realistisch zijn. Je kunt jezelf echter wel uit blijven dagen. Je wilt er immers achter komen welke capaciteiten je nog meer bezit en hoe je verder kunt groeien binnen jouw werkveld. Niet te snel oordelen maar zoveel mogelijk dingen uitproberen kan jou hierbij helpen. Zo kun je ook tot nieuwe inzichten komen.

 

Jezelf beoordelen voor meer resultaat

Met de competentie: Zelfontwikkeling is het belangrijk dat je jezelf blijft beoordelen. Bij iedere stap die jij maakt om jouw doel te bereiken, moet je kijken of het nog steeds haalbaar is. Soms heb je immers langer de tijd nodig om een bepaald doel te bereiken, waardoor je tussendoor moet kijken wat je nog moet doen en welke tijd hiervoor nodig is. Daarnaast kan het een goede uitkomst zijn om trainingen te volgen. Je leert hiermee meer over jezelf en jouw eigen kennen en kunnen. Je krijgt meer inzicht in hoe jij jezelf kunt ontwikkelen om meer te bereiken. Blijf hiermee wel dicht bij jezelf. Jezelf vergelijken met anderen heeft geen nut, je moet immers tevreden blijven met jezelf en de dingen die je bereikt hebt.

 

Accepteer jouw sterke en zwakke kanten

Jouw sterke en zwakke punten spelen een rol bij de competentie: Zelfontwikkeling. Op basis hiervan kun je verder komen. Accepteer daarom ook als iets niet goed gaat. Niet iedereen is goed in dezelfde werkzaamheden en dit is geen schande. Met veel geduld kun je sommige punten wel aanleren, maar eens houdt het op. Ga daarom ook niet haasten en neem de tijd voor jouw ontwikkeling. Probeer daarbij ook nieuwe dingen uit en kijk of deze dingen realistisch zijn voor jouw situatie.

Artikelen in Competentie: Zelfontwikkeling

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen