Your code hereCompetentie: Omgaan met details
Mensen die de competentie: Omgaan met details bezitten, hebben vaak een goed overzicht van de details voor ogen. Hierdoor wordt ook meer gelet op de details bij het uitvoeren van taken, waardoor niets over het hoofd wordt gezien. Dit kan in veel beroepen van belang zijn, waardoor je het ook vaak tegen zult komen in een vacature. Er wordt echter ook van jou verwacht dat je de competentie kunt aantonen bij een sollicitatie, maar weet je wat het precies inhoudt? Onderstaande informatie helpt jou verder bij de voorbereiding van de sollicitatie.

 

Zie niets over het hoofd met de competentie: Omgaan met details

De competentie: Omgaan met details zegt in feite dat jij aandacht hebt voor de details in zowel jouw omgeving als in teksten en andere informatie die op jouw pad komt. Je kunt efficiënt omgaan met de gegeven informatie en ziet hierbij niets over het hoofd. Hierdoor kun je lang geconcentreerd zijn op een opdracht of een probleem, waardoor deze verder uitgedacht wordt en een betere beslissing gemaakt kan worden. Er zijn hierbij een aantal prestatie-indicatoren opgesteld, welke jij in gedachten moet houden bij het aantonen van de competentie.


Precisie speelt een grote rol bij het uitvoeren van taken

Een daarvan is concentratie. Jouw concentratie, en dus de aandacht die je bij een bepaald project kunt houden, is belangrijk om alle informatie in je op te kunnen nemen en de details van elkaar kunt onderscheiden. Je moet het leuk vinden om aandachtig bezig te zijn en daarbij ook nauwkeurig te werk gaan. Met de competentie: Omgaan met details werk je in rust aan jouw taken, waarbij precisie een grote rol speelt. Fouten maken zul je hierdoor nauwelijks, omdat je overal op let voordat je meldt dat een taak afgerond is. Dit zorgt ervoor dat je een totaaloverzicht hebt van alle taken, maar kan er ook voor zorgen dat jouw creativiteit eronder kan gaan lijden. Een goede mix is daarom van belang.

 

Focussen helpt jou bij de ontwikkeling van de competentie

De competentie: Omgaan met details kun je ontwikkelen. Je moet jezelf hier goed op focussen, omdat je anders geen resultaten zult behalen. Daarnaast is het voor de een eenvoudiger om aan te leren dan voor de ander. Een strateeg of analyticus kunnen bijvoorbeeld beter omgaan met details, omdat hun concentratievermogen veel hoger ligt. Bij deze beroepen is het belangrijk om zoveel mogelijk feiten te verzamelen en op basis hiervan een beslissing te maken. Een netwerker of pionier heeft meer moeite met de ontwikkeling. Deze personen zijn meer gericht op relaties en raken sneller afgeleid, waardoor de details vaak aan hen ontgaan.

 

Schakel hulp in van een ervaringsdeskundige

Bedenk je daarom altijd dat zorgvuldigheid beloond wordt. Hoe meer details je hebt verzameld, hoe beter de prestatie zich uit. Daarbij kan een oog voor detail het verschil maken. Je kunt echter ook gaan denken dat ‘goed’ goed genoeg is en dat het voornamelijk om een goede basis draait. De competentie: Omgaan met details wordt op deze manier minder goed ontwikkeld. Probeer daarom altijd de details te ontdekken en push jezelf om deze details onderdeel van jouw aanpak te maken. Je kunt hiervoor altijd de hulp in schakelen van iemand die deze competentie wel beheerst, zodat deze aanwijzingen kan geven op basis van jouw handelen.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Omgaan met details

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen