Your code here Competentie: Netwerkvaardigheid
De competentie: Netwerkvaardigheid helpt jou aan nieuwe contacten en de nuttige gesprekken. Je bent op de hoogte van dingen en brengt ook andere mensen met elkaar in contact. Netwerken is in vele opzichten nuttig, waardoor je jouw loopbaankansen aanzienlijk kunt vergroten als je deze competentie beheerst. Tijdens jouw sollicitatie is het van belang dat je kunt vertellen hoe jij het netwerken aanpast en op deze manier een goede indruk achterlaat op jouw toekomstige werkgever. 

 

Open staan voor nieuwe mensen met de competentie: Netwerkvaardigheid 

De competentie: Netwerkvaardigheid toont aan dat je open staat om nieuwe mensen te leren kennen. Daarbij vind je het niet erg om het gesprek te starten en over diverse onderwerpen te praten met mensen die je wel of niet kent. Je weet overal vanaf, waardoor je jouw kennis ook over kunt dragen aan anderen. Daarnaast kun je met jouw vaardigheden ook nieuwe kennis opdoen. Netwerken kan jou daarom helpen bij een opleiding, jouw carrière en in jouw privéleven. Het is hierbij geven en nemen, waarbij je informatie uitwisselt en jouw ideeën bespreekt. Het vertrouwen om op mensen af te stappen en goed te weten wat je wilt, zijn belangrijk om goed te kunnen netwerken. 


Weet wat je zelf wilt bereiken 

De eerste stap die je moet maken bij de competentie: Netwerkvaardigheid is om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wilt weten, wat je wilt bereiken en hoe je dit gaat doen. Pas als je dit voor jezelf in kaart hebt gebracht kun je gaan communiceren met anderen om jouw ideeën kenbaar te maken. De mensen waarmee je praat kunnen jou nieuwe inzichten geven en soms hebben zij zelfs zoveel invloed dat er een nieuwe baan op je ligt te wachten. Ook beleef je meer ervaringen. Dit vergroot jouw kansen in de toekomst, waardoor ook samenwerken eenvoudiger wordt en je meer over de wereld te weten komt. Het positieve aan netwerken is dat het mensen gelukkiger maakt. Hoe groter jouw netwerk is, hoe beter het met jou gaat. Je kunt immers meer kanten op in jouw leven als je een groter netwerk hebt. 

 

De eerste indruk telt 

De competentie: Netwerkvaardigheid is aan te leren. Echter ligt het aan jouw persoonlijkheid hoe snel je hiermee bent en wat je uiteindelijk bereikt. Uiteindelijk zul je op mensen af moeten stappen en hier is veel zelfvertrouwen voor nodig. Daarbij moet je ook weten hoe je een goede eerste indruk achterlaat. De eerste indruk is immers wat mensen van jou onthouden. In een paar seconden weten mensen vaak al wat ze aan jou hebben, waardoor het van belang is dat je jezelf hier van je beste kant laat zien. Daarnaast moet het niet alleen van een kant komen. Je kunt mensen om hulp vragen, maar zorg er ook voor dat je iets terug kunt doen. Neem daarom ook zelf initiatief. 

 

Heb geduld en onderhoud jouw netwerk 

Geduld hoort ook bij de competentie: Netwerkvaardigheid. Een netwerk heb je niet binnen ene dag opgebouwd. Er kan een lange tijd overheen gaan voordat je elkaar daadwerkelijk gaat helpen. Neem daarom regelmatig contact met elkaar op, zodat er een bepaalde band ontstaat. Pas dan kun je aan de slag gaan en de kennis die je hebt gekregen ergens opslaat. Het kan later handig zijn dat je precies weet waar je iemand van kent en wat je aan die persoon kan hebben, maar zorg er daarbij ook voor dat het contact niet verwatert.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Netwerkvaardigheid

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen