Your code here Competentie: Omgevingsbewustzijn
De competentie: Omgevingsbewustzijn toot aan dat je weet wat er speelt in jouw omgeving. Hierbij draait het voornamelijk over de ontwikkelingen die betrekking hebben op zowel het bedrijf als op jouw eigen functie en werkzaamheden. Deze kennis kun je gebruiken om op een effectieve manier veranderingen door te voeren voor jouw eigen baan of voor het bedrijf. 

 

Verschillende richtpunten bij de competentie: Omgevingsbewustzijn

De competentie: Omgevingsbewustzijn is opgebouwd aan de hand van verschillende prestatie-indicatoren. Zo moet je altijd vanuit een economisch richtpunt werken. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de economie en hebt hier ook gevoel voor, wat je door kunt voeren naar jouw werkzaamheden. Daarnaast weet je wat er speelt in jouw directe omgeving. De kennis die je hiermee hebt opgedaan, kun je efficiënt inzetten voor zowel jouw baan als het bedrijf. Hiermee ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Ook het sociaal richtpunt is een van de indicatoren. Sociale ontwikkelingen dragen namelijk bij op nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf en indirect ook voor de ontwikkelingen binnen de maatschappij. Zo zijn er nog meer indicatoren op te noemen waardoor jij de competentie kunt herkennen. 


Verschillende kenmerken te herkennen 

Iemand die de competentie: Omgevingsbewustzijn beheerst, heeft ook een aantal kenmerken. Zo is er een brede kennis. Iemand die veel van de omgeving weet, is ook breed geïnformeerd. Je leest vaak de krant, een tijdschrift of volgt het nieuws, waardoor je over veel zaken mee kunt praten en jouw opgedane kennis kunt delen met de omgeving. Deze kennis kun je ook inzetten binnen het bedrijf. Er kunnen immers situaties ontstaan waarbij jouw kennis belangrijk is om een probleem op te lossen. Het hebben van kennis en het efficiënt gebruiken van kennis staan daarom bovenaan jouw lijstje. Naast het op de hoogte zijn van zaken binnen jouw omgeving moet je ook kennis hebben van het bedrijf waar jij werkzaam voor bent. 

 

Omgevingsbewustzijn is belangrijk voor het bedrijf 

Zo kun je jezelf ook afvragen waarom beschikken over de competentie: Omgevingsbewustzijn belangrijk is. Als je een energieke rol wilt spelen binnen jouw bedrijf, moet je veel kennis opdoen binnen jouw omgeving. Hiervoor moet je als persoon naar buiten kunnen treden. De belangstelling die jij hebt in mensen in jouw omgeving en de omgeving zelf is belangrijk om problemen te voorkomen. Daarbij komt ook dat je de waarden van het bedrijf en collega’s kunt stimuleren, waardoor er een betere sfeer ontstaat op de werkvloer. Als laatste kun je veranderingen al snel als bedreigingen gaan zien als je niet omgevingsbewust bent. 

 

Blijf jezelf ontwikkelen tijdens jouw loopbaan 

Zorg er daarom voor dat je de competentie: Omgevingsbewustzijn gaat ontwikkelen. Als je merkt dat je nog niet goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste bronnen vindt. Daarnaast moet je weten hoe het bedrijf in elkaar steekt en welke doelstellingen er zijn voor de toekomst. Zo weet je beter waar je moet gaan zoeken en welke informatie er nodig is. Door jezelf hierop te trainen kun je ervoor zorgen dat je een goede indruk achterlaat op jouw werkgever en wellicht doorgroeit binnen het bedrijf. 

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Omgevingsbewustzijn

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen