Your code hereCompetentie: Overtuigen
Bezit je de competentie: Overtuigen? Dan kun je moeiteloos jouw gelijk krijgen aan de hand van jouw mening. In verschillende beroepen, waaronder leidinggevende, kan het belangrijk zijn dat je over deze competentie beschikt. Je moet immers jouw ideeën overbrengen, wat niet altijd even eenvoudig is. Je kunt echter wel leren om steeds beter te overtuigen, waardoor je deze competentie in kunt zetten in het werkveld.

 

De competentie: Overtuigen begint met argumenten

De competentie: Overtuigen houdt in dat je iemand kunt laten inzien dat jouw mening of idee het beste is. Je kunt deze competentie ontwikkelen, waarbij je jezelf tijd moet gunnen om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Het belangrijkste is om te allen tijde overtuigd te zijn van jouw eigen visie en boodschap. Als je dit niet bent, kun je een ander ook niet overtuigen. Daarnaast moet je met de juiste argumenten komen. Argumenten die direct ontkracht worden, dragen niet bij aan de geloofwaardigheid van jouw visie. Hoe meer je oefent met het gebruiken van argumenten, hoe sneller je iemand kunt overtuigen.

 

Heb vertrouwen in jezelf

Daarbij is het van belang dat je weet waar je over praat. De competentie: Overtuigen is niet alleen jouw gelijk proberen te krijgen, maar ook om jouw gelijk te onderbouwen met de juiste informatie en feiten. Gebruik deze ook altijd in jouw boodschap. Hiermee toon je aan dat je de situatie onderzocht hebt en dat je vertrouwen in jezelf en jouw oplossing hebt. Je moet hierbij wel de juiste sfeer creëren. Een positieve sfeer geeft jou sneller resultaat dan wanneer je de situatie niet onder controle hebt. Sta sterk in je schoenen en kom met bewijzen die bij jouw boodschap horen.

 

Betrouwbaar en een luisterend oor

De betrouwbaarheid moet overgedragen worden. Dit kun je doen aan de hand van de juiste bronnen en afbeeldingen. Dit werkt overtuigend, maar laat ook zien wat je al onderzocht hebt. Geef daarbij ook aan dat er nog punten zijn die verder onderzocht moeten worden. Je kunt immers beter toegeven dat je je beter moet verdiepen in een bepaald onderdeel dan dat je doet alsof je er al verstand van hebt. Daarnaast speelt luisteren een grote rol bij de competentie: Overtuigen. Je moet immers niet alleen jouw mening overbrengen op anderen, maar anderen ook de kans geven om hun mening hierop te geven. Laat daarbij ook merken dat je geluisterd hebt door bijvoorbeeld dingen te herhalen of vragen te stellen.

 

Let op jouw houding

Verbale en non-verbale communicatie zijn van belang bij de competentie: Overtuigen. Je moet jouw boodschap helder overbrengen door rustig te praten en de boodschap niet af te raffelen. Het moet helder zijn voor iedereen. Houd hierbij ook oogcontact en blijf ontspannen. Dit komt overtuigender over dan wanneer je weg kijkt. Uiteindelijk moet je vastberaden zijn om jouw collega’s te overtuigen. Maak echter wel altijd waar wat je beloofd hebt. Kom niet met eventuele resultaten die je uiteindelijk niet kunt uitvoeren, maar zorg dat je fysiek kunt laten zien wat dit resultaat is. Je kunt zo vooroordelen in kaart brengen voor zowel jezelf als jouw collega’s, zodat deze uit de weg geholpen zijn voordat je aan het traject begint.

Artikelen in Competentie: Overtuigen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen