Your code hereCompetentie: Motiveren
De competentie: Motiveren toont aan dat je in staat bent om anderen in beweging te krijgen en daarbij ook kunt bewerkstelligen dat iemand zijn best ergens voor doet. Je moet hierdoor inzicht hebben in het doen en laten van de mensen die jij wilt motiveren, waardoor je hierop in kunt spelen. Werkgevers vragen deze competentie vaak in de vacature, omdat ze hiermee kunnen realiseren dat een team een goede samenwerking heeft. Tijdens jouw assessment zul je daarom altijd aan moeten kunnen tonen dat je de competentie beheerst.

 

Zet mensen aan het werk met de competentie: Motiveren

Als je de competentie: Motiveren beheerst, kun je aan de hand van de drijvende kracht van mensen ervoor zorgen dat er een 100 procent inzet is. Je kunt hierbij het vertrouwen overbrengen, zodat alles in beweging komt en dat anderen enthousiast worden om de taken uit te kunnen voeren. Mensen moeten immers bij de taken betrokken worden om daadwerkelijk het gevoel te hebben dat de inzet beloond wordt. Op deze manier worden er meer resultaten geboekt dan wanneer je niet als team samen gaat werken.


De ontwikkeling van de competentie hangt af van jouw bereidheid

De competentie: Motiveren is aan te leren. Het hangt echter af van jouw kennis, vaardigheden, motivatie en persoonlijkheid in hoeverre je het kunt ontwikkelen en of jij ertoe in staat bent om daadwerkelijk mensen aan te kunnen sporen. Jouw kennis en vaardigheden zijn hierbij het eenvoudigste te ontwikkelen, waardoor het eerste deel goed te doen is. Motivatie en persoonlijkheid zitten in je. Het is aan jou of je gedreven genoeg bent om ook deze twee punten verder te ontwikkelen en hoeveel tijd je hierin steekt. Je moet bereid zijn om mensgericht leiding te geven en aandacht te kunnen geven.

 

Ontwikkel door middel van trainingen

De competentie: Motivatie ontwikkelen kun je doen door trainingen of door middel van een coach of mentor. Bij de eerste ga je aan de slag met verschillende vraagtechnieken om op deze manier het motiveren onder de knie te krijgen. Bij de tweede word je begeleid in het proces. Er zijn voor het ontwikkelen van de competentie veel verschillende trainingen te vinden die jou allemaal op een andere manier inzicht geven in het motiveren van mensen. Je moet bijvoorbeeld een team kunnen coachen, sensitiviteit kunnen tonen, het overzichtsvermogen hebben en daarnaast jouw visie over kunnen brengen. Al deze punten worden apart in trainingen voorgelegd.

 

Geef voorbeelden van jouw manier van motiveren

Als jij de competentie: Motiveren onder de knie hebt, kun je deze aantonen tijdens jouw assessment. Dit kun je doen door voorbeelden te noemen waarin jij mensen hebt motiveren om bepaalde taken uit te voeren. Dit kan in het werkveld zijn, maar ook in jouw privéleven. Wellicht heb je een sportteam gecoacht, waarbij je regelmatig te maken krijgt met motivatie. Door precies uit te kunnen leggen hoe je bepaalde situaties hebt aangepakt, kun je ervoor zorgen dat je indruk maakt op jouw toekomstige werkgever. Deze weet immers precies wat hij aan jou heeft, waardoor het eenvoudiger is om voor jou te kiezen voor de functie.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Motiveren

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen