Your code hereCompetentie: Vasthoudendheid
Wellicht heb je in een vacature de competentie: Vasthoudendheid zien staan en weet je niet precies wat dit inhoudt. Je moet het echter wel weten voordat je op sollicitatie gaat, want er is een grote kans dat je deze competentie aan moet kunnen tonen aan jouw toekomstige werkgever. Zo kan het bijvoorbeeld betekenen dat je jezelf vasthoudt aan een bepaalde mening, maar ook aan het werk totdat het doel bereikt is. Het is goed om te bekijken wat jouw toekomstige werkgever bedoelt met de competentie, zodat jij deze aan kunt tonen en de baan binnen kunt halen. 

 

De competentie: Vasthoudendheid is belangrijk voor bedrijven 

De competentie: Vasthoudendheid betekent dat je bij een vooraf bepaalde mening of actieplan blijft. Je moet een bepaalde doelstelling behalen en het is van belang dat hierbij verschillende stappen worden gevolgd. Deze stappen blijven volgen gebeurt tot het zeker is dat een bepaalde doelstelling niet meer te halen is, waarbij verschillende redenen bij komen kijken. Voor bedrijven betekent deze competentie dat de doelstellingen vaak behaald worden, doordat verschillende werknemers ermee bezig zijn en zich in de materie vastbijten. 

 

Geef niet op bij tegenslagen 

Iemand die de competentie: Vasthoudendheid bezit, heeft een plan, concept of een doel waarnaar gewerkt wordt. Het uiteindelijke doel moet behaald worden en daarbij zijn verschillende manieren mogelijk. Ieder heeft zijn eigen manier, waardoor er ook verschillende meningen op je pad komen. Je kunt dus ook commentaar krijgen van mensen in jouw omgeving. Het is echter belangrijk dat je ook tijdens deze kritiek bij jouw standpunt blijft en geen twijfels krijgt over het plan wat jij hebt opgesteld. Motivatie speelt hier ook een grote rol bij. Het kan ontmoedigend zijn als niet iedereen het met jou eens is, maar het blijft uiteindelijk jouw doel. 

 

Stressbestendigheid is nodig bij werkzaamheden 

Ook resultaatgericht werken is een onderdeel van de competentie: Vasthoudendheid. Je werkt richting een bepaald doel, waarbij je niet afgeleid moet raken door zaken die er eigenlijk niet toe doen. Je zult altijd moeten werken, zelfs als er stress of tijdsdruk op jouw pad komt. Je kunt dan niet zomaar zeggen dat je het opgeeft, ondanks dat de situatie verslechterd. Stressbestendigheid is wel een vereiste en dat eisen veel bedrijven ook van jou om alle werkzaamheden gedaan te krijgen. Je kunt echter wel een aantal tekortkomingen krijgen als jij heel vasthoudend bent. Opgeven op het moment dat het doel eigenlijk niet meer haalbaar is, is bijvoorbeeld ingewikkeld. Daarnaast kun je al snel de eenvoudige weg kiezen als er tegenstand is, zodat je ook stress kunt voorkomen. 

 

Train jezelf door middel van een coach 

Je hebt de competentie: Vasthoudendheid in je zitten of je hebt het niet. Het is ook niet heel eenvoudig om de competentie nog te ontwikkelen, doordat de ondersteuning van eigen ideeën en suggesties bijna niet te beïnvloeden zijn. Je kunt jezelf echter wel trainen op bepaalde onderdelen hiervan. Omgaan met stress is hier bijvoorbeeld een van, maar ook resultaatgericht werken. Dit kun je doen door groepstrainingen of door middel van een coach, zodat je jouw stressbestendigheid iets verder kan rekken en meer werkzaamheden gedaan krijgt binnen een bepaalde tijd. Omgaan met tegenslagen kun je hiermee ook beter, waardoor opgeven soms geen gevoel van falen met zich meebrengt. 

 

Ga aan de slag met een aantal stappen 

Train jezelf daarnaast door verschillende ontwikkelactiviteiten toe te passen, zoals een draaiboek maken voordat je aan de slag gaat en daarnaast te kijken naar de haalbaarheid van een bepaalde doelstelling. Je hoeft ook niet altijd op een bepaalde manier jouw doel te behalen, je kunt ook de mogelijkheden voor jezelf op een rijtje zetten waardoor je meer opties open hebt staan. Hierdoor heb je ook verschillende scenario’s voor jezelf op papier staan, zodat je beter om kunt gaan met tegenslagen. De motivatie blijft op deze manier ook veel langer hangen.

Artikelen in Competentie: Vasthoudendheid

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen