Your code hereCompetentie: Onafhankelijkheid
Met de competentie: Onafhankelijkheid bepaal je zelf wat je doet. Je kunt zelfstandig aan het werk gaan om bepaalde taken afgerond te krijgen en staat daarbij ook achter je eigen ideeën. Je kunt hierdoor anderen om je heen ook beter overtuigen waarom jouw idee het beste is, waardoor je deze ook beter kunt pitchen bij jouw leidinggevende. Werkgevers hechten veel waarde aan onafhankelijkheid, omdat zij dan niet constant hoeven te vertellen wat iemand moet doen. Als jij over deze competentie beschikt, kun je veel bereiken binnen het werkveld.

 

Jouw eigen standpunt belangrijk bij de competentie: Onafhankelijkheid

De competentie: Onafhankelijkheid heeft wel een aantal prestatie-indicatoren waaraan gehouden moet worden. Zo moet je bijvoorbeeld je eigen standpunt kunnen geven. Ook als dit tegenstrijdig is met het standpunt van anderen, zoals jouw leidinggevende, moet je jouw mening uit durven spreken om anderen te overtuigen. Hiervoor moet je ook niet bang zijn om de strijd aan te gaan. Slecht nieuws overbrengen kan een punt zijn waarop je terugdeinst. Juist op deze momenten is het noodzakelijk dat je jouw standpunt over kunt brengen, waardoor er wellicht iets aan de situatie gedaan kan worden. Hiermee kom je onder druk te staan. Het is de eenvoudigste weg om jouw standpunt te laten varen. Probeer dit niet te doen, zelfs als dit tot nadelige gevolgen kan leiden.


Verschillende kenmerken bepalen of je onafhankelijk bent

Als je wilt weten of jij de competentie: Onafhankelijkheid al bezit, moet je jezelf een aantal dingen afvragen. Zo zijn er verschillende kenmerken die jij bezit als je onafhankelijk bent, maar zou het ook kunnen zijn dat je deze niet hebt. Vraag je daarom bij ieder kenmerk af of jij hiermee te maken hebt. Zo maak je het liefst zelfstandig ergens werk van. Je wilt jouw taken op jouw eigen manier uit kunnen voeren en daarnaast bouw je jouw vertrouwen rondom je intelligentie, competenties en mening. Ook ben je vastberaden, waardoor je zelfverzekerd overkomt op mensen in jouw omgeving. Je geeft niet snel op en hebt een bepaald inzicht op de wereld.

 

Voor- en nadelen bij het beheersen van de competentie

De competentie: Onafhankelijkheid heeft zowel positieve als negatieve kanten. Zo ben je bijvoorbeeld goed in diep nadenken en analyseren, waardoor je alle argumenten voor jouw mening paraat hebt. Dit kan wel tot gevolg hebben dat je vaak geen geduld hebt en geen zin hebt om meningen van anderen af te wachten. Daarnaast dwaal jij niet af van jouw standpunt, waardoor het lastig is om jou over te halen. Dit kan positief werken, maar kan er ook voor zorgen dat mensen niet graag met jou samenwerken. Je wilt immers anderen ook in deze richting duwen en zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Je richt je sterk op een einddoel, waardoor je minder gericht bent op een bepaald proces.

 

Ontwikkel onafhankelijkheid voor jezelf

Op bovenstaande punten moet je jezelf goed concentreren als je de competentie wilt ontwikkelen. Daarnaast moet je jezelf voor de volle 100 procent inzetten om de competentie: Onafhankelijkheid te ontwikkelen. Zo kun je blijven oefenen. Eventueel kun je hier een coach voor inschakelen, die jou de juiste handvatten geeft om jezelf te blijven ontwikkelen. Durf hierbij ook te experimenteren. Je wilt immers onafhankelijker worden en kunt met nieuwe aanpakken oefenen om dit later te bespreken met een coach of iemand uit jouw omgeving. Zo ben je ervan verzekerd dat je op de juiste manier te werk gaat en kun je de competentie uiteindelijk aantonen tijdens jouw sollicitatie.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Onafhankelijkheid

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen