Your code hereCompetentie: Visie
Met de competentie: Visie heb jij een goed beeld van jouw eigen toekomst. Dit is belangrijk als je wilt solliciteren voor een bepaalde functie. Je weet immers goed waarom je voor deze functie hebt gekozen en kunt dit daarom verwoorden tijdens jouw sollicitatie. Je kunt hierdoor ook beter inspelen op bepaalde problemen, wat voor veel werkgevers van belang is op de werkvloer. Tijdens jouw assessment wordt jou daarom vaak gevraagd om aan te tonen dat je de competentie beheerst.

 

Oplossingen voor de toekomst met de competentie: Visie

De competentie: Visie betekent dat je problemen en oplossingen in een langer tijdsperspectief kunt plaatsen en de ontwikkeling van een toekomstgerichte visie aan de hand van twee scenario’s klaarligt voor maximaal vijf jaar. Hiervoor zijn een aantal prestatie-indicatoren opgesteld, waaraan je kunt toetsen of jij de competentie beheerst. Een daarvan is ontwikkelingen. Je moet trends en ontwikkelingen kunnen herkennen die belangrijk zijn voor de functie die jij uitoefent. Daarnaast moeten de ontwikkelingen van afdelingen en het bedrijf duidelijk zijn.

 

Verschillende indicatoren toetsen jouw visie

Een andere indicator is zelfstandigheid. Aan de hand van jouw zelfstandigheid kun je jouw visie uiten en laat je jezelf daarbij niet afleiden door meningen die jou op een ander spoor willen zetten. Je weet immers vaak zelf wat je wilt bereiken en daarvoor hoef je geen demotiverende meningen te krijgen. Ook beleidsdenken hoort bij de competentie: Visie. Je moet richtlijnen op kunnen zetten en aan de hand daarvan ook kunnen ontwikkelen. De ideeën die je hebt moeten hierbij ook tot uiting komen. Hiervoor heb je echter niet altijd even veel tijd en het kan risico’s met zich meebrengen. Zorg daarom dat je meerdere scenario’s voorbereid hebt.

 

Niveaus spelen ook een belangrijke rol

De competentie: Visie heeft daarbij meerdere niveaus. Deze zijn gebaseerd op de niveaus die ook in het bedrijfsleven terug te vinden zijn. Een daarvan is de organisatie. Deze visie toont in het kort hoe een bepaald bedrijf zichzelf ziet en hoe deze zich neerzet in de wereld. Daarna komt de afdeling. Iedere afdeling heeft een bepaald toekomstperspectief en moet zich daarom altijd door blijven ontwikkelen. Jouw eigen visie is de persoonlijke visie. Je wilt zelf ook iets bereiken binnen het bedrijf en dit moet tot uiting kunnen komen. Deze visie is voor jezelf het belangrijkste, maar je moet de andere niveaus niet uit het oog verliezen.

 

Met inzet kun je jezelf ontwikkelen

De competentie: Visie is te ontwikkelen. Je kunt met de juiste inzet namelijk veel bereiken en het doel achterna streven. Probeer voor jezelf een toekomstperspectief op te stellen en daarbij ook de scenario’s helder voor ogen te hebben. Vooral voor tactici en presteerders is dit makkelijk te bewerkstelligen, omdat deze vaak al beschikken over een eigen visie. Teamspelers hebben hier meer moeite mee, doordat zij gericht zijn op de gevoelens die binnen een team spelen. De eigen visie wordt hierbij vaak weggedrukt, waardoor onafhankelijkheid geen rol meer speelt.

 

Maak een analyse als houvast

Om de competentie: Visie toch te ontwikkelen als teamspeler, kun je een analyse maken van het verleden en deze meenemen tijdens jouw ontwikkeling voor de toekomst. Door beide onderdelen te combineren, kun je een betere visie ontwikkelen. Daarnaast kun je stilstaan bij de visie van het bedrijf en een coach inschakelen om jou te helpen bij jouw zelfontwikkeling. De ontwikkelingen in de maatschappij en de informatie die hierbij hoort, zijn hierbij ook belangrijk. Op deze manier kun je jouw eigen visie ontwikkelen en aan de hand hiervan jouw doelen bereiken voor de toekomst.

Artikelen in Competentie: Visie

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen