Your code here Competentie: Uitdrukkingsvaardigheid
Als je de competentie: Uitdrukkingsvaardigheid bezit, ben je goed in het communiceren met anderen. Zo kun je jouw mening, ideeën en informatie duidelijk overbrengen naar anderen, zowel mondeling als schriftelijk. In het dagelijkse leven is deze competentie belangrijk om te hebben. Iedereen brengt immers tijdens gesprekken een boodschap over. Op de werkvloer is het wellicht nog belangrijker, doordat je hier jouw collega’s van alles op de hoogte moet kunnen stellen zonder dat er miscommunicatie ontstaat. Het is verstandig om deze competentie goed te ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. 

 

De competentie: Uitdrukkingsvaardigheid is altijd belangrijk 

De competentie: Uitdrukkingsvaardigheid lijkt eenvoudig. Iedereen praat immers gedurende de dag met elkaar, waarbij meningen gedeeld worden en informatie overgebracht wordt. Echter blijkt dit in de praktijk lang niet altijd goed te gaan. Veel informatie kan leiden tot onduidelijkheid en daarnaast tot verschillende misstanden. Het is daarom verstandig om te oefenen, zodat je jouw uitdrukkingsvaardigheden gaat verbeteren. Vooral bij mondeling kan dit erg van belang zijn. Je moet jouw eigen taal kennen, alles goed uitspreken en daarnaast begrijpelijk kunnen communiceren om de boodschap over te kunnen brengen. 

 

Overal op letten bij het overbrengen van jouw boodschap 

Niet iedereen is even goed in deze vorm binnen de competentie: Uitdrukkingsvaardigheid. Je kunt hiervoor eerst voor jezelf opschrijven wat de boodschap is. Zorg dat je dit duidelijk verwoordt en vraag jezelf af of anderen het op deze manier ook gaan snappen. Hiervoor zijn ook verschillende toonhoogtes, tempo en non-verbale communicatie van belang. Moeilijke woorden zijn hierbij ook vaak uitgesloten. Concrete voorbeelden geven een veel beter effect dan wanneer jij moeilijke woorden in jouw boodschap gaat verwerken om het beter te laten klinken. Hoe je het ook went of keert, je moet altijd geoefend hebben voordat je ermee aan de slag gaat. Zo kun je er ook voor zorgen dat je oogcontact houdt en op de houding van een ander let. 

 

Schriftelijke communicatie vergt extra aandacht 

Schriftelijk is bij veel beroepen ook belangrijk als onderdeel van de competentie: Uitdrukkingsvaardigheid. Met schrijven kun je aan de hand van jouw schrijfstijl veel duidelijk maken. Echter kan het hiermee ook de verkeerde kant op gaan, waardoor je jouw manier van schrijven goed af moet stemmen op de doelgroep. Weet hierbij altijd wat je wilt schrijven, zodat je minder fouten maakt. Ook lange zinnen zijn het beste om te vermijden. Niet alleen staan hier meer fouten in, ook kan de draad van het verhaal verloren raken tussen alle komma’s. Je kunt het duidelijker opschrijven als je korte zinnen gebruikt. Ga te allen tijde rustig aan het werk en lees jouw tekst vaak door om de fouten eruit te halen. Desnoods kun je de teksten laten controleren door iemand anders voordat deze naar de persoon waar het voor bedoeld is, wordt gestuurd. 

 

Ga aan de slag met het verbeteren van jouw vaardigheden

Merk je dat je de competentie: Uitdrukkingsvaardigheid nog niet goed beheerst, kun je beter zo snel mogelijk aan de slag gaan om dit te verbeteren. In feite kan iedereen deze competentie aanleren, zolang de bereidheid er is om niet alleen te schrijven en praten, maar ook een bredere woordenschat te verkrijgen. Hier kan veel tijd overheen gaan, waardoor je al snel kunt gaan denken dat het niets voor jou is. Als je er daarna nog problemen mee hebt, kun je er ook voor kiezen om trainingen te gaan volgen. Er zijn namelijk verschillende trainingen te vinden die zich richten op mondelinge of schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Artikelen in Competentie: Uitdrukkingsvaardigheid

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen