Your code hereCompetentie: Voortgangscontrole
Met de competentie: Voortgangscontrole kun jij eens in de zoveel tijd controleren hoe het ervoor staat. Iedere taak en het behalen van doelen hebben immers een bepaalde voortgang, wat te allen tijde onderzocht moet worden. Hiermee kun je immers ook bekijken of je nog steeds op de juiste koers zit of dat er bepaalde delen anders aangepakt moeten gaan worden. Zowel in het bedrijfsleven als in jouw privéleven kun je deze competentie gebruiken om meer te bereiken en daarbij ook positieve feedback te kunnen ontvangen. 

 

Werkzaamheden aanpassen aan de hand van de competentie: Voortgangscontrole

De competentie: Voortgangscontrole geeft jou de mogelijkheid om dingen aan te passen, waardoor je beter en sneller kunt gaan werken om toch het gewenste resultaat te behalen. Het kan namelijk zijn dat je door tegenslagen op jouw pad niet meer binnen de gegeven tijd alles af kunt krijgen. Daarnaast heb je soms ook een wake up call nodig om weer vol goede moed aan de slag te gaan. Deze controle wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door jouw leidinggevende, maar kan ook door jezelf gedaan worden. Als jouw leidinggevende de controle uitvoert, kan deze jou ook bijsturen en tips geven om het anders aan te gaan pakken. Met deze feedback kun je er in de toekomst voor zorgen dat je niet meer dezelfde fouten maakt. 

 

Maak een duidelijke planning 

Je kunt de competentie: Voortgangscontrole inzetten om jezelf te controleren. Hierbij begint het vaak bij een planning. In deze planning staan al jouw taken op een rij, ingedeeld per tijdblok. Door jouw planning er halverwege bij te pakken zie je of je nog steeds op koers bent om de deadline te halen. Ook kun je in de planning aangeven wanneer je bepaalde controles uit gaat voeren, zodat je jezelf hierop voor kunt bereiden. Controleer ook of je genoeg kennis hebt om jouw taken uit te kunnen voeren en of daar ook de juiste vaardigheden voor ter beschikking zijn. Als dit niet zo is, moet je wellicht eerst trainingen volgen om deze vaardigheden op te doen. 

 

Van signalen op de werkvloer op 

Het maken van regels kan jou ook helpen bij de competentie: Voortgangscontrole. Deze regels gelden voor iedereen op de werkvloer, waardoor het ook eenvoudiger is om te toetsen of iedereen zijn taken naar behoren uitvoert. Ook kan hierbij aangegeven worden wat er wordt verwacht en hoe bepaalde onderdelen uitgevoerd moeten worden. Hierbij kun je ook signalen opvangen zonder dat hiervoor een controle hoeft plaats te vinden. Denk hierbij aan klachten op de werkvloer. Daarnaast zijn er vaker klachten als er een deadline nadert en de werkdruk omhooggaat. Dit kan betekenen dat de deadline niet behaald gaat worden. Dit kan ook onder een voortgangscontrole vallen. 

 

Zorg dat het project meetbaar is 

Als je de competentie: Voortgangscontrole naar behoren wilt uitvoeren kun je gebruik maken van een SMART-model. Dit houdt in dat je aan de hand van de letters de controle uitvoert (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden). Het is een handig hulpmiddel om te zien of bepaalde doelstellingen realistisch zijn binnen de gegeven tijd of dat er nog punten aangescherpt moeten gaan worden. Het is hierbij goed om te weten wat je wilt bereiken, hoe je dit gaat doen, of je hiermee het gewenste resultaat behaalt, of het realistisch is en of de aangegeven tijd geschikt is voor het project. Ook kijk je hierbij naar de tijd die er daadwerkelijk voor nodig is, zodat de controle goed uitgevoerd kan worden.

Artikelen in Competentie: Voortgangscontrole

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen