Your code here Competentie: Stressbestendig
De competentie: Stressbestendig laat zien hoe jij met stress omgaat. Je hebt immers altijd een stressvolle situatie waarbij je jouw hoofd koel moet houden. Bij veel bedrijven staat dit daarom bovenaan in de vacature, waardoor de kans groot is dat je deze competentie moet aantonen tijdens het assessment. Niet alleen moet je dit doen door middel van voorbeelden, ook moet je de toetsen kunnen maken onder tijdsdruk. Alleen wanneer je de competentie beheerst, kun je kans maken op de begeerde functie.

 

Breng het stressniveau naar beneden met de competentie: Stressbestendig

De competentie: Stressbestendig kun je trainen. Zelfs als je nog niet goed om kunt gaan met stress, kun je ervoor zorgen dat je in bepaalde zaken toch helder kunt denken en een positieve draai kunt geven aan de situatie. Het is hierbij van belang dat je niet bang bent voor de taken die nog in het vooruitzicht liggen. Een bepaalde hoeveelheid stress kan geen kwaad. Echter moet het niet de overhand nemen, waardoor je alleen maar verder in de problemen komt. Jouw hoofd en lichaam hebben soms ook een beetje rust nodig, waarmee je het stressniveau naar beneden kunt halen.

 

Voer de taken een voor een uit voor het beste resultaat

De competentie: Stressbestendig is ook van belang bij de normen en waarden van het bedrijf. Tegen deze normen en waarden ingaan, kan jou meer stress opleveren. Het positieve gevoel verdwijnt, welke echter wel belangrijk is om jouw werk leuk te blijven vinden. Neem daarom ook niet te veel tegelijk op je vork. Met te veel dingen tegelijk bezig zijn, zorgt ook weer voor stress. Hierdoor kun je jezelf niet meer focussen op wat er echt toe doet en raak je afgeleid. Probeer daarom alles een voor een uit te voeren, waardoor je een goed eindresultaat behaalt.

 

Met een takenlijst creëer jij rust

Maak hiervoor een takenlijst. Zo stel je jezelf prioriteiten en kun je voor jezelf ook opschrijven welke onderdelen erbij horen om een bepaalde taak af te ronden. Hierdoor creëer je meer rust en kun je werken aan de competentie: Stressbestendig. Geen afleiding en niet afdwalen met jouw gedachten helpt jou daarnaast met alle rust die je nodig hebt. Je weet hierdoor immers ook wat er speelt in jouw omgeving, waardoor je opnieuw de focus kunt vinden.

 

Gezond eten en genoeg slaap zijn belangrijk

De competentie: Stressbestendig hangt ook samen met voldoende ontspanning en slaap. Jouw lichaam heeft het af en toe nodig om niet bezig te zijn, om daarna weer productiever te kunnen zijn. Neem daarom tijd voor jezelf en krijg de juiste hoeveelheid slaap. Hoeveel slaap je nodig hebt, hangt af van jouw eigen gesteldheid. Bekijk daarom aan hoeveel uur je genoeg hebt. Daarnaast is het goed om gezond te eten. De vitamines hebben namelijk niet alleen een positieve invloed op jouw gezondheid, maar ook op de focus die je kunt hebben. Daarbij komt ook dat je direct een stuk vrolijker bent en meer beweging gaat krijgen.

 

Laat de competentie zien op het assessment

Door op bovenstaande punten te letten kun jij de competentie: Stressbestendig ontwikkelen. Als je kunt aantonen dat je jezelf ontwikkelt, zijn werkgevers eerder geneigd om jou aan te nemen voor de functie waarop je gesolliciteerd hebt. Laat daarom altijd op het assessment zien dat je om kunt gaan met stress en herpak je op het moment dat het even niet goed meer gaat. Dit nemen werkgevers namelijk ook mee in hun uiteindelijke oordeel.

Artikelen in Competentie: Stressbestendig

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen