Your code hereCompetentie: Tactisch gedrag
Problemen zijn om te zetten in kansen door middel van de competentie: Tactisch gedrag. Een tactiek kan er namelijk voor zorgen dat je een doel bereikt, terwijl de tegenslagen aan de kant worden gezet. Hierbij zet je ook verschillende middelen in om jouw doel te behalen. Binnen een bedrijf heb je regelmatig te maken met het behalen van doelen en de problemen die hierbij komen kijken. Werkgevers verwachten daarom van werknemers dat zij deze competentie bezitten, zodat problemen snel uit de weg geholpen worden. 

 

Een goede indruk achterlaten met de competentie: Tactisch gedrag 

De competentie: Tactisch gedrag begint bij het aanpassen van jouw eigen gedrag aan de bedachte tactiek. Je wilt er immers voor kunnen zorgen dat je jouw doelen behaalt en moet hier alle nodige middelen voor inzetten. Zo zou het kunnen zijn dat je een doel moet behalen door middel van een indruk die je achterlaat. Hier zijn veel hulpmiddelen voor in te schakelen, die voornamelijk met jouw gedrag en communicatie te maken hebben. 

 

Jouw stem als belangrijk instrument voor de boodschap 

Een daarvan is jouw stem. Jouw stem is een krachtig wapen bij de competentie: Tactisch gedrag. Je moet een bepaalde boodschap achterlaten om indruk te maken. Als je alleen gaat kijken naar jouw stem heeft dit dus niets te maken met de inhoud of de informatie die jij uiteindelijk wilt overdragen aan het publiek, maar de manier waarop dit wordt overgebracht. Zorg daarom voor de juiste tonen en spreek daarbij ook helder. Daarnaast is het van belang dat je eerst goed nadenkt voordat je ergens over begint te praten. Door dit voor jezelf helder te kunnen formuleren, kun je ervoor zorgen dat er geen overbodige informatie gezegd wordt. Hierdoor kun je overtuigend overkomen en wordt het sneller duidelijk wat je bedoelt. 

 

Kleding en uitstraling blijven lang hangen 

Een indruk maken doe je ook aan de hand van kleding. Jouw uitstraling is van belang bij de competentie: Tactisch gedrag. Als jij jezelf comfortabel wilt voelen en met veel zelfvertrouwen jouw idee over wilt brengen moet je ook kleding dragen die voor jou comfortabel is. Houd er hierbij wel rekening mee dat niet iedere kledingstijl hetzelfde op iemand anders overkomt. Goede kwaliteit kleding is bijvoorbeeld belangrijk voor een goede uitstraling, waardoor je extra impact hebt op een ander. Zorg er bij jouw uitstraling ook voor dat het totaalplaatje klopt. Dit begint vaak bij een eerste indruk aan de hand van kleding en uiterlijk, maar ook de boodschap en jouw stem horen hier uiteindelijk bij. 

 

Het uiteindelijke verhaal aan de hand van non-verbale communicatie

De laatste is wellicht het belangrijkste voor de competentie: Tactisch gedrag: het overbrengen van het verhaal. Jouw boodschap kun je het beste overbrengen in verhaalvorm. Vaak onthouden mensen een verhaal beter dan wanneer je alleen losse feiten vermeldt. Deze feiten komen wel in het verhaal voor, maar worden niet zomaar vanuit het niets in de groep gegooid. Probeer bij het vertellen van jouw verhaal ook te letten op de non-verbale communicatie. Vaak maakt dit meer duidelijk dan jouw verhaal, waardoor deze een belangrijke rol kan spelen in de uitkomst.

Artikelen in Competentie: Tactisch gedrag

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen