Your code hereCompetentie: Zelfkennis
De competentie: Zelfkennis is een van de belangrijkste competenties om te bezitten. Niet alleen voor in het werkveld, maar ook in jouw privéleven en tijdens jouw opleiding. Jouw persoonlijke ontwikkeling hangt hier namelijk vanaf. Zonder te weten wat de competentie inhoudt, kun je er echter ook niet voor zorgen dat je de competentie verder ontwikkelt en jezelf uitdaagt om meer zelfkennis te verkrijgen.

 

De competentie: Zelfkennis geeft inzicht in mogelijkheden

De competentie: Zelfkennis houdt in dat je inzicht hebt in jouw eigen mogelijkheden. Je weet precies waar jouw sterke en zwakke punten liggen en kunt deze inzetten tijdens de rest van jouw loopbaan. Zo weet je bijvoorbeeld wat jouw talenten zijn, waar je jezelf aan stoort en waar je in geïnteresseerd bent. In veel gevallen is het ook noodzakelijk om te weten welke klanten bij jou passen. Als je snel geïrriteerd raakt bij lastige klanten zijn sommige beroepen niet de juiste keuze voor jou. Herken daarom jouw eigen bekwaamheden en eigenschappen.

 

Bewust zijn over jouw eigen interesses

Ook weet je met de competentie: Zelfkennis welke valkuilen je hebt en wanneer je geneigd bent om hierin te trappen. Er kunnen namelijk situaties voor komen die hieraan bijdragen, waardoor je onnodige fouten gaat maken. Goed communiceren is ook altijd van belang. Als andere mensen op een andere manier communiceren, kan dit een bepaalde invloed op jou hebben. Door hier bewust over te zijn, leer je ook meer over jouw eigen behoeften, wat jou motiveert en welke punten ervoor zorgen dat je jouw werkzaamheden niet meer met beide handen aanpakt.

 

Vraag feedback van jouw omgeving

Echter is het niet altijd even eenvoudig om de competentie: Zelfkennis te ontwikkelen. Je hebt immers een bepaald beeld van jezelf, waar je liever niet van afwijkt. Het is echter toch goed om jezelf een spiegel voor te houden, zodat je beter weet waar jij toe in staat bent en welke eigenschappen jij bezit. Vraag daarom ook aan anderen hoe je op hun overkomt en wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Dit kan soms als kritiek aanvoelen, maar je moet het zien als feedback. Je hebt immers de eerste handvatten om aan jezelf te gaan werken. Daarnaast moet je ervaring opdoen om te weten hoe je bent en welke interesses je hebt. Iets kan leuk lijken, maar tegenvallen wanneer je ermee bezig bent.

 

Leer jezelf kennen in iedere periode

Ook tegenspoed is een leerproces bij het ontwikkelen van de competentie: Zelfkennis. Je leert jezelf in verschillende negatieve periodes pas het beste kennen en weet ook hoe jij op bepaalde situaties reageert. Je kunt jezelf hiermee gaan tegenwerken, maar je kunt de kennis die je opdoet in deze periodes ook gebruiken om bij jezelf stil te staan en te kijken welke tekortkomingen je hebt. Je moet immers ook kunnen leren en kunt negatieve ervaringen omzetten in nieuwe kansen. Ook zie je nieuwe toekomstperspectieven als je aan de slag gaat met jouw zelfkennis.

 

Overtuig jouw toekomstige werkgever

Zodra je eenmaal de competentie: Zelfkennis hebt ontwikkeld, kun je tijdens jouw sollicitatie goed verwoorden waarom je bepaalde ambities nastreeft en welke meerwaarde dit voor jou heeft. Ook heb je meer inzichten over jouw eigen kennen en kunnen, waardoor je weet waarom je bij een bepaalde functie past. Werkgevers hebben liever een werknemer die weet waar de motivatie vandaan gehaald moet worden en die duidelijke ambities hebben, dan mensen die solliciteren om financiële redenen.

Artikelen in Competentie: Zelfkennis

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen