Your code here Competentie: Samenwerken
De competentie: Samenwerken is belangrijk op de werkvloer. Je hebt immers te maken met collega’s die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: de doelen van het bedrijf behalen. Hiervoor moet niet alleen als individu aan taken worden gewerkt, maar alles ook tot een geheel samengebracht worden door de juiste samenwerkingen aan te gaan. Het is echter niet altijd eenvoudig om een goede samenwerking te hebben, waardoor veel collega’s met elkaar gaan botsen. Als jij gaat solliciteren voor een bepaalde functie, moet je echter wel gaan aantonen dat je dit kunt.

 

Ontwikkel de competentie: Samenwerken

De competentie: Samenwerken kun je eenvoudig ontwikkelen. Zowel tijdens jouw studie als in het bedrijfsleven moet je regelmatig samen aan opdrachten werken. Hierbij is het verstandig om een gezamenlijke missie op te stellen. Als dit doel helder is, kun je het aantrekkelijk maken voor iedereen. Hierdoor wil iedereen een stapje extra zetten om alles gedaan te krijgen. Ook is het van belang dat iedereen zijn mening kan bespreken. Je gedachten en gevoelens zijn belangrijk. Dram deze niet door, maar leg het op een goede manier uit en met de juiste argumenten. Zo kan iedereen op bepaalde gevoelens inspelen als dit nodig is.

 

Evalueren en succes vieren

De behaalde successen moeten ook kenbaar gemaakt worden met de competentie: Samenwerken. Ieder succes mag gevierd worden. Hierdoor ontstaat er een sterk teamgevoel, wat ook weer positieve effecten heeft op de toekomst. Een uitzonderlijke prestatie of bijzondere momenten mogen hierbij ook altijd in het zonnetje gezet worden. Daarnaast moeten er punten geëvalueerd worden. De feedback is geen kritiek, maar juist een steuntje in de rug om bepaalde zaken in het gevolg anders aan te kunnen pakken. Hiermee groeit ieder individu en wordt het team ook beter ontwikkeld.

 

Leer jouw collega’s kennen

Uiteraard blijven er altijd verschillen in een team. Ieder heeft zijn eigen persoonlijkheid en kan daarom ook op een andere manier reageren. Het is belangrijk dat deze verschillen geaccepteerd worden en dat er naar elkaar geluisterd wordt. Zo kan de competentie: Samenwerken beter tot zijn recht komen en ontstaan er meer kansen. Deze kansen leveren nieuwe kennis op, waardoor taken sneller opgepakt worden in een taakverdeling. Wees daarbij ook niet bang om complimenten te geven als je ziet dat een collega goed werk heeft geleverd en de kansen met beide handen aan heeft gepakt.

 

Een ontspannen houding helpt jouw team verder

Bij de competentie: Samenwerken hoort ook ontspannen. Niet alleen gaat het hier om de rustmomenten pakken, maar ook een ontspannen houding en gedrag. De manier van communiceren moet op een goede manier gebeuren, waarbij iedereen rustig met elkaar om kan gaan. Zo ontstaat er orde en een bepaalde rust, waardoor je weer stappen kunt maken. Een keer een geintje tussendoor kan hier ook aan bijdragen. Een goede sfeer heeft immers meer effect dan constant serieus bezig zijn. Mensen raken immers op den duur uitgeput, wat kan leiden tot minder goede prestaties of een breuk in de samenwerking.

 

Oefenen met samenwerken

Oefen met de competentie: Samenwerken door bepaalde projecten aan te nemen waarin je met meerdere personen de taken moet afronden. Dit kan op jouw werk zijn, maar ook bij projecten in jouw omgeving. Op deze manier leer je jezelf steeds sneller aan te passen aan de situatie en kun je jouw meningen beter overdragen. Communiceer hierbij genoeg, zodat je weet wat bepaalde woorden voor effect kunnen hebben op jouw medemens.

Artikelen in Competentie: Samenwerken

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen