Your code here Competentie: Resultaatgericht werken
Bedrijven hebben altijd baat bij werknemers die de competentie: Resultaatgericht werken in zich hebben zitten. Er moeten immers resultaten geboekt worden, waarbij het bedrijf in een goed daglicht komt te staan. Echter weet je niet altijd wat resultaatgericht werken precies inhoudt en hoe je dit voor jezelf kunt trainen. Voordat je gaat solliciteren naar een bepaalde functie is het echter wel belangrijk om hier meer inzicht in te hebben. 

 

Werk naar een doel met de competentie: Resultaatgericht werken 

De competentie: Resultaatgericht werken houdt in dat je met goede moed en veel energie aan de slag gaat met bepaalde taken en gerichte besluiten kunt nemen om een doel te behalen. Jouw focus is hierbij volledig gericht op het gewenste eindresultaat, waarbij je niet afgeleid raakt door dingen die op jouw pad komen en tegenslagen. Hiervoor is veel doorzettingsvermogen en creativiteit nodig. Iedere tegenslag kan jou immers uit jouw doen halen, waardoor je snel de neiging hebt om alle taken aan de kant te leggen en je op iets anders te gaan concentreren. Door middel van creatieve oplossingen kun je echter wel weer door gaan met jouw werkzaamheden en het doel behalen. 

 

Analyseren van informatie van belang voor het doel 

De competentie: Resultaatgericht werken hangt nauw samen met andere competenties. Zo moet je nauwkeurig kunnen werken. Aan de hand van verschillende stappen kun je jouw doel behalen, mits er geen fouten bij komen. Alle informatie moet op de juiste manier van elkaar worden gescheiden, zodat je alleen de benodigde informatie overhoudt. Hiervoor is analytisch inzicht ook belangrijk. Je moet teksten kunnen analyseren om hoofd- en bijzaken van elkaar te kunnen onderscheiden. Hiervoor is ook enige vastbeslotenheid voor nodig. Vastbijten in bepaalde materie totdat je bij je doel bent, is immers de bedoeling. Als laatste heb je ook een goede dosis energie nodig en is dapperheid een vereiste. 

 

Doelen en bijbehorende scenario’s opstellen 

Als jij aan de slag gaat bij het bedrijf krijg je ook te maken met de competentie: Resultaatgericht werken. Je zult daarom deze competentie bij jezelf moeten ontwikkelen als je merkt dat deze er nog niet goed in zit. Probeer daarom voor jezelf heldere doelen op te stellen. Door deze zo concreet mogelijk te formuleren, kun je er ook gelijk een beeld bij krijgen wat ervoor gedaan moet worden. Begin er daarom ook pas aan wanneer je het gevoel hebt dat alles duidelijk is. Ga hierbij ook denken in oplossingen. Verschillende scenario’s bedenken kan helpen om op veel verschillende zaken voorbereid te zijn. Op deze manier wordt het ook eenvoudiger om een omslag te maken als er tegenslagen op jouw pad komen en kost het je minder energie. 

 

Valkuilen van resultaatgericht werken 

De competentie: Resultaatgericht werken kan ook in combinatie met een aantal valkuilen voor komen. Het is belangrijk dat jij weet welke dit zijn, zodat je kunt proberen om deze te vermijden. Zo kan er sprake zijn van een te zware prestatiedruk. Je gaat je meer richten op het individu, waardoor teamwerk lastiger wordt. De nadruk moet echter op de groepsresultaten komen te liggen. Daarnaast gaan jouw vindingrijkheid en flexibiliteit naar beneden als jij je te veel vastbijt in het eindresultaat. De manier waarop het resultaat behaald wordt, is vaak belangrijker dan het resultaat zelf. De weg ernaartoe bepaalt immers welke verbeterpunten er nog kunnen zijn om in de toekomst rekening mee te houden.

Artikelen in Competentie: Resultaatgericht werken

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen