Your code here Competentie: Ondernemerschap
De competentie: Ondernemerschap betekent dat je mogelijkheden kunt waarnemen die zich voordoen in de markt. Het is dus iets anders dan ondernemend zijn, doordat je de kansen analyseert en handelt naar de mogelijkheden die erbij komen kijken. Met de steeds veranderende markt is het voor veel werkgevers belangrijk dat zij verschillende werknemers in dienst hebbend die deze competentie beheersen. Als jou gevraagd wordt om aan te tonen dat jij deze competentie in je hebt zitten is het goed om te weten wat het inhoudt, zodat je hierop in kunt spelen. 

 

Marktgericht denken bij de competentie: Ondernemerschap 

De competentie: Ondernemerschap houdt in dat jij de mogelijkheden voor zowel bestaande als nieuwe producten ziet en hiernaar te handelen. Daarbij moet je veel risico’s durven te nemen, zodat het bedrijf zich kan ontwikkelen. Hierbij hou je de concurrenten in de gaten. Je moet zowel de zwakten als de sterkten weten om op de juiste manier de strijd aan te kunnen gaan. Daarbij ben je ook marktgericht en ben je altijd op zoek naar nieuwe klanten of nieuwe kansen. Hierbij durf je ook uit te breiden als dat nodig is en zoek je naar nieuwe markten en nieuwe afzetmogelijkheden. Jouw vastberadenheid is hierbij van belang. Aanpassen is belangrijk bij ondernemerschap. De veranderingen zijn immers eindeloos. Als laatste kun je alle behoeften grondig onderzoeken en weet je deze ook met elkaar te vergelijken. 


Risico’s aangaan hoort bij het vak 

De competentie: Ondernemerschap komt gepaard met een aantal prestatie-indicatoren. Om te zien of jij de competentie beheerst, kun je jouw gedrag en karakter hieraan toetsen. Allereerst moet je over een visie en passie beschikken. De visie die jij wilt uitdragen kan alleen gebeuren als jij in jouw eigen ideeën gelooft en je optimistisch ingesteld bent. Daarnaast durf je risico’s aan te gaan. Dit kan soms nadelig uitpakken voor het bedrijf, maar het zijn vaak wel risico’s die je moet nemen. Het verlies wat hierbij komt kijken als halverwege blijkt dat je toch een andere weg in moet slaan, moet je hierbij ook voor lief nemen. 

 

Loslaten van onzekerheden en mogelijkheden gaan zien 

De competentie: Ondernemerschap is moeilijk te ontwikkelen, maar is wel mogelijk met de juiste inzet en doorzettingsvermogen. Ook zonder aangeboren eigenschappen die te maken hebben met ondernemen kun je ermee aan de slag gaan. Het zal hierdoor alleen langer duren voordat je de competentie beheerst. Risico’s en initiatieven en daarbij ook het loslaten van zekerheden zijn voor sommige mensen eenmaal eenvoudiger dan voor anderen. Als jij altijd afwachtend bent, zul je hier in eerste instantie verandering in moeten brengen. Ook moet je mogelijkheden gaan zien in de markt en de risico’s voor lief nemen. Alle risico’s bewaken gaat immer niet. 

 

Deel jouw kennis met jouw doelgroep

Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat met de competentie: Ondernemerschap. Bepaal als eerste welke doelgroep jij wilt bedienen met jouw kennis en probeer daarbij in te spelen op de behoeften van die doelgroep. De mensen hebben een bepaalde kennis nodig en jij hebt die kennis. Zorg daarom dat je deze overbrengt en help mensen verder. Als iemand een probleem heeft, moet je deze voor jezelf duidelijk benoemen. Geef daarbij ook aan dat jij kunt helpen, doordat je de kennis in huis hebt om tot het beste eindresultaat te komen. En het belangrijkste: durf de risico’s aan te gaan en laat jouw onzekerheden thuis.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Ondernemerschap

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen